Dolar 32,5714
%0.1
Euro 34,9766
%0.42
Altın 2.419,920
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZDEDA’dan Ankara’ya kritik ziyaret: Erdoğan ile görüştüler

İZDEDA’dan Ankara’ya kritik ziyaret: Erdoğan ile görüştüler

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Heyet Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya rezerv alanında verdikleri destek için teşekkürlerini iletti. Öte yandan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, 17 Şubat’ta İzmir ziyaretini planlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı derneklerine davet ettiklerini aktardı.

  • Ege Postası
  • 23.12.2022 - 13:04

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- İzmir'de 30 Ekim 2020 günü meydana gelen büyük depremin ardından kurulan İZDEDA, depremzedelerin sorunlarına çözüm bulmak için mücadeleye devam ediyor. 

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, Başkan Yardımcısı Bilal Çoban ve dernek saymanı Cüneyt Yılmaz’dan oluşan  heyet Ankaya’ya  giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. 

Erdoğan'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile görüşen İZDEDA heyeti, depremzedelerin sorunlarını masaya yatırdı. 

ERDOĞAN’A VE SOYLU’YA TEŞEKKÜR 

Koordinatörlüğünü İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın yaptığı ziyarette, İZDEDA heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Soylu’ya rezerv alanı  için verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ettiler. 

KREDİ BAŞVURUSU SÜRESİNİ KAÇIRAN DEPREMZEDELERE MÜJDE 

Binaların yıkım tarihinden itibaren başlayan bir yıllık süre içerisinde kredi başvurusu yapmadıkları için haklarını kaybeden depremzedeler için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşen heyet, başvuru süresinin 2 yıla çıkarılması için Kurum’dan destek talebinde bulundu. Kurum’un konuya sıcak baktığı ve çalışmaları başlatacağı öğrenildi. 

YILDIRIM’IN SÖZÜ HATIRLATILDI 

İZDEDA heyeti, Eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın evleri  orta hasarlı olarak tespit edilen depremzedelerin rezerv alandan hak sahipliği için verdiği sözü de hatırlattı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Bayraklı Belediyesi katkılarıyla hayata geçirilen Halk Konut Projesi ile evlerin yapıldığına değinen Başkan Haydar Özkan, Ankara’daki ziyarette TOKİ’nin yanı sıra Emlak Konut’un da projeye dahil olması için görüştüklerini söyledi. Ziyaretin verimli geçtiğini belirten Özkan, sorunların çözümü için çalışmaya devam ettiklerini aktardı. 

ERDOĞAN’A İZDEDA’DAN DAVET 

Öte yandan Haydar Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Şubat günü İzmir’e gerçekleştirmesi beklenen ziyarette derneği ziyaret etmeleri için davette bulunduklarını belirtti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.