Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘mandacı siyasetçi’ tepkisi

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘mandacı siyasetçi’ tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Alsancak Stadı ile 96 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında "Toplam yatırım tutarı 2 milyar 250 milyon TL'yi bulan konut ve dükkanların İzmir'e hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler" dedi. Erdoğan, "Bu faizler düşecek, düşecek. Biz yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 26.11.2021 - 17:35

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Depremzede konutlarının ilk etabının anahtar teslim töreni için İzmir’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Alsancak Stadı açılışının ardından toplamda 96 tesisin toplu açılış töreni için Menemen’e geçti.

Toplu açılış töreninde döviz kurları üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, Kılıçdaroğlu için ‘Mandacı siyasetçi’ tanımlaması yaptı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ”

Bayraklı törenine ilişkin değerlendirmeyle konuşmasına başlayan Erdoğan, “Gece gündüz demeden 2023’e hazırlanıp 2023’te de ben sandıkların patlayacağınıza inanıyorum. İzmir’de önce geçtiğimiz yıl yaşadığımız depremin ardında Bayraklı’da yapımını tamamladığımız 596 konut ve 145 dükkanı hak sahiplerine teslim ettik. Biz de laf ola, beri gele yok. Biz sözü verdik mi verdik. Süratle de deprem konutlarını bitirip sahiplerine teslim edeceğiz dedik mi dedik. Zamanında da teslim ettik. Bayraklı’da konut sayısını bin 391 dükkân ayısına da 302’ye tamamlayacağız. Baraklı’daki rezerv alanda 3 bin 649 konut ve 511 dükkan inşa ediyoruz. Bunlar 397 yılbaşına kadar tamamlayacağız. Böylece İzmir depreminin ardına topla 5 bin 74 konut ve 353 dükkan yaparak teslim etme sözümüzü yerine getirmiş oluyoruz. Toplam yatırım tutarı 2 milyar 250 milyon lirayı bulan bu konut ve dükkânların  İzmir’imize hayırlı olmasını diliyorum. Bay Kemal’in vurulacak yeri kalmadı. Bitti. Yalandan başka sermayesi yok. Dürüstlük hak getire. Rabbimden ülkemizi, her türlü afetten ve musibetten muhafaza eylemesini niyaz ediyoruz. Afetlerin önüne geçemeyiz ama devlet olarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerini ortadan kaldırma iradesine sahibiz. Kentsel dönüşüm projelerini kararlılıkla sürdürüyoruz. Bayraklıdaki vatandaşlarımızı yeni evlerine kavuşturma sevincinin ardından Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nın açılışını gerçekleştirdik” dedi.

668 MİLYONLUK YATIRIM

Menemen’de gerçekleştirilecek toplu açılışların toplam bedeli hakkında da bilgi veren Erdoğan, “Bugün burada şehrimize kazandırdığımız yatırım bedeli 668 milyon lirayı bulan 100 eser ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Eğitimde inşası tamamlanan okulların, okul kütüphanelerinin açılışlarını buradan yapıyoruz. Ödemiş, Menderes, Torbalı Ayrancı gençlik merkezlerimizin, Tire ve Ege öğrenci yurtlarımızı hizmete açıyoruz. Çeşitli kurularımız ait hizmet binalarının açılışlarını da burada yapıyoruz. Kentsel dönüşüm alanındaki altyapı projeleriyle çeşitli mahallelerimize yapılan yol ve kaldırım çalışmalarının açılışlarını yapıyoruz. İzmir Kalkınma Ajansı’mızın verdiği destekle hayata geçirilen projeleri de resmen açıyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin ülkemize, şehrimize ve Menemenimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİ GÜÇLENDİRDİK”

AK Parti’nin Türkiye’nin 1960 sonrasında girdiği buhranı bertaraf ettiği mesajını veren Erdoğan, “İzmir’in işgalinden itibaren bu kentte tarih edebileceğimizi önemde hadiseler oldu. Düşman İzmir’e ayak bastığında adeta dünyamız kararmıştı. Düşmanı denize döktüğümüzdeyse milletçe bayram yapmıştı. İzmir vatan topraklarına uzanan elleri kırma ve istiklal muadelemizin sembolü olmuştur. Milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasın ardından İzmir iktisat Kongresiyle de ekonomik istikrara sahip çıkma iradesini ortaya koymuşlar. İzmir İktisat Kongresi’nde alınan kararlar, 1929 küresel buhranına kadar kararlılıkla uygulandı. Ancak 1960’tan itibaren ülkemize musallat olan her darba ve muhtıra ekonomik bağımsızlığımızı da örseledi. AK Parti’nin tek başına iktidarına kadar Türkiye huzursuz, siyasal olarak istikrarsız ve ithalata dayalı bir haldeydi. Bu ülke, onların yönetimde oldukları dönemlerde, CHP’nin iktidarda olduğu dönemde gecelik 7 bin 500’leri bulan faizleri gördü mü? Bunun altından kim kalkar? Hatırlayın Bu ülke onların döneminde işsizliğin can yaktığı, başbakanın önüne yazar kasa fırlatılan günleri yaşadı. Bu ülke, onların döneminde elinde avucunda ne varsa hepsini tefecilerin yağmalamasını gördü mü? Biz, milletimizin tüm kesimlerinin hak, özgürlük ve adalet taleplerini yerine getirdik. Ülkemizi güçlendirdik. Geçmişte milletimiz çok büyük çileler çekti. Biz cumhuru ve cumhuriyeti bir araya getirerek tarihimin en güçlü sinerjisini oluşturduk. Bu büyük atılımımızın rahatsız ettiği malum çevreler boş durmadı. Partimize kapatmaya çalışmaktan sokakları karıştırmaya, darbe girişiminden ekonomik sabotajlara kadar her şeyi yaptılar. Biz bu süreçte verdiğimiz mücadelede her şeyi çalıştık çabaladık. Ama bir şeyi aklımızdan çıkarmadık. Şayet demokraside, özgürlüklerde, diplomasiye, siyasette ortaya attığımız atılımları ekonomide de hayata geçiremezsek hizmetlerimizi kalıcı kılamazdık” ifadesini kullandı.

