Dolar 32,5610
%0.27
Euro 34,6856
%-0.13
Altın 2.490,750
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Emniyeti'nden Özdağ hakkında suç duyurusu

İzmir Emniyeti'nden Özdağ hakkında suç duyurusu

İzmir Emniyet Müdürlüğü, İzmir'de Suriye uyruklu Türk vatandaşına ait bir kuyumcu dükkanına girip kimlik ve ruhsat sorması nedeniyle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 30.12.2021 - 13:36

EGEPOSTASI - Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, İzmir’de Suriyeli bir vatandaşın işlettiği kuyumcuya girerek kimlik ve dükkanının ruhsatını sormasının ardından, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Alçı'nın bugünkü köşe yazısında yer bulan gelişmeye göre emniyet, Özdağ hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “Nüfuzu kötüye kullanma” , ” Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Alçı, 'İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu' başlıklı yazısında konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

''Öncelikle söylemeliyim ki Türk Devleti deyince akla gelen tüm temel kurumların Ümit Özdağ olayına bakışı son derece olumsuz. Bu konuda tam bir milli mutabakat oluşmuş durumda. Bunu bu kadar kesinlikte ben de ilk kez öğrendim.

Nitekim İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün resmi başvurusuyla Ümit Özdağ’ın bu ülkenin yurttaşı bir kuyumcuyu afişe etmesi ile ilgili savcılığa bugün (Çarşamba) suç duyurusunda bulunulmuş.

Yani 29 Aralık 2021 tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk kez net biçimde Ümit Özdağ’ın yaptıklarıyla ilgili yasal yollara müracaat etti.

Bu suç duyurusu elbette İzmir Emniyeti’nin kendi başına yaptığı bir girişim değil. Devletin bir kararının neticesi. Olay İzmir’de vuku bulduğu için de suç duyurusu oradan yapılıyor.

Çünkü dediğim gibi Ümit Özdağ bu kuyumcu olayında kendini adeta “devlet otoritesi” yerine koyup “denetim” yaparak ve bunu da alenen yayınlayarak resmen sınırı aştı.''

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.