Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan İzmir'den duyurdu: Cumhur İttifakı'nın adayı benim!

Erdoğan İzmir'den duyurdu: Cumhur İttifakı'nın adayı benim!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, CHP'ye ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, Büyükşehir’i deprem ve büyükşehir hizmet binası üzerinden eleştirirken Kılıçdaroğlu’na adaylık resti çekti. Kılıçdaroğlu'na seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi buradan milletvekili seçildiğin İzmir’den çağrımı tekrarlıyorum artık ipe un sürmekten ve lafla peynir gemisi yürümekten vazgeç. Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Size söylüyorum. Seçim önümüzdeki yıl haziran ayı ortasında yapılacak. Cumhur ittifakını adayı belli olsun diyorsunuz. Cumhur ittifakının adayı belli. Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan. Biliyorum ki 2023 seçimlerinde aday olmak ve karşıma çıkmak için can atıyorsun. Cesaretin varsa yüreğin yiyorsa bugünden tezi yok ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla. Bu soruma cevap vermezsen hem yüreksiz hem samimiyetsizsindir demektir.” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.06.2022 - 16:35

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İzmir'de 20 Mayıs'ta başlattığı ve bugün sona eren Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesindeki EFES-2022 Tatbikatı'nı izlemek üzere İzmir' e gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Fuar İzmir'de gerçekleştirilen toplantıya, ev sahibi sıfatıyla AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin yanı sıra AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

Halka açık olan toplantı, basına ise kapalı yapıldı.

Toplantıda konuşan Erdoğan, eleştiri oklarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönlendirdi. Erdoğan, Büyükşehir’i deprem ve büyükşehir hizmet binası üzerinden eleştirirken Kılıçdaroğlu’na adaylık resti çekti.

ERDOĞAN: ADAYLIK MESELESİNİ DAHA FAZLA GECİKTİREMEZSİN

Konuşmasına Kılıçdaroğlu’na adaylık üzerinden çıkışarak başlayan Erdoğan, “Ülkemize bugüne kadar hizmetleri nasıl ki birlikte kazandırdıysak büyük ve güçlü Türkiye yi de sizinle inşa edeceğiz. Düşmanı denize döktüğümüz yerdeyiz. İnşallah büyük ve güçlü Türkiye'nin ilk ışıklarının yükseldiği yer de burası olacak. İzmir’den bu vizyonumuza uygun daha yüksek destek bekliyoruz. Maalesef İzmir’in CHP’nin başında olan bir milletvekili var. Bu zat İzmir'in yolunu daha bilmiyor. İzmir'in milletvekili olmasına rağmen bizim kadar İzmir’e gelmiyor. Mesaisinin çoğunu Silivri’deki memleket düşmanlarını yargıdan kaçırmak, Türkiye’yi yabancılara şikayet etmek için harcıyor. Bu şehrin yerel yönetimlerden kaynaklı sorunlarını çözmek yerine sürekli şahsımla ve ailemle ilgili yeni itiraflar üretiyor. Bugün bir dava daha kazandım. Sağolsun o böyle yaptıkça biz de davaları kazanırız. Kendisi daha önce İstanbul milletveilliği yaptı. Ama oraların da ilçelerini dahi bilemez. Bazı şehirlerimize ayrı ülke diyecek kadar Tüekiye'den de habersiz. Eline tutuşturulanları belge diye sallayan ve sözlerinde yalanlarından geçinilmeyen bu zatın memlekete hiçbir hayrı yok. Tek yaptığı SSK'yı batırmak. Kasetle geldiği genel başkanlık koltuğunu korumak dışında ülke ve milletin geleceği adına hiçbir çabasını görmedik. Kırıklarla ve başarısızlıklarla oldu dolu siyaset karnesine rağmen bu zat şimdi de cumhurbaşkanlığı peşinde koşuyor. Bunu da çıkıp adam gibi delikanlıca yapmak yerine, tıynetine uygun şekilde dolambaçlı yollarla gerçekleştirmeye çalışıyor, desteği halkımızdan istemek varken siyasi gayesi yancı ülkelerin büyük elçilerinde arıyor. Gerçi şaşırmamak lazım. Cehaleti laflarıyla bizleri zaman zaman güldürmüyor ve eğlendirmiyor değil. Fakat bu da bir yere kadar. Ülkenin yönetimine talip olmak, CHP'nin kürsüsüyle gece yarıların sosyal medyada şaklabanlık yapmaya benzemez. Artık masa etrafında top çevirme zamanı değil. Vakit karar verme vakti. Bu zata çok net bir çağrımız oldu. Ama kendisi bize dürüst cevap vermek yerine yine topu taca attı. Şimdi buradan milletvekili seçildiğin İzmir’den çağrımı tekrarlıyorum artık ipe un sürmekten ve lafla peynir gemisi yürümekten vazgeç. Havaya bakıp ıslık çalarak etrafta gezinmekle bu iş olmaz. Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Ha bire seçim tarihi belli olsun diyorsun. İşte söylüyorum: Seçim önümüzdeki yıl, haziran ayının ortasında yapılacak. Kaçacak yerin yok bay Kemal. Ha bire Cumhur İttifakı’nın adayı belli olsun diyorsun. İşte söylüyorum. Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan." ifadelerini kullandı.

