Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnce'den Soyer'e sert 'afiş' çıkışı: Sen kiminle dans ediyorsun?

İnce'den Soyer'e sert 'afiş' çıkışı: Sen kiminle dans ediyorsun?

Memleket Partisi Kurucu Genel Başkanı Muharrem İnce, 1. Olağan İzmir İl Kongresi’nde, kongre öncesinde afişlerin toplatılması üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ateş püskürdü. Sözleri ve icraatlarının birbiriyle uymadığını ifade eden İnce, Soyer’i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzetti ve “Flamingoların başkanı olmana itirazım yok. Ama numaracı, dubaracıysan itirazım var. Sen kiminle dans ettiğini bileceksin. Sen kiminle dans ediyorsun? Sen kimin afişlerini söküyorsun? Dıştan bakınca flamingocu, kazıyınca Tayyip’in akrabası çıkıyor. Bak başkan… Bu afişler diğer partilerin afişlerine benzemez” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.08.2021 - 16:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 17 Mayıs’ta resmen kurulan Memleket Partisi, 1. Olağan İzmir İl Kongresi, bugün Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde başladı. Kongreye kurmaylarıyla birlikte Genel Başkan Muharrem İnce de katılı

Kongreye, Genel Başkan İnce ve Kurucu İl Başkanı Cüneyt Oğuz'un yanı sıra Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, Genel Sekreter Hakkı Akalın, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi ve Tahir Şahin de katıldı. 

“2. İZMİR İL KONGRESİNİ STADYUMDA YAPACAĞIZ”

Kongreye katılımının yoğun olduğuna dikkat çeken Muharrem İnce, “Bugün bir yanılgımı söyleyeyim. Daha büyük stadyum gibi bir yerde yapacaktık kongreyi. Ben de ‘Daha yeni kuruluyoruz, yapmayalım’ demiştim. Keşke demeseymişim. Ama 2. İzmir İl kongresini stadyumda yapacağız bu belli oldu. Ben Memleket Partisi’nin nasıl Ocak ayında, ortada hiçbir şey yokken Nisan’da ve Mayıs’ta tomurcukların açacağını, çiçekler olacağın görür gibi Memleket Partisi’nin iktidarını görüyorum. Hiç canınızı sıkmayın. Zor işleri çok severim, bayılırım. Ne derlerse desinler bizim yolumuz doğru yoldur” dedi.

“KUTLUYORUM CHP’Yİ”

İnce CHP’nin il ve ilçe başkanlıklarına astığı 128 milyar dolar ve mültecilere ilişkin afişleri de değerlendirdi. CHP’yi bu konuda desteklediklerini ifade eden İnce, “Türkiye’nin en büyük tarikatının adı nedir? Afişçiler tarikatı. Bu afişçiler tarikatı yeni çıktı. Bunların içinde sağcı, solcu, din tüccarı, dindar geçinen, Atatürkçü geçinen var. Hepsi var. CHP, benim 42 yıl mücadele verdiğim Atatürk’ün kurduğu parti güzel bir iş yaptı. Devletin 128 milyar dolarının kurları sabit tutmak için çarçur edildiğini, piyasanın kurtlarına satıldığını anlattı, afişler astı. Doğru bir iş yaptı. Kutluyorum CHP’yi. Peki bu 128 milyar dolar nereye gitti? Sırf damat başarılı görülsün diye kurları sabit tutmak için piyasaya peşkeş çekildi. CHP’de bunların afişini yaptı. Ne oldu valiler geldi topladı. Biz ‘CHP doğru yapmıştır, destekliyoruz’ dedik. Şimdi 'Hudut namustur' afişleri var. Onları da topluyorlar. Peki CHP ve İYİ Parti doğru bir iş mi yaptılar? Evet. Hudut namustur. O sınırdan içeri girerken kontrol edeceksin. CHP ve İYİ Parti ‘Hudut namustur’ afişleri astı. AKP’nin valileri bu afişleri de toplattı. Yani muhalefet doğru bir iş yaptı, iktidar onlara zulüm yaptı” diye konuştu.

