Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dayanışma için gönderdiği çöp kovaları Fındıklı'yı karıştırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dayanışma için gönderdiği çöp kovaları Fındıklı'yı karıştırdı!

Rize’de Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği ve Fındıklı Devlet Hastanesi’nin bahçesine yerleştirilen çöp kovalarının AK Partili yöneticilerin baskısıyla depoyla kaldırıldığını iddia etti. Kovaları tekrar yerlerine yerleştiren Çervatoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi isminden rahatsız olan bir AK Parti İlçe Başkanı, müdürümüzü baskı altına alarak üst düzey siyaset yapıyor sözde. Burası Türkiye Cumhuriyeti mi yoksa AKP’nin bir şirketi mi? İlçe Başkanı telefonla bunları nasıl kaldırabilir?” dedi. AK Parti Fındıklı İlçe Başkanı İsmail Fethi Velioğlu ise "Belediye Başkanı Cervatoğlu şov yapıyor. Ben daha sonra açıklama yapacağım” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2022 - 18:47

Rize’de Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Fındıklı Belediyesi’ne gönderilen ve belediyenin Fındıklı Devlet Hastanesi’nin önüne yerleştirdiği çöp kovalarının kaldırıldığını açıkladı.

Çervatoğlu; CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, CHP Fındıklı İlçe Başkanı Kadirhan Kadıoğlu ve belediye zabıtaları ile birlikte hastane önüne gitti. Çervatoğlu ve beraberindekiler; çöp kovalarını kaldırıldığı depodan çıkardı.

Cervatoğlu, “Fındıklı’da bir rezalet daha yaşıyoruz. Bu isimden rahatsız olmuş AKP ilçe başkanı. Fındıklı Belediyesi’nin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çöp konteynerlerini, Türkiye Cumhuriyeti Fındıklı Devlet Hastanesi’nden kaldırtıyor. Burası AKP devleti değil” dedi. Cervatoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çöplerinin yerine Rize Belediyesi’nin çöp konteynerlerinin koyulduğunu söyledi. Cervatoğlu, “Siz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin isminden rahatsız oluyorsanız, Rize Belediyesi’ni (konteynerlerini) buraya koyamazsınız” dedi.

Çöp kovalarını hastane önüne yerleştiren ve burada açıklama yapan Çervatoğlu, şunları söyledi:

"Fındıklı'da bir utanç daha yaşıyoruz. Bu sabah bir haber aldık. İzmir Büyükşehir Belediyesi isminden rahatsız olan bir AKP İlçe Başkanı, müdürümüzü baskı altına alarak burada gönüllü bir şekilde halkımıza sağlık hizmeti veren ve vermesi gereken bir kurumda bile üst düzey siyaset yapıyor, sözde.

Biz Fındıklı Belediyesi olarak hastanemizin veya kurumlarımızın her istediğini, bir dediğini iki etmeyen bir belediyeyiz. Dayanışma örneği gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bize göndermiş olduğu küllükleri isimden rahatsız olarak kaldıran bir AKP hükümeti var. Burası Türkiye Cumhuriyeti mi yoksa AKP’nin bir şirketi mi? İlçe Başkanı telefonla bunları nasıl kaldırabilir?

Rize Belediyesi mi topluyor çöpleri? Çöp konteynerimizin isminden rahatsız oluyorsa… Bunu protesto ediyorum. Bu kadar düşmanca ötekileştirme aslında gidişin görüntüsü…

"BU HASTANE AKP İLÇE BAŞKANIN HASTANESİ DEĞİLDİR"

Sayın Valime de sesleniyorum. Fındıklı Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Rize ilinin Fındıklı ilçesidir. Sizler belki Acara cumhuriyeti olarak, öteki olarak görebilirsiniz. Cumhuriyet değerlerinden ve Misak-ı Milli sınırları içinden bizi kovamazsınız.

Türkiye Cumhuriyeti Fındıklı Devlet Hastanesi burası. Bir şahsın veya AKP İlçe Başkanı'nın hastanesi değil. Olsa bile oraya da hizmet veririz. Şu Fındıklı Belediyesi ışıklandırmasından rahatsız olan, şu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bize dayanışma için gönderdiği çöp konteynerinden rahatsız olan bir zihniyeti bu ülkede ve bu ilçede istemiyoruz.

"BİZ HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ UTANÇ SİZİN UTANCINIZ OLSUN" 

Ben net soru soruyorum. Siz hangi anlayışla bu hizmeti engellemeye çalışıyorsunuz? Rize Belediyesi mi toplayacak buradaki çöpleri? Biz asla ve asla hastanemizin ihtiyaçlarını karşılamayacağız demiyoruz. Canla başla karşılayacağız. Ama bu utanç sizin utancınız olsun. İzmir 'gâvur İzmir' olduğu için mi yapıyorsunuz? İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hiç alamadığınız için mi yapıyorsunuz? Rize'de Fındıklı Belediyesi'ni kaybettiğiniz için mi yapıyorsunuz bunları? Arkaya atmışlar, 'gelin alın' dediler. Rize Belediyesi'nin konteynerini koymuş bu sigaralıkları kaldırtmışlar. Ben de şimdi kaldırmayacağım şuralara koyacağım gene. Ben kendim koyacağım gelsin kendileri kaldırsın. Sayı olarak da her gün denetleyeceğim. Bunları hastane temiz olsun, sigara izmariti olmasın diye koyduk. Yine koyacağız. AKP ilçe başkanının davet ediyorum, kaldırmaya."

"SEÇİMİ KAYBETTİLER FINDIKLI HALKINI CEZALANDIRIYORLAR" 

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz şunları söyledi:

“Fındıklı'ya dönük uzun zamandır yapılan uygulamalardan baskılardan yönlendirmelerden bir tanesini de burada tekrar yeniden yaşamış oluyoruz. Seçimi kaybettik diye bu kadar üzülmelerine bu kadar kendilerini yırtmalarına gerek yok sonuçta. Fındıklı halkı oyunu kullandı ve tercihini yaptı. Buradan sesleniyoruz bu çöp kovaları kimin neresine batıyor ki buradan kaldırıyorlar? Yani bunun anlamı yok Rize’nin neresine giderseniz gidin yardım yapmak istediğinizde karşınıza bir engel çıkıyor. Dünyanın neresinde görülmüş bir hizmetin bir bölgesine getirilmesini sağlayanlara teşekkür etmek varken bir başka partinin belediyesinden hizmet geldi diye bunu engellemeye çalışıyorsunuz. Bu aslında Fındıklı halkının da hizmet almasının önünü engelleyen bir olay. Rize’nin tüm genelinde aynı uygulamalarla karşılaşıyoruz."

AK Parti Fındıklı İlçe Başkanı Dr. İsmail Fethi Velioğlu, konuyla ilgili soruya; "Belediye Başkanı Cervatoğlu şov yapıyor. Ben daha sonra açıklama yapacağım ne söyleyeceğimi o zaman duyarsınız" dedi. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.