Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Çıray'dan 15 Temmuz şehitlerine yardım paraları çıkışı!

İYİ Partili Çıray'dan 15 Temmuz şehitlerine yardım paraları çıkışı!

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, 15 Temmuz hain kalkışmasından sonra kurulan Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın yardım kampanyalarından topladığı paraları nasıl değerlendirdiği konusunu meclis gündemine taşıyarak vakfın mütevelli heyeti başkanlığını yürüten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a sorular yöneltti.

  • Ege Postası
  • 19.07.2021 - 14:31

Çıray, 15 Temmuz hain FETÖ darbe kalkışmasından sonra düzenlenen yardım kampanyalarında toplanan paraların bir haber sitesinde de yazıldığı üzere gerçekten şehit aileleri ve gazilere adaletli bir gelir kaynağı oluşturacak şekilde değerlendirilip değerlendirilmediğinin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini ifade etti. 15 Temmuz sonrası düzenlenen kampanyada 338 milyon TL, Dolmabahçe saldırısından sonra düzenlenen kampanyada ise toplanan 52 milyon TL’nin söz konusu vakfa devredildiğini ve bakanlık tarafından paraların “nemalandırılacağının” açıklandığını hatırlatan Çıray, beş yıl boyunca defalarca gündeme getirilmesine rağmen net bir açıklama yapılmadığını belirtti. Çıray sözlerine şöyle devam etti: Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Vakfının Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık şehit ailelerine ve gazilere ayda 1500 Türk Lirası ödendiği ve önümüzdeki Kurban Bayramı için de 1100 TL ödendiğini açıklamıştı. 2020 Nisan – 2021 Temmuz döneminde 15 Temmuz şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize toplam 56,9 Milyon Türk Lirası ödeme yapıldığı da yine sayın bakan tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı. Ancak diğer yandan Beşiktaş saldırısında şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve gazilerimize ne ödendiğini bilmiyoruz. Milletin kendisinden alınan paraların nereye harcandığını bilmek milletin hakkıdır ve bu zamana kadar kaç para toplandığı ve ne kadar nemalandırıldığı derhal millete şeffaf bir biçimde açıklanmalıdır.

MİLLETİN DESTEĞİ İLE KURULAN DAYANIŞMA VAKFININ FAALİYETLERİ TİCARİ SIR OLAMAZ!
Çıray, önemli bir internet haber sitesine de yansıdığı üzere bu kampanyalarda toplanan paraların nereye harcandığının ve kurulan vakfın para hareketleri ile ilgili bilgilerin ticari sır kapsamında değerlendirilemeyeceğini söyledi. Çıray, "İçinde bulunduğumuz rejimin tabiatı gereği her gün başka bir yolsuzluk skandalıyla güne uyanıyoruz ancak AKP iktidarının çöküş sürecinin ortaya çıkardığı ağır yolsuzlukların üzerini örtbas etmek için “ticari sır” ifadesinin kullanılmasını da artık bu millet kabul etmiyor" dedi. Çıray, sözlerini şöyle tamamladı: İşsizliğin muazzam seviyede arttığı, yaşadığımız ekonomik krizin artık sosyal sonuçlar doğurduğu için bir buhrana dönüştüğü ve evine ekmek götüremeyen milyonlarca vatandaşımızın olduğu bir süreçte, birden fazla kurumda çalışıyor görünüp 10 yerden maaş alan AKP üyeleri ve yöneticileri var. Şehit aile ve gazilerimize yardım için kurulan Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın da birden fazla maaş alanlar için ilave bir maaş kaynağı kaynağı olarak kullanılıp kullanılmadığının ortaya çıkması için vakfın tüm parasal faaliyetleri millet ile paylaşılmalıdır.

Çıray şu soruları yöneltti:

VAKIF YÖNETİCİLERİNİN MAAŞLARI NE KADAR?

  1. Bu zamana kadar vakfa ne kadar getiri sağlandı? Toplanan yardım paraları hangi yolla "nemalandırıldı"?

  2. Vakfın kurulduğundan bu yana giderlerinin toplamı ne kadardır?

  3. Söz konusu vakıfta kaç kişi çalışmaktadır? Vakfın yöneticilerinin toplam maaşları ve yıllık ücret ödemelerinin toplamı ne kadardır?

  4. Vakfın genel gider kalemleri nelerden oluşmaktadır? Temsil vs. gibi harcamaların tutarları nelerdir?

  5. 15 Temmuz ve Beşiktaş saldırısı mağdurlarına yapılan ödemeler eşit olarak mı yapılmaktadır?

  6. Vakfın kuruluşundan bugüne kadar kampanyalarda topladığı paraların toplam tutarı nedir?

  7. Vakfın kuruluşundan bugüne kadar hak sahiplerine yaptığı ödemelerin toplamı nedir?

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.