Dolar 32,5611
%0.04
Euro 34,8933
%0.08
Altın 2.431,340
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmamoğlu: Susan değil, konuşan gençlik istiyoruz

İmamoğlu: Susan değil, konuşan gençlik istiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon turunu, doğduğu yer Akçaaabat ve Yomra ilçelerinde noktaladı. İmamoğlu, Yomra’da İBB olarak yapımına katkı sundukları Yomra Belediye Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. İmamoğlu, Yomra’da gençlere; “Sizin için çalışacağız, gençler. Size şu sorumluluğu veriyorum, sizler bizden çok daha başarılı olacaksınız. Biz sizin başarılarınıza kısa bir hazırlık yapacağız” sözleri ile seslendi. İmamoğlu, "Kendi içinizden gelen sesi söndürmeyin. Biz konuşan gençlik istiyoruz, susan gençlik değil" dedi.

  • Ege Postası
  • 04.05.2022 - 22:18

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon’da Yomra Belediyesi Hürriyet Parkı ve Sosyal Yaşam Alanı’nın açılışına katıldı. İmamoğlu, şunları söyledi:

SİZİN İÇİN ÇALIŞIYORUZ GENÇLER: Yağmur sizi ıslatıyor mu acaba? Harikasınız, cıvıl cıvılsınız. Dedim ki, 'genç bir belediye başkanımızsınız, sizin mutlaka gençleri oraya davet etmeniz gerekir.' Sonra oturduk, karar verdik, 'bu bir gençlik buluşması olsun' dedik. Bir genç arkadaşıma, dedim ki; sen araştırma yap, sosyal medyaya bak bakalım, yaş grubun en çok hangi grubu istiyor? Orada Manga birinci çıktı. Ben bayramda geldim. Ama kısmet Allah insanın gönlüne göre veriyor. Çifte bayram oldu. Sizin için çalışacağız, gençler. Belediye başkanım da ben de milletvekillerim de siyasi parti temsilcilerimiz de… Sizler için çalışacağız, çalışıyoruz da… Size şu sorumluluğu veriyorum, sizler bizden çok daha başarılı olacaksınız. Biz sizin başarılarınıza kısa bir hazırlık yapacağız.

KONUŞAN GENÇLİK İSTİYORUZ: Şehrinize, parkınıza, meydanınıza sahip çıkın. Kendi içinizden gelen sesi söndürmeyin. Biz konuşan gençlik istiyoruz, susan gençlik değil. Bayramın birinci günü iki önemli telefon açtım. Bir tanesi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Onun selamlarını getirdim size. Aynı zamanda İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i aradım, bayramını tebrik ettim. Onun da size selamlarını getirdim. Bu akşam 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın provasını yapıyorsunuz. Bolca eğlenin.

SİZİNLE HER ŞEYİN ÇOK GÜZEL OLMAMA ŞANSI YOK: Sizin gençlik enerjinizi almak adına, ileriye umutla bakmak adına; bir şey daha yapalım mı? Sesim kısık onun için iki kat bağırın. Her şey çok güzel olacak. Sizinle her şeyin çok güzel olmama şansı yok.”

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ise şöyle konuştu:

“2019 yılında Yomra’nın yaşanabilir bir ilçe olması için yola çıkmıştık. 'Hayal sattığımız' iddia edilmişti. Yomra’da evlerinde hapsolmuş hanımefendileri, çocukları; sosyal yaşam alanları ile buluşturacağımız sözümüz vardı. Bugün 22 bin metrekare bir alan içinde; içerisinde spor alanları, çocuk parkları olan; Yomra halkının nefes alacağı bir alan ortaya çıkarmış bulunuyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Park ve Bahçeler Daire Başkanlarına çok teşekkür ediyorum.”

İBB’nin katkılarıyla yapımı tamamlanan Yomra Belediye Parkı’nda ilçe Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile bir araya gelen İmamoğlu, tesiste incelemelerde bulundu.

İmamoğlu, yapımı süren Trabzonspor Anıtı ile ilgili Bıyık’tan bilgi aldı.

İMAMOĞLU, DOĞDUĞU AKÇABAAT’TA: “BANA İNSAN MUAMELESİ YAPILMIYOR, AMA MÜLTECİLERE YAPILIYOR’ DEMELERİNİN YEGANE SEBEBİ ADİL OLUNMAMASI. BUNU DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Doğduğu Akçaabat’ta toplanan hemşehrilerini kasket ve Trabzonspor atkısı takarak selamlayan İmamoğlu, “Akçaabat seninle gurur duyuyor” tezahüratına yanıt vererek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“O güzel hanımefendiler, sevgili gençler, beyefendiler bunu bana söylüyor ya, benim için dünyanın en büyük ödülü. İnsanın doğduğu yerdeki insanların, böyle bir sorumluluk alan, vazife alan bir insanla gurur duymaları en kıymetli şey, en büyük ödül. Allah, beni size mahcup etmesin.

Rahmetli dedemin bazı gelenekleri, ritüelleri vardı. Örneğin bayram namazını Trabzon'da esnaflık yaptığı Pazarkapı Cami’nde kılardık. Ak Cami’ye de Ramazan ayında teravih namazını kılmak için gelirdi. O çocuklukta teravih namazına geldiğim ve bu camide namaz kılıp, çıkıp, dondurmacıyı bulup arada bir dondurma yemenin keyfini yaşayan Ekrem İmamoğlu, burada, Cevizli Köyü'nde Zanene'de doğacak, dünyanın en güzel ve en büyük şehrine Belediye Başkanı olacak. Tekrar gelecek, o Ak Cami’nin önünde hemşehrilerine, vatandaşlarına, komşularına konuşacak. Bu Allah'ın bir lütfu değil de ne?

“BU KARDEŞİNİZ, KAYIRMACILIK DÜZENİNİN SONA ERMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK”

İnsanların önüne engeller konur, torpil gibi hususlar; dayısı, teyzesi varsa başaracak olursa insanlar hak ettikleri yere gelemezler. Türkiye’mizde geleceğe dair çocuklarımızın ve gençlerimizin en büyük kaygısı bu. Bu kardeşiniz, bu ülkenin o kayırmacılık düzeninin sona ermesi için elinden geleni yapacak. Hakkı ise hukukuysa adaletin sonucuysa olsun.

İstanbul’da adaleti temsil ediyoruz. Ben, görevimi yaparken; doğru yapmış olmam için, Trabzonlu ile Kastamonuluyu ayırmamam lazım, Trabzonlu ile Sivaslıyı ayırmamam lazım. Trabzonlu ile Diyarbakırlıyı ayırmamam lazım. Ki adil bir insan olabileyim. Öbür türlü Allah korusun ben görevimi sizlere layık olmak için yapıyorum, adaletli olmak için yapıyorum. Ve şehirlerde, ülkemizde insanlar buna dikkat etse, bu ülkenin her insanı geleceğe umutla bakar. Yaşadığı yeri, yurdu terk etmek istemez. Bu ülkede, ‘bana insan muamelesi yapılmıyor, ama mültecilere yapılıyor’ demez. Demelerinin yegane sebebi adil olunmaması. Bunu değiştireceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.