Dolar 32,5919
%0.36
Euro 34,8601
%0.37
Altın 2.504,820
%0.82
Bist-100 9.680,00
%1.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan’ın oluruyla Emre Cemil Ayvalı görevine geri döndü

Erdoğan’ın oluruyla Emre Cemil Ayvalı görevine geri döndü

Emre Cemil Ayvalı, bir dönem AK Parti’nin FETÖ ile kol kola yürüdüğünü itiraf ettiği ve "Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı, bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldım 2010’a kadar" sözlerinin ardından istifa ettiği AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevine 10 ay sonra geri döndü.

  • Ege Postası
  • 19.04.2021 - 21:59

AK Parti’de Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ’ın yardımcılık görevine AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Yasın Bölükbaşı, Ömer Arvas ve Emre Cemil Ayvalı’nın getirildiği açıklandı.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMANIN ARDINDAN İSTİFA ETMİŞTİ

Emre Cemil Ayvalı, daha önce AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken bir televizyon programında, AK Parti'nin FETÖ ile kol kola yürüdüğünü itiraf etmesiyle kamuoyunda ve partisinde oluşan tepkilerin ardından istifa etmişti. Ayvalı, geçtiğimiz Haziran ayında katıldığı televizyon programındaki konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

*Eğer FETÖ ile AK Parti geçmişte bürokraside kol kola girdiyse şayet, bunu da farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı.

*Çünkü eski devlet düzenindeki atama düzeni şöyleydi; 2002'de ben iktidara gelmişim, sene 2007-2008. Ya benim bir müsteşar atamam için bu adamın memur olarak 12 yılı doldurması lazım. Genel Müdür olarak 12 yılı doldurması lazım.

*Ben sanki kendi kadrolarımla geldim de çok mücadele etme gücüm vardı, muktedirdim de böyle bir fanteziye mi girdim? Hayır. Bir tarafta, çok açık söylüyorum, darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı ve bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldım 2010'a kadar. Mesele bu. Ve bu bir vesayetle mücadeleydi.

10 AY SONRA AYNI GÖREVDE

Bu açıklamalarından bir gün sonra istifa eden Emre Cemil Ayvalı, önce AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) yedek üye adayları arasında yer aldı. Ardından AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini istifasından 10 ay sonra tekrardan üstlendi.

ASKERLİKTE MAAŞ ALDIĞI ORTAYA ÇIKAN VEKİL DE GÖREVE GELDİ

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen bir diğer isim Konya Milletvekili Selman Özboyacı oldu.

Özboyacı’nın yasama görevi sürerken bedelli askerlik yaptığı sırada milletvekili maaşı almaya devam ettiği ortaya çıkmıştı. Anayasa hükümlerine aykırı olduğu savunulan bu durum TBMM’de tartışma konusu olmuştu.

ERDOĞAN OLUR VERDİ

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, yeni görevlendirmeleri, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla Tanıtım ve Medya Birim Başkan Yardımcılarımızı belirledik. Hayırlı olsun” sözleriyle duyurdu.

Hamza Dağ’ın AK Parti genel başkanlık makamına sunduğu dilekçeye olur veren Recep Tayyip Erdoğan’ın hem genel başkan hem de cumhurbaşkanı sıfatlarıyla imza atması dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.