"DÜN FAİZLERİ DÜŞÜRÜN DİYENLER BUGÜN YÜKSELTİN DİYOR"

Son günlerde büyük hareketlilik yaşanan döviz kurları üzerinden iktidara eleştiri yönelten muhalefete de seslenen Erdoğan, şunları söyledi; “Ülkemizdeki mandacı iktisatçı ve mandacı siyasetçiler ise Türkiye'nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi gibi göstermeye çalışıyorlar. Yıllarca ülkemize dayatılan para ve maliye politikalarının insanımızı işsiz, şirketlerimizi karsız, devletimizi gelirsiz bıraktığını gözlerden saklamak isteyen bu mandacılar  bu mandacılar var güçleriyle üzerimize geliyorlar. Merkez Bankası’nın döviz rezervi neydi biliyor musunuz? 27,5 milyar dolar. Şimdi 127 milyar dolar. Nereden, nereye.  Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı programımızdan geri döndüremeyecekler. Yüksek faizi enflasyonu ve kur tuzaklarını ülkemizin kaderi gibi görenlerin teslimiyetçiliği öğrenilmiş bir çaresizliktir. Biz birçok alanda bu öğrenilmiş çaresizliği aştıysak ekonomi politikalarında da aynısını başaracağız. Biz; yatırım, istihdam, üretim ve bu politikaların altyapısını 19 yıldır inşa ediyoruz. Salgınla birlikte ortaya çıkan küresel ekonomik kriz bize bu dönüşümü hızlandırma fırsatı verdi. Yaptığımız bu fırsatı değerlendirmektir. Dün faizleri 7 bin 500’lere çıkaranların ‘Kanun çıkarın faizi yüzde 1’lere indirin’ diyor. Bunu Bay Kemal söylüyor. Bir gün bunu söylüyorsun bir gün de faizlerini yükseltin diyor. Yemezler. Bu faizler düşecek. Biz yüksek faize halkımız ezdirmeyeceğiz. Milletimiz büyük bir dönüşümün sancılarını yaşarken kendileriyle dalga geçenlerden bunu hesabını soracaktır. İktisadi ve mantıki hiçbir temeli olmayan döviz hareketleri üzerinde karanlık bir tablo çiziyorlar. Ülkenin felaketlerinden siyasi rant devşirme kurnazlığı yapıyorlar bu mandacıların kendilerine sunulan hazır reçeteler dışında ülkenin hayrına bir hizmet üretme gayretleri olduğu görülmemiştir. Bunlar, Türkiye’nin nasıl bir güce ve altyapıya sahip olduğunu bilemeyecek kadar cahiller. Bunların kimi zaman ihanet derecesine varan lafları oluyor. Bizim tek hedefimiz, insanımızın işine, aşına sahip çıkmak. Yüksek faizmiş, düşük kurmuş… Bunların hiçbirimizin için insanımızın işinden ve geleceğinden daha önemli değildir. Ama Türkiye artık 1990’şarın Türkiye’si değil. Türkiye’nin önünü kesmek için atılan her adımın temeli var. Bugün kur üzerinden ahkam kesenlerin yarın ıslık çalarak yen ufuklar yelken açacaklarından kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü bunlar dün İstanbul Boğazı’na yapılan her köprüye karşı çıkmış sonra da onları ilk kullanan kişilerdir. Peki bunların diktikleri bir ağaç var mı? Bunların akıl vicdan, ahlak, bilgi ve vizyon seviyelerini karşı çıktıklarına bakarak ölçebilirsiniz. Sadece şu tablo bile mandacı siyasetçilerin oylularını ortaya koymaktadır. Amerika’yı alkışlayanlar Türkiye benzer yöntemleri kullanıldığında bizi eleştiriyorlar.

2023 GÖNDERMESİ

Buradan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Menemen’den sesleniyorum. Bunlara verilen görev, emperyalistlerin 1923’te bozulan oyununu 2023’te tekrar devreye almaktır. Allah’ın izniyle 1923’te başaramadıkları gibi 2023’te de başaramayacaklar. Biz, bu ekonomi politikasını öyle akşamdan sabaha düşünüp hayata geçirmedik. 19 yıldır çalışıyoruz. Artık ülkemizin ekonomisinin kronik hastalıklarının tedavi aşamasına geçti. Çalışanlarımız daha iyi ücret alacak, esnafımız daha çok kazanacak. Milletimizin eli bolluk içinde olacak. Hiç endişeniz olmasın. Ben halkıma güveniyorum. Türkiye gelişecek, büyüyecek, zenginleşecek. Bunun için 2023 çok önemli. Milletimiz 2023’te tercihini mandacı ve iktisatçı siyasetçilerden değil büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasından yana kullanacağına inanıyorum.

Bay Kemal… mandacı siyasetçi. Bay Kemal kimlerle yürüyor? Terör örgütünü yandaşlarıyla yürüyor. Benim hanım kardeşlerim, genç kardeşlerim buna izin verir mi? Vermez. Çünkü biz milliyiz, yerliyiz. Biz Türkiye'yiz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.