Dolar 32,5622
%0.15
Euro 34,6933
%0.09
Altın 2.414,980
%-0.73
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP’li Buldan Erdoğan’a seslendi: Uçan kuştan bile haberiniz var!

HDP’li Buldan Erdoğan’a seslendi: Uçan kuştan bile haberiniz var!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan HDP İzmir İl Başkanlığına yapılan saldırı üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Buldan, “Uçan kuştan bile haberiniz var ama bugün bu binaya elinde silahla giren, katliam gerçekleştiren bu katilin kimler tarafından organize edildiğini bize açıklamak zorundasınız” dedi. Buldan, cinayetin arkasında kim ya da kimler varsa açığa çıkarılması ve yargılanması gerektiğini ifade etti. Öte yandan Buldan, bugün silahlı saldırı düzenlenen partisinin İzmir İl Başkanlığı bürosunda incelemelerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 17.06.2021 - 20:08

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Bugün sat 11.00 sularında O.G. isimli şahıs HDP İzmir İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlemişti.

Saldırıda, o anda binada bulunan parti üyesi Deniz Poyraz saldırganın açtığı ateş sonrasında hayatını kaybetmişti. Saldıran O. G. ise emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmış ve ilk ifadesinde PKK'ya karşı olduğu için saldırıyı gerçekleştirdiğini söylemişti.

Saldırıya diğer siyasi partilerden de tepkiler yükselirken, HDP üst yöneticileri zaman kaybetmeden İzmir'e geldiler. İzmir’e gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan parti il binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya Buldan'ın yanı sıra HDP İzmir İl Eş Başkanları Kadir Baydur ve Besriye Tekgür ile HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni, HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Emek ve Demokarasi Güçleri, parti üyeleri, sendika yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Açıklamada konuşan Buldan, yapılan saldırının partiye değil tüm muhalefete yapılan bir saldırı olduğunu söyledi ve "Bu faşizme dur deme zamanıdır" dedi.

Öte yandan açıklama yapılmadan önce HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, il binasına girerek incelemelerde bulundu. Buldan, burada partisinin il yöneticilerinden bilgi aldı.

“BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, saldırganların sanılanın aksine 1 kişi değil 3 kişi olduklarını söyledi. Cinayetin azmettiricilerini bildiklerini ve adalet önünde hesabını soracaklarını ifade den Buldan, "Elbette ki acımız büyük. Deniz yoldaşımızın, bugün şehadetiyle birlikte yüreğimizin yandığını ama başımızın dik olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz. Başta Deniz'e Allah’tan rahmet ve kederli ailesi ve parti yoldaşlarımıza başımız sağ olsun diyorum. Bu cinayetler, ilk değil. Biz bu cinayetleri, bu hikayeleri, bu filmleri çok gördük. Ama bize ‘Biat edeceksiniz’, ‘Bizim önümüzde diz çökeceksiniz’ diyenlere karşı asla ve asla onurumuzdan taviz vermedik, diz çökmedik. Boyun eğmedik, bundan sonra da diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. Bugün buraya büyük bir katliamı gerçekleştirmek amacıyla bir katil yollandı. Ama şans eseri içeride sadece Deniz vardı. Arkadaşlarımız yarım saat sonra buraya gelmiş olsaydı, bu kentte büyük bir katliam gerçekleşmiş olacaktı. Herkesin gözü önünde, elinde silahla 3 kişinin güvenlik güçlerinin gözünün ününde bu apartmanın içerisine girmesi kolay bir olay değil. Çok organizeli, kesinlikle katliam yapmak üzere buraya gelindiğini biliyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Meral Akşener’e yönelik saldırının sonrasında söylediği sözlerini hatırlatarak devam eden Buldan, azmettirici olarak iktidarı hedef gösterdi ve “Bu katilin arakasında, azmettiricinin de eline silah verenin de kim olduğunu biliyoruz. Çünkü biz bu oyunlara yabancı değiliz. Çünkü bu ülkede yaşanan bütün cinayetler planlıdır. 'Bu daha iyi günleriniz' diyen Cumhurbaşkanına sesleniyorum: Bu daha iyi günleriniz' derken siz bugünleri mi kast ediyordunuz? Bu katliamın gerçekleşeceğini, biliyor muydunuz? Elbette ki biliyordunuz çünkü bu ülkede uçan kuştan bile haberiniz var ama bugün bu binaya elinde silahla giren, katliam gerçekleştiren bu katilin kimler tarafından organize edildiğini bize açıklamak zorundasınız. Bu olayın sorumluları elbette ki bu ülkeyi yönetenelerdir. Her gün HDP'yi hedef gösterenler, bu işin birebir sorumlularıdır. Bunu çok net bir şekilde ifade ediyoruz. Buradan şu çağrıyı yapmak istiyoruz, bu cinayetin arkasında kim varsa, kimler varsa acilen açığa çıkarılmalı, bu olay soruşturulmalı, katiller yargılanmalıdır. Allah şahidimiz olsun ki Deniz'in bize bıraktığı miras, asla yere düşmeyecek. Deniz'in bize bıraktığı bayrak aska yere düşmeyecek. Deniz'e de söz veriyoruz, ailesine de söz veriyoruz. Adalet önünde bunun mutlaka hesabını soracağız. Katiller hesap verecek. Bizim artık bir Deniz daha kaybetmeye tahammülümüz yok. Deniz'e sıkılan kurşun sadece Deniz'e sıkılan kurşun değildir. Parti binamızda yapılan katliam sadece HDP'ye yönelik değildir. Bugün tüm demokrasi güçlerine sıkılan bir kuşundur. O yüzden yan yana gelme zamandır. Bu faşizme dur deme zamanıdır" ifadelerini kullandı.

