Dolar 32,5158
%0.32
Euro 34,6028
%0.31
Altın 2.490,730
%0.3
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti Kalkınma Projeleri İzmir Konferansı'nda hükümete eleştiri yağmuru

İYİ Parti Kalkınma Projeleri İzmir Konferansı'nda hükümete eleştiri yağmuru

İzmir'de düzenlenen İYİ Parti Kalkınma Projeleri Konferansı'nda hükümet işsizlik, ekonomi ve yoksulluk üzerinden eleştiri oklarının hedefi oldu. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ''O gece kapı arkasında satılan 8,5 milyarlık döviz kimlere satıldı? Bir gece operasyonu ile doları düşürme gücünüz var ise niye Türk Milletini korumak için neden bir operasyon yapmadınız? İki elimiz yakanızda. Her gittiğimiz yerde bu soruları size soracağız'' dedi.İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale ise Türkiye Avrupa’nın en genç işsizine sahip ülke. Devlet sosyal yardım desteklerini tarikatlara, cemaatlere, vakıflara bıraktığı için yardıma muhtaç insanlarımıza vermiyorlar. Bu yoksulluğu hepimiz ayrı ayrı hissediyoruz. İki tane İzmir kadar açlık var bu ülkede'' dedi.

  • Ege Postası
  • 25.12.2021 - 17:06

EGEPOSTASI - İYİ Parti Kalkınma Projeleri İzmir Konferansı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Konferansa İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale ve İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile çok sayıda partili katıldı.

‘’TÜRKİYE SOYULDU’’

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, eleştiri oklarını hükümete yönelterek ‘‘Üzülerek ifade ediyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti tarihide görülmeyecek bir olayla karşılaştık. Devlet eliyle Türkiye soyuldu. Erdoğan konuşması ve tutumlarıyla önce dövizi yükseltti. Daha sonra da gece operasyonu ile 18 liraya çıkarttıkları dövizi birden bire aşağıya indirdiler. O gece öğreniyoruz ki kapı arkasında yaklaşık 7-8 milyar dolar döviz satılmış. Bunların hepsi kanunsuz oldu. Ancak her yapılan gece operasyonu yalnız Türk Milletini fakirleştiriyor. Yüzde 30 fakirleştik. Çalışıp emek veriyorsunuz, birileri gelip bu tasarrufunuzu cebinizden alıp götürüyor. O gece kapı arkasında satılan 8,5 milyarlık döviz kimlere satıldı? Bir gece operasyonu ile doları düşürme gücünüz var ise niye Türk Milletini korumak için neden bir operasyon yapmadınız? İki elimiz yakanızda. Her gittiğimiz yerde bu soruları size soracağız. Yetimin hakkını, Türk Milletinin parasının hakkını size soracağız. Bunun arkasından büyük bir faiz yükselimi geliyor. Mevduat faizi de yükselmiş. Türkiye’nin İYİ Partililere, iş bilenlere ihtiyacı var. Sayın Genel Başkanımız çok iyi ekonomik politikalar üretti. Biz bu politikalarla ülkeyi yönetmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

‘’DENEME YANILMA YÖNTEMİYLE ÜLKEYİ YÖNETİYORLAR’’

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ise ‘‘19 yıldır Türkiye’yi yönettiğini zanneden kontrolsüz bir şekilde dış politikada, sağlıkta, eğitimde, yargıda deneme yanılma yöntemiyle ülkeyi yönetmeye gayret ediyorlar. Bu anlayışla Türk Milletine gün ve zaman kaybı yaşatıyorlar. 20 Ocak 2020 tarihi itibarıyla milletle buluşması olan esnaf, köy, sokak STK ziyaret pandemi sebebiyle kesintiye uğrasa da devem etmektedir. Milletimizin derdini yerinde tespit etmek, çığlığı duymayanlara duyurmak için grup toplantısında ‘milletin kürsüsü’ adıyla bu ülkeyi yönetip kulağı sağı ağzı lal olmuşlara duyurmak adına devam ettiriyoruz. Türkiye’nin 4 bir yanında saha çalışması yaptılar. Kendi geliştirdikleri yönetim ve çözümleri anlatacaklar. Bugün bu ses 25 Aralık 2021’de İzmir’in Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nden haykırılacak. İnşallah bu ülkeyi yönetim beceriksizliği gösterenler de duymuş olacaklardır” dedi.
 