“SENİN DE YANINDA OLURUZ BAY KEMAL”

Adaylık konusunda çekinceleri olup olmadığı konusunda Kılıçdaroğlu’na gönderme yapan Erdoğan, “Az önce Efes 2022 tatbikatında Sayın Bahçeliyle beraberdik. Biliyorum ki 2023 seçimlerinde aday olmak ve karşıma çıkmak için can atıyorsun. Cesaretin varsa yüreğin yiyorsa bugünden tezi yok ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla. Bu soruma cevap vermezsen hem yüreksiz hem samimiyetsizsindir demektir. Ürktüğün, çekindiğin, korktuğun bir durum varsa onu da söyle. Birileri seni tehdit ediyorsa bu ülkenin polisi, savcısı var. Onlar gereğini yapacaktır. Birileri sana etnik kimliğinden dolayıaba altından sopa gösteriyorsa onun da çaresi var. AK Parti Türkiye’sinde kimse etnik kimliği ya da inancı nedeniyle ötekileştirilmedi.  Bu ülkede hiç kimse ötekileştirilemez. Her mağdurun yanıjda olduğumuz gibi senin de yanında oluruz Bay Kemal. Biz kimsenin hayallerinin önünde durmayız. Sen yeter ki aday ol Bay Kemal. Haziran 2023'e hazır mıyız? İzmir'de 1 numara olmaya var mıyız? Ben size inanıyorum. Nasıl 85 milyonun hakkını ve hukukunu gerektiğinde canımı pahasını koruyorsak, ana muhalefet partisinin genel başkanının canının güvenliğini de üç beş marjinale çiğnetmeyiz. Yeter ki sen yürekli ve açık ol. Biz bu zatı harekete geçirmek için daha ne yapabiliriz bilmiyoruz. Bunlar daha memleketin en önemli konusunda bir araya gelip ne istediklerini milletin önünde söylemiyorlar. Bunlar yerinden kalkana kadar ülkenin başına kim bilir neler gelir. Unutmayın. Horozu çok olan köyün sabahı geç olur derler. Her birinin hesabı, niyeti ve patronu farklı olanların masadan millete hayırlı bir şey çıkmaz. Bakalım bu sefer Bay Kemal nereye kaçacak, hangi bahaneye sığınacak hep birlikte göreceğiz. Biz kimin ne dediğine ve ne ettiğine değil kendi işimize bakacağız” diye konuştu.

“YAĞMUR YAĞDIĞINDA KANALİZASYONLAR PATLIYOR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni de kanalizasyon sistemleri üzerinden eleştiren Erdoğan, “Bizim işimiz milleti ize hizmet kazandırmaktır. 85 milyonun hayatını olumlu yönde çalıştırmaya çabalıyoruz. İzmir de bu eser siyasetimizden payını almıştır. Son 20 yılda İzmir'e 90 milyar yatırım yaptık. Bay Kemal'in büyükşehir belediyesi İzmir’e ne yaptı. Yağmur yağdığında İzmir’i nasıl sular basıyor, kanalizasyon nasıl patlıyor görüyorsunuz. Bunlar yapamazlar. Dertleri bu değil. 4 yeni üniversite kurduk İzmir'e. Sporda ikisi stadyum olmak üzere toplam 115 adet tesis inşa ettik. Sosyal yardımlarda İzmirli vatandaşlarımıza 9,5 milyar kaynak sağladık. Halen yapımı devam eden 2 bin 60 yataklı şehir hastanemizi bu yıl içinde tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz. 2 yıl önce yaşanan o depremin ardından İzmir sokaklarında enkazdan enkaza koşuyorduk. Bay Kemal neredeydi? Turist gibi geldi dolaşıp gitti. Ama biz tüm ekibimizle buradaydık. Yitip giden canlarımızı unutmadık. Ama biz umudumuzu yitirmememiz gerektiğini de unutmadık. Biz İzmir'e söz verdik. Önce çocuklarımızı kurtaracağız sonra sıcak yuvalarını teslim edeceğiz. Türkiye'nin yuva mimarı TOKİ ile deprem konutları yapmaya başladık... Hemen her gün sahiplerine yeni konutlar teslim ediyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar tüm konularımızı teslim etmenin mutluluğunu yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

“BİRİLERİ HALA KENDİ HİZMET BİNALARINA NE YAPACAKLARINA KARAR VEREMEDİLER”

