Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Gezi Davası' kararlarını eleştirmişti... Eski AK Partili vekil geri adım atmadı

'Gezi Davası' kararlarını eleştirmişti... Eski AK Partili vekil geri adım atmadı

AK Parti eski İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası kararlarıyla ilgili yaptığı açıklamanın arkasında olduğunu vurgulayarak, "Ciddi bir hukuk sorunu var. AK Parti içerisinde siyaset yapıyorum. Parti içerisinde ‘adalet’ kavramını bugün tartışmaya açmak isteyen insanlar var bunu da görelim" dedi. Kocabıyık, Uşak Valisi eşinin merkeze çekilmesinin kendisinin sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili olmadığını belirterek, "Ankara’ya çekilmesi idari bir tasarruftur" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 29.04.2022 - 10:01

Eski AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 26 Nisan’da sosyal medya hesabı üzerinden Gezi Davası kararını ve 2019 İstanbul seçimlerinin iptalini eleştiren paylaşımlar yaptı.

Hüseyin Kocabıyık bu gelişmelerin AK Parti’nin kurucu değerlerine aykırı olduğu ifade etti.

Kocabıyık’ın paylaşımının ardından eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık, dün geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine alındı.

AK Partili eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası kararına dair düşüncelerini, eşinin İçişleri Bakanlığı emrine alınma kararını değerlendirdi.

"PARTİDE 'ADALET' KAVRAMINI TARTIŞMAYA AÇMAK İSTEYEN İNSANLAR VAR"

Odatv’den Ersin Eroğlu'nun haberine göre Hüseyin Kocabıyık, 2019 İstanbul seçimlerinin iptalinin doğru olmadığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: 

“AK Parti’nin kurucu ilkelerinde biz böyle durumlara karşı çıktık. AK Parti içerisinde siyaset yapıyorum. Parti içerisinde ‘adalet’ kavramını bugün tartışmaya açmak isteyen insanlar var bunu da görelim” 

“GEZİ DAVASI KARARINDA HUKUKİ SORUN VAR”

Gezi Davası kararıyla ilgili yaptığı paylaşımın arkasında olduğunun altını çizen Hüseyin Kocabıyık, kararın oluşturulmasında hukuki bir sorun olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Gezi Davası hakkındaki düşüncemde aynı yerdeyim. Ciddi bir hukuk sorunu var. Kararın oluşturulmasında ve kararı oluşturan kişilerde sorun var. Bu çok açık, inkâr edemeyiz. Bunu dün de söyledim bugün de söylüyorum yarın da söyleyeceğim.”

"EŞİMİN ANKARA'YA ÇEKİLMESİ İDARİ BİR TASARRUFTUR"

Hüseyin Kocabıyık eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın İçişleri Bakanlığı emrine alınmasının yaptığı paylaşımla ilgili olmadığını düşündüğünü ifade ederek “Eşimin görevden alınması tamamen Sayın Bakanın ve Cumhurbaşkanının takdiridir. Benim attığım tweetlerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ankara’ya çekilmesi idari bir tasarruftur” şeklinde konuştu.

Hüseyin Kocabıyık sözlerini şöyle noktaladı:

“Türkiye’de bugüne kadar değişim ve dönüşümleri yapan insan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Türkiye’nin yeni bir demokrasi hamlesi yapması gerekiyor. Bunu yapacak güç ve karizma da Cumhurbaşkanı’nda var.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.