Dolar 32,4660
%-0.06
Euro 34,7823
%-0.54
Altın 2.439,150
%0.12
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti “Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan” çalıştayları düzenleyecek

İYİ Parti “Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan” çalıştayları düzenleyecek

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı; kadınların sorunlarının ortaya çıkarılması ve çözüm önerileri geliştirilmesi için 81 ilde “Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan” çalıştayları düzenleyecek.

  • Ege Postası
  • 02.11.2022 - 17:00

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı, Genel Başkan Meral Akşener liderliğinde Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan kadınların sorunları ve çözüm önerileri için “Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan” çalıştayları düzenleyecek. 5 Kasım’da Samsun’da başlayacak çalıştay serisine ilişkin partiden yapılan açıklama şöyle:

“Bu çalıştayların en önemli çıktısını, ulusal politikaya yön vermek amacıyla yerel ve bölgesel düzeyde hazırlanacak olan kadın temalı il bildirgeleri ve bölge bildirgeleri oluşturmaktadır. Geniş bir katılımla gerçekleştirilecek olan çalıştaylarda, pozitif ayrımcılık kaygısıyla kadınlara uygulanan cinsiyet kotası, yüzde 20 olarak erkekler için uygulanacak. Bu hedefler doğrultusunda gerçekleşecek çalıştayların ilki 5 Kasım 2022 Cumartesi günü Samsun’da başlıyor.

Çalıştaya Samsun’un yanı sıra Sinop, Amasya, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon ve Artvin illerinden de katılım sağlanacaktır. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, akademisyenler, kadın kooperatifleri, oda ve borsa temsilcileri ile toplamda 200’ü aşkın kişinin katılım sağlayacağı ilk çalıştay, iki ayrı oturumda gerçekleşecek.

Çalıştayın ilk oturumunda her şehrin temsilcileri yurttaş masalarında bir araya gelerek kendi şehirlerinde yaşayan kadınların karşılaştığı sorunlar, bu sorunların kaynağı ve çözüm önerilerini tartışacaklar. Tartışmanın ardından her il için yurttaş masalarında tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerini içeren il bildirgeleri hazırlanacak. İl masalarından birer temsilcinin seçilmesiyle bölge masasında devam edecek olan ikinci oturumda, bölge genelinde kadınların yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri üzerine tartışmalar yürütülecek, ortak görüşler ve öneriler doğrultusunda kadın temalı bölge bildirgeleri hazırlanacak.”

“Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan” çalıştay serisi, 5 Kasım 2022 Cumartesi günü Samsun’da saat 10.00-17.00 saatleri arasında Ramada Samsun Otel’de düzenlenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.