Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir

Erdoğan: Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sınır ötesi operasyonlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Ayrıca bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek, gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız… Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere, meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdik” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2022 - 20:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yapılan ve yaklaşık dört saat süren kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“YAŞANAN KAZAYLA İLGİLİ İŞ GÜVENLİĞİNDEN TEKNİK EKSİKLİKLERE KADAR HER ŞEY ARAŞTIRILIYOR”

“Amasra ilçesinde kömür ocağında meydana gelen patlamada 41 kardeşimizi şehit verdik. Ertesi gün hem bölgeyi ziyaret ettik, şehitlerimizin cenazelerine katıldık... Bartın'daki benzeri kazaların önüne geçmek için bölgede madenciliğe özel meslek lisesi açma projesi bulunuyor. Yaşanan kazayla ilgili iş güvenliğinden teknik eksikliklere kadar her şey araştırılıyor. Ortaya çıkacak sonuçlara göre gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

"AZERBAYCAN-TÜRKİYE ÜNİVERSİTESİ'NİN AHDİ TEMELLERİNİ ATTIK"

Yaklaşık 20 bin muhtarımızın katılımı ile Ankara Muhtarlar Evi'nin açılışını gerçekleştirdik. Perşembe günü Azerbaycan'a giderek işgalden kurtarılan bölgede inşa edilen Zengilan Havalimanı'nın açılışını kardeşim İlham Aliyev'le yaptık. İlişkilerimizin tapusu niteliğindeki Şuşa Beyannamesi'ni yıldırım hızıyla meclislerimizden geçirerek yeni dönemi tescil ettik. Fuzuli ve Zengilan havalimanlarını, bölgenin gelişmesi ve kalkınması bakımından stratejik hamleler olarak görüyoruz. Bölgeye canlılık getirecek bir diğer adım olan mayınların temizlenmesi projemizi hızlandırma kararı aldık. Eğitimde Maarif Vakfı okullarının resmi açılış törenini Bakü'de yapmakla kalmadık, Azerbaycan-Türkiye Üniversitesi'nin ahdi temellerini atma noktasına geldik.

“CUMA GÜNÜ, VİZYON BELGEMİZİN TANITIM TÖRENİNİ ANKARA KAPALI SPOR SALONU'NDA YAPACAĞIZ”

Yarın, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut, iş yeri ve arsa projesinin ilk temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Cuma günü, vizyon belgemizin tanıtım törenini Ankara Kapalı Spor Salonu'nda yapacağız. Cumartesi günü, Türkiye'nin otomobili TOGG'un banttan indirme törenine katılacağız. Kasım ayında, Endonezya'da, Bali'de yapılacak olan bir dizi yurt dışı programımız olacak. Önümüzdeki yıl vasıl olacağımız Cumhuriyet’imizin 100. yılına büyük heyecanla, şevkle, coşkuyla hazırlanıyoruz. Ülkemizin ve medeniyetimizin tüm kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu, yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır. Bu atılımı, dünyanın tarihi dönüşüm yaşadığı dönemde hayata geçiriyoruz.

“TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİMİZ, SADECE MİLLETİMİZİN REFAHINI YÜKSELTME, ÜLKEMİZİ BÖLGESEL VE KÜRESEL GÜÇ HALİNE GETİRME GAYESİNİ TAŞIMIYOR”

Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç; siyasi, iktisadi, sosyal ve kültürel gelişmeleriyle dünyadaki olan bitenlerden ayrı değildir. İnşallah bu dönemde de dünyamız, parıltılı kavramların ambalajı içinde önümüze getirilen, insan fıtratını bozarak yeniden felaketin eşiğine getirilen sapkın hezeyanlardan kurtarılacaktır. Türkiye Yüzyılı hedefimiz, sadece milletimizin refahını yükseltme, ülkemizi bölgesel ve küresel güç haline getirme gayesini taşımıyor. İnanç, kültür medeniyet köklerini yeniden ihya edeceğimiz bir adımdır. Gelin, Türkiye Yüzyılı'nı, geçtiğimiz 20 yılda hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerine inşa edelim.

"330 AİLE DESTEK MERKEZİ SAYIMIZI 656'YA, 47 SOSYAL DAYANIŞMA MERKEZİNİ 116'YA ÇIKARIYORUZ”

Büyüğü ile annesiyle, çocuğuyla bütün olarak ailenin tamamını koruyacak, gözetecek, güçlendirecek çalışmalara ağırlık veriyoruz. Aileye yönelik hizmetlerimizi genişletmeye çalışan yeni bir adımın müjdesini paylaşmak istiyorum. Kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik Aile Destek Merkezleri ve Sosyal Dayanışma Merkezleri var. Kadınlarımızı üretken hale getirmeyi, çocuklarımızın sağlıklı gelişim göstermeye dönük faaliyetler sürdürülüyor. Kadın ne kadar güçlü olursa tüm aileyi ayakta tutmakta başarılı olacaktır. Son dönemde aile yapımızı yıkmaya yönelik tehditlere karşı aldığımız tedbirleri, bu merkezleri güçlendirerek tahkim ediyoruz. 330 Aile Destek Merkezi sayımızı 656'ya, 47 sosyal dayanışma merkezini 116'ya çıkarıyoruz. Önceliği Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu veriyoruz. 1,2 milyar liralık kaynak ayırdık.

“İLGİLİ BAKANLARIMIZA, TABİPLER BİRLİĞİ BAŞTA OLMAK ÜZERE, MESLEK ÖRGÜTLERİNDE YENİ YAPIYA GEÇİLMESİNE YÖNELİK MEVZUAT ÇALIŞMALARININ HIZLANDIRILMASI TALİMATINI VERDİK”

Sınır ötesi operasyonlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Ayrıca bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek, gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız. Terör örgütünün diliyle konuşarak ülkesine ve ordusuna alçakça bühtan eden böyle bir şahsın adının Türk'le ile başlayan kurumun başında olmasının milletimizin her bir ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’mızın yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarına ve mahkemelerin vereceği kararlara göre hem bu kişiyle hem de bu kurumla ilgili gereken adımlar atılacaktır. Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere, meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdik. Meslek örgütlerini ideolojik saplantılarının borazanı haline getiren terör örgütü destekçilerini buralardan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.