‘‘BU ÜLKEDE İKİ TANE İZMİR KADAR AÇLIK VAR’’ 

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale ise Türkiye’nin içinde bulunduğu işsizlik ve yoksulluk sorunlarına değinerek şunları söyledi:

“Türkiye’nin büyük bir işsizlik problemi var. Avrupa’nın en genç işsizine sahip. Devlet sosyal yardım desteklerini tarikatlara, cemaatlere, vakıflara bıraktığı için yardıma muhtaç insanlarımıza vermiyorlar. Bu yoksulluğu hepimiz ayrı ayrı hissediyoruz. Babaya bir, anneye 0.5, çocuklara ise 0.3 diyor. Çocuk ve kadın yoksulluğu erkek yoksulluğundan daha değerli değil. Bunları arttırınca yoksul sayımız daha da artacak. 4 kişilik bir hanenin açık ve yoksulluk sayısında 54 milyon yoksulluk var. Bu çok hazin bir tablo. Ülkemiz bir tarım ülkesi. Dünya da en orijinal tohumlar burada var. Tarıma dayalı sanayinin en verimli olduğu yerlerden biri. İki tane İzmir kadar açlık var bu ülkede. Böyle bir ülkede açlık hiç olmamalı. Türkiye’de bugün yarım simit satılmaya başlandı. Pandemiden önceyi ele aldık. 2019 yılında bir simit 1,75 TL olurken 3 tane simit alsanız bütün gıdanızı buradan karşılasanız aylık maliyeti 157,5 lira. 17 milyon kişi bunu aylık yapamıyor. Bunlar pandemiden önceki veriler. Türkiye’de günde 3 simit alamayan 550 bin kişi var. Tarım politikasında yapılan hatalar en çok yoksulları etkiliyor” 

‘‘5’Lİ ÇETE HORTUM BAĞLAMIŞ ORADAN SU ÇEKİYOR’’

Artagan projesinin detaylarını anlatan İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış ise Türkiye’nin tükettiğinden daha çok üretmesi gerektiğini, bunun Artagan da ile sağlanabileceğinin altını çizdi. Karakış, ‘‘Öyle bir sistemde yönetiliyoruz ki kayıp kaçak çok fazla. Havuzdan her yerinden su sızıyor. 5’li çete hortum bağlanmış, oradan su çekiyor. Artık yeter su sızdırdığımız, artık kova ile su taşıyacağımız değil, su alacağımız bir havuz olacak. İşte Artagan budur. Blok zinciri ile idare edilecek Artagan. Blok zinciri en büyük değişimi yaratacak teknoloji. Bu siyaseti de sosyolojiyi de bütün şirketleri de değiştirecek. Blok zinciri merkeziyetsiz bir yapı. Kaybedecek vaktimiz yok. Dünya düzenine bir şeye geç kaldığınızda en sona gidiyorsunuz. Ama erken girerseniz o treni istediğiniz yere götürüyorsunuz. Çok avantaj sağlayacak Türkiye’de. Bir anlamda zenginliği kapısı. Biz çok vergi verdiğimizi zannediyoruz. Ama kızmayın, devlete verdiğini KDV’lerin yarıdan fazlası devlet gitmiyor. Kaçak içinde eriyip gidiyor. O yüzden en düşük vergi toplayan ülkelerden biriyiz. Böyle yaşamak zorunda değiliz. 22 milyon çalışanın üzerinde çok ağır bir vergi yükü var. Bütün yük kayıtlı çalışanların üzerinde” şeklinde konuştu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.