“DIŞTAN BAKINCA FLAMİNGOCU, KAZIYINCA TAYYİB’İN AKRABASI ÇIKIYOR”

1. İzmir İl Kongresi öncesi afişlerinin kaldırılması üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sert bir dille eleştiren İnce, Soyer’i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzetti ve “Gelelim Memleket Partisi’ne… Yeni kurulmuş bir parti il kongresine gidecek. Salonun dışına afiş asmışlar. Belediye zabıtaları gelip bu afişleri toplayıp depoya atmışlar. Siz din tüccarı olsanız n’olur Atatürkçü olsanız n’olur? Siz akrabasınız. Mültecilere bakarım diyorsun, mültecilere de bakarım diyordun. Flamingoların başkanı olmana itirazım yok. Ama numaracı, dubaracıysan itirazım var. Sen kiminle dans ettiğini bileceksin. Sen kiminle dans ediyorsun? Sen kimin afişlerini söküyorsun? Dıştan bakınca flamingocu, kazıyınca Tayyip’in akrabası çıkıyor. Bak başkan… Bu afişler diğer partilerin afişlerine benzemez. Bu afişler farklı. Onlarda belediye rantı yok. Onlarda Hazine parası yok. Bu gönüllülerin parası var. O parayı senden alırım” ifadelerini kullandı.

“MECLİSTE AKP’NİN YANINDA DURA DURA ETKİLENMİŞ ONLARDAN”

İl Başkanı Oğuz’a hitaben “Bu afişlerin faturasını büyükşehire göndereceksiniz” diyen İnce, konuşmasına şu şekilde devam etti;

"Siz bunu kimden öğrendiğiniz? Tayyip’in valilerinden mi öğrendiniz? Ha sen Muharrem İnce’yi çıkaramadım diyorsan anlatayım. Yerel seçim öncesi ben ameliyatlıydım her benzin istasyonunda durmak zorundaydım. Beni aramış ve ‘birkaç ilçede sıkıntım var. Sen Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’den 350 bin oy fazla aldın. Gel yardımcı ol demiştin’ ya bende ameliyatlıyken miting yapmıştım. Ben o kişiyim. Gün olur devran döner. Ha sen şunu diyorsan: Hizmet yapayım ya da yapmamayım. İzmir’de zaten çantada keklik bize. Öyle değil. Artık Memleket Partisi var, seçenek var. Böleceğiz. Gerçek Atatürkçülerin, gerçek cumhuriyetçilerin partisi burası. Kıratın yanında duran ya huyundan ya suyundan etkilenirmiş. Bu Mecliste AKP’nin yanında dura dura etkilenmiş onlardan. Demokrat olun: Genel Merkez’dekilerin gözüne girmek değil önemli olan. Milletin gözüne girmek önemli.”

“MUHARREM İNCE KADAR TAŞ DÜŞSÜN KAFANA”

Tahir Şahin’in kendisine oy verdiği için Menemen’de aday gösterilmediğini ifade eden İnce, “Bazıları diyor ki; ‘Siz bölensiniz.’ Rahmetli Ecevit’e de öyle demişlerdi. Rahmetli Ecevit başkan oldu, ama onlar olamadı. Biz bölen değil geleceği göreniz. 3 yıl önce ben kazanırsam döviz düşer, Erdoğan kazanırsa dolar 8-10 lira olur’ dedim. Oldu. Dokunulmazlık konusunda eski partim ile ters düştüm, hayır oyu verdim. Milletvekilleriniz hapse girer dedim. Onlar evet oyu verdi ve milletvekilleri hapse girdi. Bir bölme hikayesi daha anlatayım. Menemen’de başarılı bir belediye başkanı var. Geçen gün parti yöneticisi Menemen’e gitmiş anlatıyor bana, isminle hitap etmediği adam yok diyor. Bu adamı aday yapmıyorsun, neden yapmıyorsun? Muharrem İnce'ye imza vermiş. Hay Muharrem İnce kadar taş düşsün kafana. Aday yapmadın sonra ne oldu? Peki aday yapmadın. Sonra ne oldu? Belediye başkanını tutukladılar. Mecliste çoğunluk var. Meclis kendi içinde seçim yapıyor ama AKP kazanıyor. Neden? Çünkü o meclis üyelerini Genel Merkez’den yazaılar. O üyeleri örgüt seçseydi Menemen’de yine CHP çıkardı. Şimdi kim bölen? Biz göreniz, onlar bölen” dedi.