Geçtiğimiz haftalarda yıkımına başlanan ancak öncesinde yıkılacak mı yoksa güçlendirilecek mi konusunda kentte uzun süre tartışmalara neden olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası üzerinden de Büyükşehir’e yüklenen Erdoğan, şunları söyledi; “Biz 1,5 yılda bütün bunları yaptık ama birileri hala kendi hizmet binalarına ne yapacaklarına karar veremediler. İzmirli kardeşlerimiz bunları görüyor ve karnelerini veriyor. İzmir'e 1,3 milyar liralık destek sağladık. Çiğli, Bergama, Bayraklı ve Kiraz’da 4 Millet Bahçesi yapıyoruz. Ulaştırmada İzmir İzmir'in bölünmüş yol uzunluğunu 950 kilometreye çıkardık. Sabuncubeli Tüneli ve bağlantı yolları sayesinde Manisa ile İzmir'i birleştirdik. Konak Tüneliyle şehrin iki tarafını buluşturduk. İzmir-Ankara YHT hattı yapımı devam ediyor. Çeşme yat limanını hizmete sunduk. Foça yat limanı yapımı sürüyor. Yaptığımız içme suyu tesisiyle kentin en önemli sorununu çözdük. İzmirli çiftçilerimize bugüne kadar 7 milyar lira destek verdik. Enerjide İzmir ve 28 ilçesine doğalgaz arzını sağladık.”

YILDIRIM: 2024'ÜN YOLU 2023'TEN GEÇİYOR

Konuşmasında muhalefeti hedef alan Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, seçim vurgusu yaptı ve "Bugün bir başka coşkuyu yaşıyoruz. Bugün Efes 2022 tatbikatında, 37 ülkenin katılımıyla birlikte Cumhurbaşkanımızla kapanış programında birlikte olduk. Bir kez daha gördüm ki böyle bir ülkenin evladı olmak bambaşka bir gurur ve ayrıcalık. Türkiye'yle şaka yapmaya gelmez. Bin yıldır bu topraklarda tarihi yolculukta biz sadece Anadolu topraklarında değil, 3 kıtada milyonların yanında olduk ve bugün gibi barış, huzur ve istikrar bölgesi olmak için çalıştık. Bugün de cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizi 2023 hedeflerine ve 2071 vizyonuna taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Önümüzde 2023 var. 2023 ne demek? Genç cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü. 2023'te AK Parti olarak yeni bir destan yazmaya hazır mısınız? Durmak yol, yola devam. 2024 de var. Ancak 2024'ün yolu 2023'ten geçiyor. Önce 2023'ü başarıyla geçirip 2024'te İzmir’imizi gönül belediyeciliğiyle tanıştıracağız. Seçime sayılı günler kaldı. Biz milletle omuz omuza yürüdüğümüz yolda başarımıza başarı kattık. Her seçim yeni bir başlangıçtır. Bu nedenle 2023 seçimleri de çok önemli. Çünkü AK Parti iktidarını ve Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim yoluyla yenemeyenlerin seçim yaklaştıkça hevesleri artmaya başladı. Biz rakiplerimizden şunu bekleriz. İsteriz ki muhalefet şunu söylesin: AK Parti 20 yılda 30 bin km yol yaptı. Bunun üzerine biz de 15 bin kilometre yapacağız. Ama öyle bit şey duymuyoruz. AK Parti sağlıkta dönüşüm gerçekleştirdi. İsteriz ki muhalefet şehir hastanesi sayısını 30'a çıkaracağını söylesin. Ama bu muhalefetin böyle bir derdi yok. Onların tek derdi Recep Tayyip Erdoğan iktidardan insin. Peki sonra ne olacak? Onlar bizden sonrası için bir şey söylemediler. AK Parti bir yandan çalışmalarını sürdürürken bir yandan da darbelere ve teröre karşı mücadele ederek bugüne gelmiştir. 2023 seçimleri çok önemli. Bize düşen her anımızı dolu dolu geçirmek, vatandaşımızla hemhal olmaktır. Onların dertleriyle dertlenmekten başka çaremiz yok" ifadelerini kullandı.

DAĞ: 2 GÜNDE DEĞİL YARIM GÜNDE BİLE ORGANİZE OLURUZ

Kısa bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ ise "Daha 2 gün önce Efes Tabikatına sayın cumhurbaşkanının geleceğini ve bana nasıl bir programı yapacağımızı sorduklarında; AK Parti teşkilatı değil 2 günde yarım günde organize olur dedim. 1,5 günde organize olan sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SÜREKLİ: SEÇİMDEN SEÇİME DEĞİL., HER GÜN SOKAKTAYIZ

Toplantıda yaptığı konuşmada, eylül ayında İzmir'de büyük bir üye katılım programı gerçekleştirileceğini duyuran İl Başkanı Sürekli, "Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız ilk danışma kurulumuzu onurlandıracaklar. Tarihi bir danışma meclisi olacak. Değerli teşkilatım siz en iyisini yapıyorsunuz. Gece gündüz durmadan çalışıyorsunuz. Yerel seçimlerden sonra kapı kapı gezdik. Biz de seçimden seçime değil, her gün sokakta olan bir partiyiz. İyi günde kötü günde her zaman esnafın, memurun ve işçinin yanındayız. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz diyerek vefa ziyareti yaptık. Durmuyoruz. Ziyaretlere devam ediyoruz. Ayrıca 170 bin üye yaptık. Durmak yok. 1 Haziran itibariyle Gönül Seferberliği 3. etap programlarımızı başlattık. Durmayacağız. Dertlere derman olacağız. İnşallah Eylül ayında büyük bir katılım programı yapacağız. Bu çalışmalarımız sonucunda güzel sonuçlar alacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.