Dolar 32,5381
%0.16
Euro 34,9197
%-0.15
Altın 2.436,800
%0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti'den yurtdışı hamlesi

İYİ Parti'den yurtdışı hamlesi

Avrupa'daki örgütlenmesine ağırlık veren İYİ Parti, gurbetçi seçmenin oy kullanmama gerekçelerini tespit ederek strateji belirledi. Parti bünyesinde oluşturulan komisyon aracılığıyla sorunların çözümüne yönelik hazırlanan rapor, yurtdışındaki Türk esnaf ve vatandaşlarla paylaşılarak, seçmenin sandığa yönlendirilmesi amaçlanıyor

  • Ege Postası
  • 23.10.2022 - 12:00

İYİ Parti, yurt dışı seçim stratejisini sandığa gitmeyen seçmen üzerine yoğunlaştırdı. Yurt dışındaki seçmeni sandığa yönlendirmeyi hedefleyen İYİ Parti, öncelikle Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz ile aralarında partinin yurt dışı teşkilatlarından yöneticilerin de bulunduğu heyet aracılığıyla gurbetçilerin sorunlarını belirledi.

Sorunların çözümüne yönelik partide oluşturulan komisyonun hazırladığı rapor, yurt dışındaki Türk esnaf ve vatandaşlarla paylaşıldı.

Beş aydan bu yana devam eden çalışma kapsamında yurt dışındaki esnaf, Türk iş insanları, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve kanaat önderleriyle bir araya gelen heyet, gurbetçi seçmenin oy kullanmama gerekçelerini tespit etti.

Buna göre, gurbetçilerin sandığa gitmeme nedenleri arasında ilk sırada "Türkiye'de yaşamamaları nedeniyle demokratik yarışa müdahale etmeyi doğru bulmama" ve "Avrupa'daki seçimlerde oy kullanma oranının azlığından etkilenme" gibi nedenler yer aldı.

"BÜTÜN ÇABAMIZ SANDIĞA GÖTÜRMEK"

İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, görüşmelerde, iş insanları, kanaat önderleri ve vatandaşlardan sandığa gidilmesi için teşvik edici olmalarını istediklerini söyledi.

Oy kullanma oranını artırmanın önemine işaret eden Uz, "Bu kitleyi harekete geçirmediğiniz sürece tam anlamıyla bir başarı yakalamanız mümkün değil. Bütün çabamız oy kullanmayanları sandığa götürmek" dedi.

Avrupa'daki gençleri önemsediklerine dikkati çeken Uz, "Hepsi ayrı yerde, çoğu birbirini bilmiyor ve bir araya gelme olayı yok. Gençleri bu işe teşvik edecek kanallar kapalı. Onlara ulaşabilecek bir formül üzerinde çalışıyoruz. Bu çocukları bu işin paydaşı yapmamız, onlara bunu hissettirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.