Dolar 32,5744
%0.11
Euro 34,9831
%0.44
Altın 2.432,590
%0.39
Bist-100 9.754,00
%0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteci Umutoğulları’ndan, ‘Aydın Şengül’ açıklaması: CHP’den de teklif aldı

Gazeteci Umutoğulları’ndan, ‘Aydın Şengül’ açıklaması: CHP’den de teklif aldı

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Alzheimer’ dediği iddia edilen ses kayıtlarıyla gündeme gelen Aydın Şengül’ün, CHP’den de teklif aldığını söyledi. Umutoğulları açıklamasında, ‘’ Aydın Şengül ile ilgili üst düzey bir CHP’li ismin, Şengül’e, ‘’İYİ Parti ile el sıkışmadıysanız size partimizde görmek istiyoruz’’ dediği kulisi geldi. Şengül bu daveti geri çevirdi. Aydın Şengül’ün yakın çevresinden de bilgiyi teyit ettirdim. CHP’nin teklifine sıcak bakmadı ve İYİ Parti ile görüştüğünü söylemiş. Bence çok tutarlı ve kendisine yakışır bir hareket olmuş’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 27.10.2022 - 12:09

EGEPOSTASI- Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8.Gün programında gündemi değerlendiren Gazeteci Mithat Umutoğulları, Aydın Şengül hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

AK Parti İzmir eski İl Başkanı ve 24. Dönem Milletvekili Aydın Şengül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Alzheimer dediği iddia edilen ses kayıtları sonrasında AK Parti’den ihraç edilmişti. 

Siyasetten uzun süre uzak kalan Şengül’e İYİ Parti’den ‘bize katıl‘ teklifi gelmiş ve Şengül bu teklifi kabul etmişti. 

Ses kayıtlarını Zeybekçi servis etti 

Aydın Şengül’e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının Nihat Zeybekçi tarafndan servis edildiğini söyleyen Mithat Umutoğulları, ‘’Aydın Şengül’den rahatsız olanlar el birliği ile operasyon yaptılar. Ses kaydının belediye başkanlığı seçiminde karşı karşıya geldiği Nihat Zeybekçi tarafından servis edildiğini biliyorum. Bunlar kulislerde konuşuluyor’’ ifadelerine yer verdi. 

Şengül, CHP’den de teklif aldı 

İYİ Parti’nin son dönemlerde siyasetçiler tarafından yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Gazeteci Umutoğulları, ‘’İYİ Parti hem ideolojik olarak hem de partini tüzüğü gereği kendisini rahat ifade edebileceği bir alan. İYİ Parti’de Aydın Şengül’ün transferini Müsavat Dervişoğlu bizzat kendisi yürüttü. Aydın Şengül ile ilgili üst düzey bir CHP’li ismin, Şengül’e, ‘’İYİ Parti ile el sıkışmadıysanız size partimizde görmek istiyoruz’’ dediği kulisi geldi. Şengül bu daveti geri çevirdi. Aydın Şengül’ün yakın çevresinden de  bilgiyi teyit ettirdim. CHP’nin teklifine sıcak bakmadı ve İYİ Parti ile görüştüğünü söylemiş. Bence çok tutarlı ve kendisine yakışır bir hareket olmuş. Aydın Şengül, Fakıbaba  gibi AK Parti sonrasında siyaete veda edeceğini söylemişti. Şartlar ve koşullar gelişince insanlar taraf değiştirebilir. İYİ Parti’ye katıldığında Meral Akşener rozetini takınca o kürsüde sadece o olmayacak. Ak Parti’den önemli isimleri Aydın Şengül ile o kürsüde olacağını düşünüyorum’’ dedi.

İYİ Parti flaş isimleri bünyesine katacak 

Siyasi partilerin geçmişte de önemli isimler üzerinden transfer yaptığı hatırlatan Umutoğulları, ‘’AK Parti 2002 yılında farklı siyasi partilerden transfer yapmıştı bu hamleler siyasi partilerin önemli hamleleridir. Siyaseten etkili olacak isimleri İYİ Parti bünyesine katmak istiyor. CHP’de zamanında çok yaptı ama başarılı olamadı. İYİ Parti çok daha flaş isimleri partisine katacak’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.