Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7372
%0.01
Altın 2.498,100
%0.55
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hüsmen Kırkpınar: Et tırnaktan ayrılır da biz canlarımızdan vazgeçmeyiz

Hüsmen Kırkpınar: Et tırnaktan ayrılır da biz canlarımızdan vazgeçmeyiz

İYİ Parti Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Ankara’da Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne yapılan saldırılara tepki gösterdi. Kırkpınar, "Her kim hangi kapalı kapılar ardında mezhepçilik üzerinden bir bölücülük yapma gayretinde ise şunu iyi bilsinler; Alevi Sünni'nin Sünni Alevi'nin canıdır. Et tırnaktan ayrılır da biz canlarımızdan vazgeçmeyiz." dedi.

  • Ege Postası
  • 31.07.2022 - 16:55

EGEPOSTASI- Ankara’da dün Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne saldırı düzenlendi.

Saldırılara tepki yağarken, Ankara Emniyet Müdürlüğü, “Her üç olayı da A.O.K. isimli şahsın gerçekleştirdiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştır” açıklamasını yaptı.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Elbette bu provokasyon, her yönüyle soruşturulmaktadır." açıklamasında bulundu.

Türkiye'yi sarsan saldırılara ilişkin siyasi parti ve temsilcileri açıklamalarla sert tepki gösterirken, İYİ Parti Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da saldırıları kınadı ve provokasyon uyarısı yaptı.

"ET TIRNAKTAN AYRILIR DA BİZ CANLARIMIZDAN VAZGEÇMEYİZ"

Kırkpınar tepkisini şu sözlerle ifade etti; 

"Dün Mamak'ta bulunan Şah-ı Merdan Cemevine gerçekleştirilen menfur saldırıyı büyük bir üzüntü ile öğrendik. Alevi vatandaşlarımıza ve Cemevinde bulunan Kazım Dede'ye ibadetleri esnasında yapılan saldırı toplum vicdanını derinden yaralamıştır. Saldırının faillerini esefle kınıyor, Kazım Dede nezdinde tüm Alevi vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Alevilik, Anadolu İslam geleneğinin önemli bir parçasıdır. Aleviler, Hacı Bektaşi Veli'nin "incinsen de incitme" anlayışını düstur edinmiş tertemiz insanlardır.

Her kim hangi kapalı kapılar ardında mezhepçilik üzerinden bir bölücülük yapma gayretinde ise şunu iyi bilsinler; Alevi Sünni'nin Sünni Alevi'nin canıdır. Et tırnaktan ayrılır da biz canlarımızdan vazgeçmeyiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.