“SENİN DERDİN PARA, SEN SİMSARSIN”

Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan atama üzerinden Cumhurbaşkanı olması durumunda yapılacakları kalem kalem anlatan İnce, “Afiş toplama işinden çıkamıyorum bir türlü. Tatlı su solcularıyla din tüccarları birbirine benzer. Bunlara Türk deme. Onun dışında her şey serbest. Din tüccarlarının da ümmet dedikleri masal. Onlar Ensar diyor ya. Ne Ensar’ı ya, siz simsarsınız simsar. Suriyeliler, Afganlar Müslümanmış. Doğru ama bir de devlet var. Yol geçen hanı değil burası. Bizim ülkemizde böyle bir şey olsa bütün Müslüman ülkeler bize kapılarını mı açacak? Hayal görüyorsun. Senin derdin para. Sen simsarsın. Tatlı su solcuları da böyledir. Her ikisi de milli değiller. Adamın bir duruşu olacak. Komşumuzda bir şey olursa yardım edeceğiz. Türkiye büyük devlettir. Ama 20 yaşında aynı spor ayakkabıyı giyip koca bir İran’ı geçenler benim ülkemin sınırlarından geçemez. Bu faşistlik değildir, ama bunu anlayamayanlar geri zekalıdır. Memleket Partisi’nin iktidarında, benim cumhurbaşkanlığımda birinci işim Esad’la görüşmek olacak. Masaya oturacağız, konuşacağız. Türkiye’dekiler geri alacaksın. Ama yaşamları için garanti vereceksin. Yardım edeceğim sana Türkiye olarak. Konuşacağız bunları. İlk işim bu. Türkiye 1,5 milyon Afgan yok, sadece 300 bin kişi diyor. Sanki 3 kişi. 300 bin. Yalova’nın toplam nüfusundan bile büyük. Nereye alıyorsun? Babanın çiftliği mi burası? İkinci işim de şu olacak: rektör atama yetkimi kullanmayacağım. Mahallemizde muhtar seçiyoruz, azaları seçiyoruz, belediye başkanını, milletvekillerini, cumhurbaşkanını seçiyoruz. Oy kullananların içinde okuma-yazma bilmeyen de var profesör de var. Biz hepimiz azalarımızı seçebiliyoruz da üniversite hocaları rektörünü niye seçemiyor kardeşim? Sen profesörlere güvenmiyor musun yoksa üniversite deyince senin bir sorunun mu var? Bir şey eksik. Diploması yok. Merak ediyorum bu arkadaşın Marmara Üniversitesi'nde çekilmiş bir kare fotoğrafı var mı? Ya profesörlerin çoğunluğu bu rektörü istemiyoruz demişler. Sen neden inat ediyorsun? Yanlış yapıyorsun. Selzedelerin yangında evi yananların kafasına çay fırlatan adam sana sesleniyorum. Yanlış yapıyorsun. Bu yol yol değil. Cumhurbaşkanı olduğumda hocalara rektörünüzü seçin diyeceğim” diye konuştu.

“CANLIYA ‘BEYAZ ET’ DEMEYEN CUMHURBAŞKANI İSTİYORUZ”

28 Şubat davaları üzerinden de iktidarı sert bir dille eleştiren İnce, şunları söyledi;

“Türkiye ilginç bir ülke. 17-25 Aralık vardı. O zaman ayakkabı kutularından paralar, dolarlar çıktı. Sonra da ‘Bu savcılar FETÖ’cüydü, bu dava iptal’ dediler. O zaman bu avcılar FETÖ'cüydü de 28 Şubattakiler değil miydi? O zaman 85 yaşındaki generalleri neden hapse atıyorsunuz? Adil yargılanmak herkesin hakkı. İlk yapacağımız iş, adil ve bağımsız yargı. Biz, kuvvetler ayrılığı istiyoruz. Tek adam rejimi değil, katılımcı bir demokrasi istiyoruz. Hukuk devleti istiyoruz. Milletvekili ve Cumhurbaşkanı adayını parti genel başkanı değil, üyeler seçsin istiyoruz. Salı’dan Salı'ya konuşan değil marka diyen siyasetçiler diyoruz. Terörün her türlüsünü kınayan siyasi partiler istiyoruz. 85 milyonun güvenebileceği sandık güvenlik sistemi istiyoruz. Güvenli şehirler, adaletli dağılım, yalan söylemeyen TÜİK istiyoruz. Canlıya ‘beyaz et’ demeyen cumhurbaşkanı istiyoruz. Kendiliğinden yıkılmayan binalar istiyoruz. Sokaklarda boğulmamak istiyoruz. Bağımsız bir Merkez Bankası istiyoruz. Katma değeri yüksek ürün üreten, marka oluşturan, tasarı yapan bir memleket istiyoruz. Güvenli gıdalarla beslenmek, kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olmak istiyoruz. Tam bağımsız Türkiye istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Bir de bebek bezindeki KDV’nin kaldırılmasını istiyoruz. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti geleceğini çocuğun kakası üzerine mi kuruyor?”

