Dolar 32,5873
%0.35
Euro 34,8529
%0.35
Altın 2.495,360
%0.44
Bist-100 9.660,00
%1.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan’dan dikkat çeken seçim açıklaması

Erdoğan’dan dikkat çeken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimleriyle ilgili "Bu mesele ne Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesidir ne parti meselesidir" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.09.2021 - 22:56

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6. Anadolu Medya Ödülleri töreninde konuştu. 2023’te yapılması planlanan seçimlerle ilgili Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

*Ülkemizi 2023 hedefleri rayında tutarak vaktimizi ve enerjimizi heba etme girişimlerini boşa çıkardık.

*Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş gibi önemi ve anlamı ileride çok daha iyi anlaşılacak olan tarihi yönetim reformunu harekete geçirdik.

*Defalarca sergilenen oyunların artık işe yaramadığı bir Türkiye gerçeğini kabul etmek istemeyenlerin gizli ve açık taktiklerini bir bir ifşa ettik.

“HESAPLAR YENİDEN YAPILMAYA BAŞLANDI”

*Kendi toplumlarının güvenliği ve refahı dışında hiçbir şeyi umursamayanların özlemi dönüş dolaşıp kendilerini vuracağı bumeranga dönüştü.

*Her yeni sınamada kendilerini gelişmiş olan nitelendirenlerin aslında ne kadar zayıf oldukları anlaşıldı. Türkiye olarak bu sınamalar karşısında farkımızı ortaya koydukça hesaplar yeniden yapılmaya başlandı.

“İNŞALLAH YİNE BAŞARAMIYACAKLAR”

*Ülkemizi küresel sistemin yeniden yapılanmasının dışına itmek için kıvrananların son umudu 2023’de eski Türkiye’yi yeniden hortlatmaktır. İnşallah bu defa da başaramayacaklardır.

*Milletimiz uzunca bir mücadelenin ardından döktüğü alın teri ve gerektiğinde feda etmekten çekinmediği bu fırsatı kaçırmamakta azim ve kararlılığa sahiptir.

“NE TAYYİP ERDOĞAN'IN KİŞİSEL MESELESİ NE PARTİ MESELESİ”

*Bu mesele ne Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesidir, ne parti meselesi ne başka bir kısır hesap meselesidir. 2023 Türkiye’nin ve Türk milletinin yeniden şahlanışının sembolüdür.

*2071 özellikle Anadolu’nun ebedi vatanımız olduğu gerçeğini bir kez daha ilanımız olarak ortaya koyduğumuz bir yıl olacaktır. 2053 sahip olduğumuz tarihi mirasımıza sahip çıkmamızın iradesidir.

*Bu hedeflere ve vizyonlara sahip çıkmak da ülkemizdeki her vatandaş, kurum, kuruluşumuzun en başta gelen sorumluluğudur.

*Dünyanın terör, göç, iklim değişikliği, kıtlık, yeni nesil teknolojiler gibi çok grift meselelerle uğraştığı dönemde hiç kimsenin bizi kendi iç meselelerimizin içine gömmesine izin vermeyiz.

“ANADOLU BASINI HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR”

Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına verdikleri destek için medya mensuplarına teşekkür eden Erdoğan, “Siyasi hayatımız boyunca hep yakın mesai içinde olduğumuz basınımızla inşallah daha nice yolları birlikte yürüyecek, daha nice güzel haberler paylaşacağız. Anadolu basını, demokrasinin beslenmesi ve sağlıklı işlemesi bakımından hayati öneme sahiptir. Hem halkımızın vaktinde ve doğru bilgilenmesi hem de idarecilerin halkın gündemini sağlıklı takip edebilmesi bakımından medyamız yeri doldurulamayacak bir görev ifa ediyor. Doğru ve hakikatli bir kanaatin beslediği demokrasi kültürü milli iradenin üstünlüğünün korunmasının temel şartıdır” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA ELEŞTİRİSİ

Her şeyin küreselleştiği, dijitalleştiği, teknolojik mecralara evrildiği bir dönemde insanı sosyal çevresiyle beraber tutan sahiciliğin son kalesinin basın olacağını vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

*Bir insanının ölümünü trajedi, bir milyon insanın ölümünü istatistik olarak gören zihniyetin dünyamızı istila etmeye başladığı bir dönemde, her insanı ayrı bir değer kabul eden yaklaşımla farkını ortaya koyabilirsin.

*Sosyal medya gibi doğrunun yalanla, iftiranın kumpasla, çarpıtmanın kötü niyetle, sinsiliğin çıkarcılıkla karıştığı mecraları zapturapt altına alacak olan da yine sizin gayretinizdir. Gücünü insandan alan, malzemesi de muhatabı da insan olan Anadolu basınımız kendini bu doğrultuda ne kadar geliştirirse, geleceğine o derece güvenle bakabilir.

*Tüm kalbimle inandığım şu gerçeği bir kez de sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum. Medyamızın yüz akları, tüm değerleri, tarihi kültürü ile milleti aşağılayan mankurtlar değil bu millete hizmet etmeyi en büyük şeref kabul edenlerdir.

*Tabii bunları söylerken aslında ülkemizde geçmişi iki asrı bulan basın hayatında aşağı yukarı hep aynı başlıklar altında gündeme getirilen tartışmaları da ifade etmiş oluyoruz.

*Tartışmanın bir tarafında icraatlarının eleştirilmesinden hoşlanmayan yönetimler, diğer tarafında ise mahşeri vicdan yerine belli çıkar çevrelerinin aparatı olmakla itham edilen basın vardır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.