Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuar İzmir'de Balkan buluşması... Kılıçdaroğlu’ndan göçmenlere çağrı

Fuar İzmir'de Balkan buluşması... Kılıçdaroğlu’ndan göçmenlere çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 günlük İzmir mesaisi kapsamında son olarak Balkan ve Rumeli Buluşması’nda Balkan göçmenlerine seslendi. Mustafa Kemal Atatürk’ün de Balkan göçmeni olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, Tüm Balkan göçmenlerine CHP’yle kucaklaşma çağrısında bulundu ve “Sizi, Gazi Mustafa Kemal’in hemşerilerini CHP ile kucaklaşmaya davet ediyorum. Balkanların kalbinde mutlaka CHP ve Mustafa Kemal sevgisi vardır. O sevgiyi büyütmek hepinizin ortak görevidir. O nedenle Balkanlardan gelip Anadolu’ya yerleşen bütün kardeşlerime çağrımdır. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracaksak bize katılın” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.06.2022 - 15:53

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 günlük İzmir mesaisi kapsamında son olarak Balkan ve Rumeli Buluşması’na katıldı.

Fuar İzmir’de gerçekleştirilen buluşmaya, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan yardımcıları, CHP İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları ve CHP ilçe başkanları katıldı.

Programda konuşan Kılıçdaroğlu, Balkan göçmenlerinin Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşehrileri olduğunu hatırlatırken tüm Balkan göçmenlerine CHP’yle kucaklaşma çağrısında bulundu.

KILIÇDAOĞLU: CHP İLE KUCAKLAŞMAYA DAVET EDİYORUM

Mustafa Kemal Atatürk’ün de Balkan göçmeni olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, Balkan göçmenlerine çağrıda bulundu ve “Bir şeyden emin olun. Beraberce bu ülkeyi ikinci kez aydınlığa çıkaracağız. Birincisini Gazi Mustafa Kemal yaptı. 100 yıl sonunda geldiğimiz nokta kabul edilebilir değil. 2. Yüzyılda cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak için yolumuza devam edeceğiz. Unutmayın… Dünyanın saygı duyduğu o büyük kahraman sizin içinizden çıkan bir kahraman. TBMM’yi kurması, mandacılığı reddetmesi… Benim iki büyük eserim vardır der Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Birisi Türkiye Cumhuriyeti, ikincisi de CHP. Sizi, Gazi Mustafa Kemal’in hemşerilerini CHP ile kucaklaşmaya davet ediyorum. Ülkenin neresinde olursa olsun cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için beraber hareket etmek zorundayız. Balkanların yüreğinde Balkanların kalbinde mutlaka CHP ve Mustafa Kemal sevgisi vardır. O sevgiyi büyütmek hepinizin ortak görevidir. O nedenle Balkanlardan gelip Anadolu'ya yerleşen bütün kardeşlerime çağrımdır. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracaksak bize katılın. Artık beraber yürümek ve Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak zorundayız. Birlikte İzmir Marşı’nı söylemek, gönül gönüle hareket etmek zorundayız” dedi.

“KADER BİRLİĞİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Kurtuluş Savaşı’nda kadınların rolünün önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, kadınlara söz verdi ve “Mustafa Kemal, bütün mazlumların önder olmuştur. Gazi Mustafa Kemal’in başlattığı kurtuluş savaşından sonra bütün mazlum milletler kurtuluş mücadelesine başlamıştır. O nedenle kurtuluş Savaşı’nın lideri Gazi Mustafa Kemal’e sahip çıkmak ve ilklerini büyütmek zorundayız. Herkesin düşüncesini özgür bir şekilde ifade ettiği bir Türkiye. Türkiye’deki bütün kadınlar ve buradaki kadınlara bir sözüm var. Allah’ın izniyle cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığımızda derhal yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesini yürürlüğe koymak. Çağdaş uygarlığa ulaşacaksak bu mücadeleyi omuz omuza yapmak zorundayız. Kurtuluş mücadelesine yalnızca erkekler yoktu. Kadınlar da vardı. O nedenle biz beraber olmak zorundayız. Kader birliği yapmak zorundayız” diye konuştu.

“BALKANLARI UNUTTUĞUMUZU SAKIN DÜŞÜNMEYİN”

Kılıçdaroğlu, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Bizim eksiğimiz ya da yanlışımız da olabilir ama bir şeyi unutmayın. Bizden çok bu partiye sizlerin sahip çıkması lazım. Çünkü bu parti sizin partinizdir. Mustafa Kemal’in partisidir. Bir şeyi unutmanızı istemem. Balkan coğrafyasında ne kadar yakınlarınız varsa o coğrafyayla o kadar içli dışlıyız. Oradaki belediye başkanlarıyla dostluğumuz devam ediyor. Balkanları unuttuğumuzu sakın düşünmeyin. Ankara ve İstanbul neyse Balkanlarla da aynı şekilde dostluğumuz, kardeşliğimiz ve birliğimizi devam ediyor.”

