Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'ın A Takımı belli oldu: Binali Yıldırım'a yeni görev

Erdoğan'ın A Takımı belli oldu: Binali Yıldırım'a yeni görev

AK Parti 7. Olağan Kongresi heyecanı yaşanırken merakla beklenen 75 asil üyeden oluşan MKYK listesi belli oldu. Listeye İzmir’den iki isim girdi. İzmir milletvekilleri Binali Yıldırım ve Hamza Dağ, listede kendilerine yer budu. Öte yandan yedek listede de İzmir'den iki isim yer aldı. Ayrıca İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş ile birlikte Genel Başkanvekilliği görevine getirildi.

  • Ege Postası
  • 24.03.2021 - 13:09

EGEPOSTASI-  AK Parti 7. Olağan Kongresi bugün saat  Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Kongrede 1431 delege oy kullanırken, bu oylardan 3’ü geçersiz sayıldı. Bu çerçevede, Erdoğan geçerli oyların tamamını alarak, 1428 oyla yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedeflerine yönelik yol haritasını açıkladığı ve “Türkiye için güven istikarar” sloganıyla gerçekleştirilen kongrede İzmir’den üst yönetime giren isimler de belli oldu.

MKYK'DA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının ikiye çıkarıldığını bildirdirken kongrenin açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50 kişiden oluşan MKYK'nın 75 kişiye çıkarılacağını ve 35 kişilik de yedek liste olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Yedek olan 35 arkadaşımız da arı gibi çalışacak" dedi.

LİSTEDE KİMLER VAR?

Kongrede 75 kişilik asil ve 35 kişilik yedek Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu listeleri de belli oldu. 

MKYK listesinde İzmir’den iki asil iki yedek olmak üzere 4 isim yer aldı.

İzmir milletvekilleri Binali Yıldırım ve Hamza Dağ, asil listede kendilerine yer bulurken; 35 kişilik yedek listede, İzmir eski Milletvekili Nesrin Ulema ve 2018 seçimlerinde AK Parti İzmir Milletvekili adayı olan Emre Cemil Ayvalı da yer aldı.

Önceki dönem MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya liste dışı kaldı.

KAYA’DAN İLK AÇIKLAMA

Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla üst yönetime girenlere başarılar diledi ve şunları söyledi; “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, kongremizde MKYK, Merkez Disiplin Kurulu, Demokrasi ve Hakem Kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyeliklerine seçilenleri gönülden kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Davamıza tutkumuz, inancımız, ilk günkü aşkımız ve milletimize olan sevdamızla, liderimizin yanında, inandığımız yolda, birlik ve beraberlik içinde; Durmak yok, yola devam.”

Parti kulislerinde konuşulanlara göre; Kaya’ya mecliste daha etkin olması talimatı verildiği ve kendisine komisyon başkanlığı ya da grup sözcülüğü görevinin tebliğ edileceği ifade edildi.

BİNALİ YILDIRIM GENEL BAŞKANVEKİLLİĞİ GÖREVİNE GETİRİLDİ

TBMM eski Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Numan Kurtulmuş Genel Başkanvekilliği görevine getirildi.

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDEN İSİMLER LİSTEDE

İYİ Parti’den istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve Manisa Milletvekili Tamer Akkal MKYK listesinde yer aldı. Çokal asil listede yer alırken, Akkal ise yedek listede yer alıyor.

21 İSİM YER ALMADI

Açıklanan yeni MKYK listesinde, önceki dönemde yer alan 21 isim giremedi. MKYK'da yer almayan bazı isimlerin yeni kabinede yer alacağı iddia edildi. Yeni dönem AK Parti MKYK'da yer almayan isimler şöyle:

Ahmet Arslan
Ahmet Sorgun
Ahmet Tan
Cevdet Yılmaz
Erol Kaya
Eyüp Özsoy
Gökçen Özdoğan Enç
Harun Karacan
Hatice Kübra Öztürk Gökkaya
Hatice Merve Tatar
İffet Polat
Lütfi Elvan
Mahir Ünal
Mehmet Akif Kalaycı
Metin Yavuz
Mustafa Ataş
Mahmut Atilla Kaya
Osman Nuri Gülaçar
Tuğba Işık Ercan
Yavuz Subaşı
Zehra Taşkesenlioğlu Ban

BAŞKAN SÜREKLİ'DEN TEBRİK

Öte yandan AK Parti İzmirİl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Binali Yıldırım ve Hamza Dağ'a yeni görevleirnde başarılar diledi. Başkan Sürekli, "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın  tensipleriyle, Partimizin Genel Başkanvekilliği görevine getirilen İzmir Milletvekilimiz Sn. Binali Yıldırım ve Tanıtım Medya Başkanlığı görevine getirilen İzmir Milletvekilimiz Sn. Hamza Dağ‘a muvaffakiyetler diliyorum.  
AK Parti 7. Olağan Büyük Kongremiz; milletimiz, memleketimiz ve gönül coğrafyamıza hayırlar getirsin" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.