Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Faik Öztrak BASİFED üyesi iş insanları ile buluştu; 3 yeniye ihtiyacımız var

Faik Öztrak BASİFED üyesi iş insanları ile buluştu; 3 yeniye ihtiyacımız var

CHP Ekonomi Masası üyeleri, Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) üyesi iş insanları ile ESİAD Dernek Merkezi’nde bir araya geldi. CHP Ekonomi Masası Başkanı, CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak burada yaptığı konuşmada "Bu iklimin değişmesi için hemen bir seçime ihtiyacımız var. Seçimden sonra gerçekleşecek yönetim değişimi ile tüm bu problemleri aşabiliriz. Üç yeniye ihtiyacımız var, yeni kurallara, yeni kurumlara ve yeni kadrolara ihtiyacımız var. Bu üç yeniyle de dört tane sütun üzerinde bir büyüme modelini inşa etmemiz gerekiyor. Birincisi hızla hukukun üstünlüğünü tesis etmemiz, ikincisi güçler ayrılığı, üçüncü ve dördüncü sütunlar ise güçler ayrılığını pekiştirecek şekilde denge ve denetim sistemlerini kurmamız şart” diye konuştu

  • Ege Postası
  • 25.08.2022 - 09:14

Toplantıya, CHP Ekonomi Masası üyeleri Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve CHP İzmir Eski Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli katıldı. BASİFED Üyesi Dernek Başkanı ve yöneticilerinin yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini sıraladığı toplantıda, soruları yanıtlayan Öztrak, ciddi yönetim zaafiyeti yüzünden ekonomide çok büyük sıkıntılar oluştuğuna işaret ederek, iktidara geldiklerinde üretim ekonomisini esas alarak büyümeyi sağlayacaklarını söyledi.

“Üretime devam etmemiz zorlaşıyor”

Toplantıyı yöneten ve açılışında konuşan BASİFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Küçükkurt, BASİFED olarak CHP Ekonomi Masası’nı ağırlayarak iş dünyası ile ana muhalefeti bir araya getirdiklerini söyledi.

İş dünyasının talep, görüş ve önerilerinin dinlenmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan BASİFED Başkan Yardımcısı Küçükkurt, “Her fırsatta, her durumda iş dünyasının temsilcisi STK’lar olarak fikirlerimizi kamuoyu, hükümet ve muhalefet ile paylaşıyoruz. Özellikle yüksek enflasyon ve yüksek döviz ortamında ekonomi yönetiminin aldığı kararlar son derece kritik. Hükümet-muhalefet ayırmadan tüm muhataplarına aynı öneri ve tavsiyeleri veriyoruz. İş dünyası ve sanayicilerin yüksek enflasyon ortamında üretime devam edebilmesi zorlaşıyor” dedi.

Seçime yaklaşırken muhalefetin iş dünyasını dinlemesinin değerli olduğunu vurgulayan Küçükkurt, “Türkiye’nin tek kurtuluşu üretim ekonomisidir. Bunu sağlayacak imkanlar yaratılmalı, üretmeli, üretmeli, üretmeliyiz” diye konuştu.

Aliağa’ya Rüzgar enerji santrali serbest bölgesi

Toplantıda yenilenebilir enerji sunumu yapan ENSİA Danışma Kurulu Üyesi Serkan Aksüyek, yenilebilir enerji sektöründeki mevzuat değişikliklerinin daha faydalı olması için sektör ile istişare edilerek yapılması gerektiğini söyledi. İzmir’in rüzgar enerji santralleri konusunda Türkiye’nin öncü kenti olduğuna işaret eden Aksüyek, “Tamamlanamayan Çandarlı Limanı’nın deniz üstü rüzgar enerji santrallerinin Avrupa’daki örnekleri gibi cep üretim serbest bölgesi olmasını öneriyoruz. Türkiye’deki 4 rüzgar tribünü kanadı fabrikası kentimizde. 7 rüzgar kulesi tesisinin 4’ü İzmir’de. Nitelikli işgücü var ve ALOSBİ’de ar-ge merkezi yakın zamanda hizmete girecek. Bu projenin hayata geçmesi kente büyük katkı sağlar” dedi.

“Türkiye çip üretimi yapmalı”

BASİFED Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kara da sanayicilerin üzerinde birçok yük olduğuna işaret ederek, bu yüklerin ortadan kaldırılması gerektiğini, Türkiye’nin üretim ile büyüme dışında bir seçeneğinin olmadığını vurguladı.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı da Türkiye’nin ileri teknoloji yatırımlarına destek vermesi gerektiğine dikkat çekerek, çip üretiminin Türkiye’de yapılması ve stratejik olarak devlet tarafından desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Kadınlar iş yaşamına teşvik edilmeli”

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin ise kadınların iş hayatında daha çok yer alması için birçok destek ve kolaylaştırıcı uygulamalara ihtiyaç olduğunu belirterek, bu konuda devletin somut adımlar atması gerektiğini söyledi.

Bu iklimin değişmesi lazım

Nasıl çözeceksiniz diye kendilerine hep sorduklarını, bunun tek yanıtının da iklim değişikliği olduğunu ifade eden CHP Ekonomi Masası Başkanı, CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak  “Bu sorunları iklimi değiştirerek çözeceğiz. Bu iklimin değişmesi içinse hemen bir seçime ihtiyacımız var. Seçimden sonra gerçekleşecek yönetim değişimi ile tüm bu problemleri aşabiliriz. Benim bildiğim doğrudur demeden, garip garip işler yapmadan, çalışmayan modele “Türkiye modeli” demeden, enflasyona rekor kırdırmadan çözüm üretmemiz gerekiyor. Üreterek büyüme noktasına doğru gitmemiz şart. Dışarıdan para kullanacakanız bu parayı büyütecek, aldığınızdan daha fazla kazandıracak alanlara yatırmanız gerekiyor. Biz bunu yapacağız” dedi.

“Üç yeniye ihtiyacımız var”

Bir yenilenmenin şart olduğunu vurgulayan Öztrak, “’Üç yeniye ihtiyacımız var, yeni kurallara, yeni kurumlara ve yeni kadrolara ihtiyacımız var. Bu üç yeniyle de dört tane sütun üzerinde bir büyüme modelini inşa etmemiz gerekiyor. Birincisi hızla hukukun üstünlüğünü tesis etmemiz, ikincisi güçler ayrılığı, üçüncü ve dördüncü sütunlar ise güçler ayrılığını pekiştirecek şekilde denge ve denetim sistemlerini kurmamız şart” diye konuştu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.