Dolar 32,5793
%0.32
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.514,500
%1.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız

Erdoğan: Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Avrupa ve Amerika dahil herkesin gündemini meşgul eden hayat pahalılığı ve enflasyon meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Aldığımız tedbirlerin etkisiyle önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2022 - 10:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul’da yapılan Türkiye 2023 Zirvesi’ne bir video mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında şunları söyledi:

“Dünyamız, son 3 yıldır salgınla başlayan, ardından sıcak çatışmalar, bölgesel gerilimlerle daha da çetrefilleşen sancılı bir süreçten geçiyor. Son yılların en yüksek rakamlarına ulaşan enerji, gıda ve ham madde fiyatlarıyla buna bağlı olarak ortaya çıkan enflasyon sorunu, hiçbir ayrım gözetmeden tüm ekonomileri zorluyor. Öte yandan, faizleri artırarak enflasyonu düşürme üzerine kurulu klasik yöntemlerin şimdiye kadar beklentileri karşılamadığını görüyoruz. Bu tarz politikalarla enflasyonu dizginlemeye çalışan pek çok ekonomi, bugün hayat pahalılığı yanından istihdam kayıpları ile de mücadele ediyor. Türkiye olarak, son 20 yılda hayata geçirdiğimiz sağlam altyapı ile birlikte üretimi, istihdamı, ihracatı ve cari fazla yoluyla büyümeyi esas alan ekonomi modelimiz sayesinde bu sıkıntılı dönemi nispeten rahat geçiren ülkelerden biriyiz.

İhracatımız, her ay rekor kırarak 300 milyar dolar eşiğine doğru yaklaşıyor. OSB'lerimiz, fabrikalarımız, imalat tesislerimiz harıl harıl çalışıyor. Yollarımız ve otobanlarımız ülkemizden Avrupa, Asya ve Orta Doğu’ya yük taşıyan TIR’lar ve kamyonlarla dolu. Salgının en çok vurduğu turizm sektöründe, zararlarımızı telafi etmenin ötesine geçerek farklı bir ivme yakaladık. İşgücüne katılım oranımız artmasına rağmen istihdamda ilk kez 31 milyon sınırını aşma başarısını gösterdik.

Avrupa ve Amerika dahil herkesin gündemini meşgul eden hayat pahalılığı ve enflasyon meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Aldığımız tedbirlerin etkisiyle önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız.

2002 yılında sadece 248 milyon dolar savunma sanayi ihracatı varken geçen sene 3 milyar 224 milyon dolar ile rekor kırdık. Bu yıl 4 milyar doların üzerinde ihracat rakamı bekliyoruz. Silah ve mühimmatlardan füzelere, insansız hava, kara, deniz araçlarından helikopterlere ve gemilere kadar çok geniş bir yelpazede ihtiyacımız olan sistemleri yerli ve milli olarak tasarlıyor, üretiyor ve geliştiriyoruz. 2023 senesini, ekonomi ve enerjide olduğu gibi savunma sanayinde de pek çok ilkin yaşandığı bir milat yapmakta kararlıyız.

Bu kritik süreçte ne terör örgütlerinin ne küresel ayak oyunlarının ne de mandacı ekonomistlerin bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.