Dolar 32,4885
%-0.16
Euro 34,9697
%0.41
Altın 2.432,330
%0.38
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur'dan çağrı: HDP’ye ve demokrasiye sahip çıkın

HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur'dan çağrı: HDP’ye ve demokrasiye sahip çıkın

HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen silahlı saldırıda bir parti çalışanı hayatını kaybetti. Saldırı sonrası açıklama yapan HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, "HDP’ye yönelik düşmanca söylemler devam edecekse bundan sonra da bu saldırılar devam edebilir. O yüzden bütün İzmir halkının bütün Türkiye halkının şu gerçeği bilmesi lazım. HDP bu ülke demokrasisin mihenk taşıdır. HDP sindirilmeye çalışılıyor. Dizayn edilmeye çalışılıyor. Demokratik siyasetin dışına çıkarılmaya çalışıyor. Böyle bir hedefe ulaşılırsa, Türkiye’de demokrasi mümkün değildir. O yüzden HDP’ye sahip çıkmak gerekiyor. Bütün İzmir halkına demokrasi güçlerine buradan çağrı yapıyorum. HDP’ye ve demokrasiye sahip çıkın. Böylece ülkenin geleceğine sahip çıkacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.06.2021 - 14:07

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- İzmir’in Konak ilçesindeki HDP İzmir İl Başkanlığı'na O.G. isimli saldırganın düzenlediği silahlı saldırı sonucu parti görevlisi Deniz Poyraz isimli kadın hayatını kaybetti.

Olaya ilişkin açıklama yapan HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, “Son zamanlarda çetelerin söylemleri de ortadayken kimi yorumlara göre de siyasi cinayetler gerçekleşecek diye yorumlar yapılırken, bugünkü mevcut durum da bu gidişatın bir göstergesidir. Bütün muhalefetin bu durumu böyle görmesi gerekiyor ve sessiz kalmaması gerekiyor aksi halde bu saldırılar devam edecektir” diye konuştu.

Hükümetin hedef göstermesi sonucu bu saldırının gerçekleştiğini ileri süren Baydur, “Şahıs herhangi bir yerden kontrollü olarak da gönderilmiş olabilir. Ama mutlak suretle hükümetin hedef göstermesi sonucu bu saldırı gerçekleşmiştir. Bundan azade bir durum değildir kesinlikle. Biz bunu biliyoruz ve bu saldırı ilk de değildir son da olmayacak. Eğer bu söylemler, politik hedef göstermeler ki sandıkta HDP’yi yenemeyenler, HDP ile baş edemeyen demokratik bir muhalefet oyapan HDP gerçeği varken, ancak kaba güçle, milis güçlerle saldırı düzenliyorlar HDP’ye yönelik. Bu saldırının son olmadığını da biliyorum.  Tekrar tekrar uyarıyoruz hem İzmir Valiliğini hem de hükümeti eğer bu söylemeler, HDP’ye yönelik düşmanca söylemler devam edecekse bundan sonra da bu saldırılar devam edebilir. O yüzden bütün İzmir halkının bütün Türkiye halkının şu gerçeği bilmesi lazım. HDP bu ülke demokrasisin mihenk taşıdır. HDP sindirilmeye çalışılıyor. Dizayn edilmeye çalışılıyor. Demokratik siyasetin dışına çıkarılmaya çalışıyor. Böyle bir hedefe ulaşılırsa, Türkiye’de demokrasi mümkün değildir. O yüzden HDP’ye sahip çıkmak gerekiyor. Bütün İzmir halkına demokrasi güçlerine buradan çağrı yapıyorum. HDP’ye ve demokrasiye sahip çıkın. Böylece ülkenin geleceğine sahip çıkacağız.Yoksa çetelerle, yönetilen bir ülke haline gelecek ve herhangi bir muhalif saldırı gerçekleştirilecek. Son zamanlarda çetelerin söylemleri de ortadayken kimi yorumlara göre de siyasi cinayetler gerçekleşecek diye yorumlar yapılırken, Bugünkü mevcut durum da bu gidişatın bir göstergesidir. Bütün muhalefetin bur durumu böle görmesi gerekiyor ve sesiz kalmaması gerekiyor aksi halde bu saldırılar devam edecektir” dedi. 

“HDP’YE YAPILAN  SALDIRILAR BU ÜLKENİN GELECEĞİNE SALDIRIDIR”

Alanda ikinci bir açıkalma yapan Baydır, HDP'ye yapıaln saldırıların Türkiye'nin gelecğeine yapılan saldırı olduğunu ifade etti ve "Bu saldırının geleceği her an belliydi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde defalarca söyledik. Provokasyona, saldırıya açık bir durum var. Bizim can güvenliğimiz yok. Faşistler kapımızda, açıklama yaparken bizi hedef gösterirken, bizi koruyan değil onları koruyan bir pozisyondalardı. Maalesef önlem alınmadı ve bu saldırı gerçekleşti. Çok üzgünüz, hepimizin başı sağ olsun. Nur içinde yatsın. Yıldızlar yoldaşı olsun.  Bu parti, değerlerine sahip çıkacaktır. Bu parti, bir saldırıyla bir gıdım geri adım atamayacaktır. Sonu ne olursa olsun. Halkımız partisine sahip çıkacak, biz partimize sahip çıkacağız. Bu ülkeye barış ve demokrasi gelecek.  Bu mücadele onur mücadeledir. Haysiyet mücadelesidir. Bugünden sonra da bütün partili arkadaşlar, bütün İzmir halkı HDP’ye sahip çıkacaktır. Bu saldırıları birlikte püskürtmezsek bugünkü saldırı sadece bir başlangıç olur. İzmir’deki bütün muhalefete,  demokrasi güçleri ve mevcut hükümetin faşist politikalarından rahatsız olan herkes bilmelidir ki HDP’ye yapılan  saldırılar bu ülkenin geleceğine saldırıdır. Son zamanlarda ‘siyasi cinayet işlenecek’ diye yorumlar yapılıyor. İşte bugün katliam yapmaya gelenler siyasi cinayet işlemeye geldiler, arkadaşımızı katlettiler. Bunun hesabını verecekler” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.