"İZMİR ÖZEL OLARAK SEÇİLDİ"

HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur ise yaptığı konuşmada, saldırının planlı bir şekilde yapıldığını ileri sürdü ve "Partimizin başı sağ olsun. Gözüyoruz ki HDP hiçbir koşulda, geri adım atmıyor. Bugüne kadar yapılan bütün saldırılara bugün bir halkası daha eklendi. Katliam için ilimize gelen şahıs tarafından değerli yoldaşımız ve parti arkadaşımız Deniz Poyraz şehit edildi. Artık HDP'ye karşı, belli güçleri harekete geçirdiklerini düşünüyoruz. Katliam için gelen faşist grup belli ki ilimize kumandalı ve planlı bir şekilde ilimize gelmiştir. Katliam için gelmiştir. 11. 30' da sevgili MYK üyelerimiz ve vekillerimizin gelişiyle beraber ilde üyelerimizle öğleden sonra bir araya gelecektik. Beyza Üstün’ün imza günü olacaktı. O yüzden partimize yönelik bu katliam girişimi, şiddetle kınıyoruz. Umarız ki bu son olur. Daha önce İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne 3 defa yaptığımız görüşmede, ilimizin provokasyon altında olduğunu her an saldırıya maruz kalabileceğini söyledik. Çok açık bir şekilde bu katliam bile bile geldi. Biz bunu hissediyorduk hiç birimizin güvenliği yoktu. Hala hiçbirimizin güvenliği yok. Umarız bu son saldırı olur. HDP' ye karşı yapılan bu saldırı, sadece HDP'ye değil. Hükümete rıza göstermeyen bütün muhaliflere, devrimcilere, demokrasi kesimlerine yönelik bir gözdağıdır. Özellikle İzmir'in seçilmesi, İzmir'de Emek ve Demokrasi Güçleriyle beraber yürüttüğümüz diyalog ve ilişkiden de kaynaklıdır. İzmir'de özel olarak seçilmiştir" dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise  şu ifadeleri kullandı: "Herkes bilsin ve duysun ki Deniz’in uğruna mücadele ettiği, hayalini kurduğu ülkeyi mutlaka kuracağız. Barıştan, özgürlükten, bu mücadeleyi büyütmekten bir adım geri durmayacağız. Tetiği çeken bir katil vardır evet ama kimse bize bu katili besleyen, büyüten düzeni unutturmamalıdır. Biz o alçak katilin hak ettiği cezayı alması için elimizden geleni yapacağız ama bir şeyin daha sözünü vereceğiz, onu besleyenlerden de hesap soracağız. Bu halkın eli iki yakanızda olacak. HDP’yi susturmak istiyorlar. Biz biliyoruz, ne yaparlarsa yapsınlar HDP susmadı, susmayacak. İstedikleri bu halkı sindirmek ve korkutmak, hayır siz korkun! Katliamcılar korksun, hırsızlar korksun, biz dimdik buradayız” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.