Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti'den Bakan Soylu'ya tepki: FETÖ’nün güncellenmiş versiyonu gibi...

İYİ Parti'den Bakan Soylu'ya tepki: FETÖ’nün güncellenmiş versiyonu gibi...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ‘zafiyet hanım’ sözleriyle hedef almasına İYİ Parti ‘usta bakan’ benzetmesi ile yanıt verdi. Parti Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, “Sayın Genel Başkanımızın TBMM grup konuşmasında 314.000 TL maaş alanlara ilişkin tek bir cümle etmeyen Usta Bakan, daha önce de örneklerine defalarca vakıf olduğumuz üzere; her sıkıştığında bilumum terör örgütlerinin isimlerini sayarak, düne kadar irtibatlı ve iltisaklı olduğu, methiyeler düzdüğü FETÖ’nün güncellenmiş versiyonu gibi görevi ve yetkisini karine yaparak iftira ve suç uydurma içerikli aciz siyasetine kararlılıkla devam etmektedir” denildi.

  • Ege Postası
  • 30.03.2022 - 22:51

Akşener, bugün TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet Teşkilatı’nda yaşanan sorunlara değinerek, “Türkiye’nin müstakbel başbakanı olarak, söz veriyorum: Buna asla izin vermeyeceğiz. Kahraman Türk polisinin değerinin sadece şehit olduğunda bilen bu köhnemiş zihniyeti mutlaka değiştireceğiz” diye konuşmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından, “Türkiye’nin bugünkü huzur ortamında sadakat ve fedakarlıklarıyla katkısı büyük olan Emniyet Teşkilatımızı istismara, 15 Temmuz öncesi gibi kendisini ‘müstakbel başbakan’ atayan Zafiyet Hanım da katılmış. Yapmak istediğin şey, bir FETÖ senaryosu. Başaramayacaksın Zafiyet Hanım” sözleriyle Akşener’i hedef aldı.

Soylu’nun bu açıklaması İYİ Parti’de tepkiye yol açtı. İYİ Parti Genel Sekreterliği’nden Soylu’ya yönelik olarak şu açıklama yapıldı:

“ETKİLİ DİNLEMEKTEN DE ÖNEMLİSİ DİNLEDİĞİNİ ANLAYABİLMEKTİR

Sayın Genel Başkanımız, bugün, partimizin grup toplantısında, Emniyet Teşkilatımızın çalışma şartları, sorunları ve özlük haklarına dair hatırlatma ve uyarılarda bulunmuştur. Mesai saatlerinden, ekonomik sorunlarına, maruz kaldıkları mobbingten, yeni yayınlanan ve tartışma yaratan yönetmeliğe kadar birçok konuda yaşanan sorunların, Emniyet Teşkilatımızın moral ve motivasyonunu olumsuz etkilediği, herkesin malumudur. Etkili konuşmaktan daha önemlisi etkili dinleyebilmektir. Etkili dinlemekten de önemlisi dinlediğini anlayabilmektir.

BİR İDRAK SORUNU İSE DURUMUN DAHA DA VAHİM OLDUĞUNU SAYIN CUMHURBAŞKANININ BİLGİSİNE SUNUYORUZ

Bu tespit ışığında; Genel Başkanımızın teşkilat mensuplarına tercüman olan sözleri, bizzat teşkilatın amiri konumundaki İçişleri Bakanı tarafından belli ki anlaşılmamıştır. Bunun bir tercih olmasını dileriz. Zira; tercih değil de bir idrak sorunu ise durumun daha da vahim olduğunu kamuoyunun ve bu atamanın sorumlusu Sayın Cumhurbaşkanının bilgisine sunuyoruz. Sayın Genel Başkanımızın konuşmasında da belirttiği gibi 5-10 maaş alan danışmanlar ve saray avanesi konusundaki iktidarın duyarsızlığının canlı bir örneği de bu vesile ile tecrübe etmiş bulunmaktayız.

FETÖ’NÜN GÜNCELLENMİŞ VERSİYONU GİBİ

Sayın Genel Başkanımızın TBMM grup konuşmasında 314.000 TL maaş alanlara ilişkin tek bir cümle etmeyen Usta Bakan, daha önce de örneklerine defalarca vakıf olduğumuz üzere; her sıkıştığında bilumum terör örgütlerinin isimlerini sayarak, düne kadar irtibatlı ve iltisaklı olduğu, methiyeler düzdüğü FETÖ’nün güncellenmiş versiyonu gibi görevi ve yetkisini karine yaparak iftira ve suç uydurma içerikli aciz siyasetine kararlılıkla devam etmektedir. Bir bakan düşünün ki; katıldığı her miting ve parti toplantısında, Sayın Genel Başkanımıza sayısız iftira ve ithamda bulunup devamında hiçbir şey yapamamaktadır. Siyaseti ve Bakanlık görevini birbirinden ayıramayan, kişisel ikbalini, milletin, demokrasinin hukuk ve adaletin önüne konumlandırmış olan Usta Bakan’ın sene-i devriyesine yaklaştığımız hakkındaki iddialara ilişkin bir arpa boyu yol alınmamış olmasındaki rolünü de yakından takip ettiğimizi bu vesile ile kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

İÇİŞLERİ BAKANI’NIN GÖREVİNİN PATRONUNA ŞİRİNLİK OLDUĞUNU BU OLAYDA DA ORTAYA KOYMUŞTUR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini, ucube sistem olarak tanımlamamızın yaşayan örneği olan Usta Bakan, bir İçişleri Bakanı’nın görevinin patronuna şirinlik, görevde kalabilmek için her türlü tavizi vermek ve bu uğurda her türlü iş birliğine sıcak durmak olduğunu defalarca olduğu gibi bu olayda da çekinmeden ortaya koymuştur. Emniyet Teşkilatımızın, mücadele kararlığı ve kahramanlıklarını, kişisel siyasi çıkarı uğruna kullanmaya teşebbüs eden Usta Bakana, teşkilat ve mensuplarının yapısal sorunlarıyla kalıcı olarak ilgilenmesini öneriyoruz.

‘KİFAYETSİZLİĞİN VE SEVİYESİZLİĞİN’ HİÇBİR İDARECİYE BİR ŞEY KATMAYACAK

Sayın Genel Başkanımızın, TBMM Grup konuşmasında ifade ettiği gibi, ‘İçişleri Bakanlığı Türk Devlet idaresinin en önemli kurumlarından biridir.’ Dolayısıyla, bu kurumun başındaki kişinin de makamının önem ve ağırlığına uygun bir üslup taşıması, devletimizin itibarı açısından son derece kıymetlidir. ‘Kifayetsizliğin ve seviyesizliğin’ hiçbir idareciye bir şey katmayacağını ve yakışmayacağını hatırlatarak ilan etmek isteriz ki; İYİ Parti, Emniyet Teşkilatımızın sorunlarını dile getirmeye, bu sorunlara çözümler önermeye devam edecektir. Mevcut iktidar bu sorunları çözmediği taktirde de İYİ Parti iktidarında gereğini hızla yapacaktır.” (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.