Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in çiftçileri yeniden ülke gündeminde: Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Kirişçi’ye ‘Venezuella’ çıkışı

İzmir’in çiftçileri yeniden ülke gündeminde: Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Kirişçi’ye ‘Venezuella’ çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti kapsamında görüştüğü İzmir’de kadın çiftçiler üzerinden başlayan ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da dahil olduğu destek tartışmalar, bugün CHP Grup toplantısında da gündeme geldi. Konuyu grup toplantısında yaptığı konuşmada bir kez daha ülke gündemine taşıyan Kılıçdaroğlu, eleştiri oklarını hedefine Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’yi koydu. Verilen desteklerin birkaç torba yeme yettiğini altını çizen Kılıçdaroğlu, “Tarım Bakanı açıklama yaptı ve ‘E biz onlara destek verdik’ diyor. ‘Fatma Doğan’a şu kadar destek verdik’ diyor. 2 torba yem parası. Ne söylediğimi bilmiyor. Çünkü kafası Venezuella’da” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.06.2022 - 14:56

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği 3 günlük İzmir mesaisi kapsamında Küçük Menderes çiftçileriyle bir araya gelmişti.

Kılıçdaroğlu’yla konuşan çiftçiler, üretim maliyetlerinin artmasından şikayet etmişler ve “Zarar etmiyoruz, batik” diyerek isyan etmişlerdi. Çiftçilerin isyanına ise Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, konuşan çiftçilere verilen destekleri açıklayarak tepki göstermişti.

Öte yandan; Kılıçdaroğlu bugün gerçekleştirilen grup toplantısında Kirişçi’nin açıklamasına sert tepki gösterdi.

Kirişçi’nin çiftçileri anlamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu ayrıca verilen desteklerin 2 torba yem ettiğini söyledi. 

“2 TORBA YEM PARASI EDİYOR”

Çiftçilere verilen desteklerin ancak birkaç torba yem ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “İzmir’de çiftçi kardeşlerimle buluştum Kadınlar dertlerini anlattılar. 'Biz artık zarar etmiyoruz battık' dedi bir kadın. Doğru. Rakamlara baktık. Türkiye Ziraat Odaları’nın verilerine. Tüm kalemler artmış. ‘Perişanız’ diyorlar. ‘Üretmek ve çalışmak istiyoruz ama zarar ediyoruz. Battık’ diyorlar. Dinledim ve neler yapılacağı söyledim. Fakat hemen arkasından Tarım Bakanı açıklama yaptı ve ‘E biz onlara destek verdik’ diyor. ‘Fatma Doğan’a şu kadar destek verdik’ diyor. 2 torba yem parası. Ne söylediğimi bilmiyor. Çünkü kafası Venezuella’da. 2 torba yem fiyatına destek “Verdik” diyor. Kader Başaran… Aylık bin 397 lira destek verilmiş. Aylık 4 torba yem parası. Bir de kalkıp doğru söylemiyorlar diyor. Yahu onlar destek almıyoruz dediler ki yetersiz dediler senin verdiğin rakamlara bak, desteklere bak. Sizin arabanız var, yakıta zam gelse binmeye bilirsiniz. Ama çiftçi tarlayı ekmek zorunda. Mazot almak zorunda. Bu insanlar nasıl geçinecek? Hak ettikleri gelir de verilmiyor bunlara. Çiftçinin 273 milyar lira alacağı var AK Parti hükümetinden” dedi.

“ÇİZFTİLERE SÖZÜM SÖZ”

5’li çeteye verilen desteklerin çiftçilere verilen desteklerden çok daha fazla olduğunu altını çizen Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı iktidarında çiftçinin baştacı edileceğinin sözünü verdi ve “2 milyon 300 bin aile var. Verilen toplam destek 19 milyar. Ama bir avuç tefeciye verilen 1 yıldan bile kısa sürede 31 milyar lira. Çiftçiler günün 24 saati çalışır. Onlara 19 milyar lira. Beyefendilere 31 milyar lira… Bunların ‘Battık’ demelerine de yalan diyemiyorlar. Destekliyoruz diyorlar. Çiftçilere sözüm var. Allah nasip eder Millet İttifakıyla birlikte bu millet yönettiğimizde çift.çiyi gerçek anlamda milletin efendisi yapacağım. Söz. Üretecek, çalışacak, kazanacak. Hiçbir çiftçinin ve üreticinin zarar etmediği bir modeli inşa edeceğiz” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.