SOYER: BALKAN GÖÇMENLERİNİN DERTLERİNE DERMAN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, göçmenlerle birlikte İzmir’de kültür renkliliği olduğunu ifade ederken festival müjdesi verdi ve “Bugün yalnızca İBB başkanı olarak değil aynı zamanda Arnavut Mustafa Çavuş’un torunu olarak aranızdayım. 8 bin 500 yıllık tarihinde her zaman barışın sembolü olana İzmir büyük zulümler çeken Balkan göçmenlerine de kucak açtı. Böyle bir şehirde hizmet etmek büyük onur. Şehrimizin aziz karakterinde çok güçlü bir maya var. O mayanın adı birbirimizle uyum. Geçmişte yaşanan büyük acıların hatırasını unutmadan bir daha yaşanmamasını sağlayacağız. Bu topraklarda kardeşliği büyüteceğiz. Türkiye’nin farklı yerlerinde 30 milyona yakın Balkan kökenli nüfus bulunuyor. Balkan coğrafyasında ise halen 10 milyondan fazla akrabamız yaşamını sürdürüyor. Biz, şehrimizde birbirimizle uyumu tesis etmek için Balkan kökenli vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor, yaşanan sorunları birlikte, ortak akıl ilkesiyle çözüyoruz. 1935 yılında Balkan ülkeleri arasında, dostluk ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Balkanlılar Halk Dansları Festivali düzenlenmişti. Biz, Atamızdan kalan bu mirası sahiplendik ve Balkan Festivali geleneğini İzmir’de yaşatmaya devam ediyoruz. Barışın ve kardeşliğin şehri İzmir’de, 23-25 Eylül’de bir kez daha Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali’ni gerçekleştireceğiz. Unutulmaz acılar yaşatılarak yurtlarından koparılan Balkan kökenli vatandaşlarımızın sesi olmaya, dertlerine derman olmaya devam edeceğiz” dedi.

YÜCEL: GÖÇMENLERLE BİRLİKTE YOL YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Konuşmasında Balkan göçmenlerinin yaşadıkları tüm acılara rağmen ülkenin kurtuluşunda büyü emek verdiklerini belirtti ve “Bugün burada önemli bir toplantıda bir aradayız. Genel Merkezimin bünyesinde kurulan alkan Masasının katkısı ve desteğiyle Genel Başkanımız Kemal Kılıçoğlu’nu sizlerle bir araya getirmenin sevincini yaşıyoruz. Balkan göçmeni denince aklıma mücadele, azim, çalışkanlık, dayanışma, kardeşlik ve vatanı için gözünü bile kırpmadan canını vermeye hazır gözü kara insanlar geliyor. Anne ve babalarınızı çektiği acıları tam anlamıyla anlamamız mümkün değil. Çünkü kök saldığın topraklardan koparılmak tarif edilir bir acı değil. Ben hem CHP İzmir İl Başkanı olarak hem de Makedonya’dan çıkan Nihat Yücel’in torunu olarak sizlere sesleniyorum. Yaşadığımız tüm acılara, bizlerden koparılan sevdiklerimize rağmen geldiğiniz anavatanınızda bayrağınıza, toprağınıza ve Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığınızla, bu ülkenin birliğinin en önemli yapı taşı olmayı başardınız. Bu ülkenin kurtuluş savaşında, Atatürk’üne en yakınında, Balkan kökenli silah arkadaşları vardı.  Bugün ihtiyacımız olan birlik, dayanışma ve saray zihniyetinden uzaklaşarak, cumhuriyet değerlerini yeniden yükseltme mücadelesinde de, en büyük desteğin siz göçmen vatandaşlarımızdan geleceğine eminim. Adaletsizliğin, baskının, insanların sahip olduklarının ellerinden zorla alınmasının ne demek olduğunu, herhalde sizlerden daha iyi bilenler yoktur. Geçmişte yaşanmış bu acılar, günümüzde güzel ülkemizde yaşanmasın, birliğimize, dayanışmamıza ve toprak bütünlüğümüze helal gelmesin diye, göçmen vatandaşlarımızla birlikte yol yürümeye, sizleri dinlemeye ve sorunlarınızı çözmeye devam edeceğiz.  Sizlerin, belki acı ama yarınlara ışık tutan hatıraları ve tecrübelerinden faydalanmaktan, sizlerle omuz omuza yürümekten ve tüm göçmen vatandaşlarımızı başımızın üstünde taşımaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Siz göçmen vatandaşlarımızın desteğiyle, gelecek nesillerin huzur içinde yaşayacağı, cumhuriyetin tüm nimetlerinden sonuna kadar faydalanabilecekleri ve ayrımcılığın yaşanmadığı bir Türkiye bırakacağımıza inancım tamdır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.