“BAYRAMDA GEZMEYE GİDEN BİR DAHA GERİ GELEMEZ”

İnce, Memleket Partisi’nin iktidar olması durumunda uygulayacakları politikalara değindi ve sözlerini şöyle sonlandırdı;

“Bu topraklarda hain kontenjanı hep vardı. Bu ülkede bazı şeyler değişti bu 20 yılda ikinci akıl ikinci adam bu toprakların geleneğiydi. Bizin bin yıllık kültürümüz bu. Şimdi ise sadece 'şahsım' var. Ben ülkemin geleceğinden endişeliyim. Bunun yanında hiç mi akıllı adam yok? milletin çaydanlığı yok sen adamların kafasına çay atıyorsun diyemiyor musun? Ayağıma gel sana baş sağlığı dileyeyim diyor… Hiç mi akıllı adam yok bunun yanında? Çamın yeşili ilgilendirmiyor, hep doların yeşili ilgilendiriyor. Marmaris’te Köyceğiz de tepeden aktığımda için yandı. Orada yananlar sadece ağaçlar değildi, börtü böcek, mantarlarımız, kekiklerimiz, ta yaşamlarımız yandı… Bunlar beyaz et değil, can bunlar can! Önümüzde kurultay var 18 Eylül… Sadece delegeler gidecek diye bir algı var. Çoluk çocuk hep birlikte orada bir şenlik olacak. Oradan Türkiye’ye umut fışkırtacağız ayağa kaldırtacağız. Törenler kurultaylar, bir başlangıcı diriltmek içindir. Başlangıcı yürekleri umutlandırmak heyecanlandırmak içindir. Bu ülkede herkesin partisi var. Bir Atatürkçülerin partisi kalmadı. Bir siyasi partinin duruşu olur. Biri bir partide ‘2 yıl içinde mültecileri geri göndereceğim’ biri ‘Ben flamingoların da başkanıyım’. Bir duruşunuz olsun. Memleket partisinin  duruşu şudur, ilk sınırları kapatacağız. Bayramda gezmeye giden bir daha geri gelemez. Üç, şiddete bulaşırsan derhal kapı dışarı. Dört, hepsini kayıt altına alacağız. Duvarlar var, askerler var. Siz nasıl kaçak giriyorsunuz? Demek ki biri size izin veriyor. Duruşunuz olacak. Memleket Partisi’nin 6 ilkesi var. Atatürk’ü tartışıyorsan başka partiye gidebilirsin. Doğaya ve çevreye saygı göstereceksin, terörün her türküsünü kınayacaksın, kadına ve çocuğa şiddetin her türlüsünü kınayacaksan, ayrımcılık yapmayacaksın, siyasetten rant elde etmeyeceksin. Bu partide kimin ne olduğunu kimse konuşmayacak. Etnik köken ayrımı yapılmayacak. 2021 yılında sen Türksün, Kürtsün konuşmak ayıptır. Biz memleketi nasıl kalkındırırız? Turizmde gelirimizi nasıl 60 milyar dolara çıkarırız? Kalifiye elemanı nasıl yetiştiririz, eğitimini nasıl nitelikli hale getirebiliriz? 40 matematik sorusundan 5 ortalama yapılıyorsa geleceğimiz karanlık demektir.”

"MEMLEKETİN GÜNEŞİ İZMİR'DEN DOĞACAK"

Kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Oğuz, “Memleketimizin 52 vilayetinde örgütlendik. İzmir olarak da birçok ilçemizin örgütlenmesini tamamladık. Bugün il kongremizi yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. İzmir çok önemli. İzmir kuruluşun ve kurtuluşun şehridir. Bu nedenle İzmir’de olmak ayrı bir özelliktir. Memleketin güneşi İzmir’den doğacak ve memleketi aydınlatacaktır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.