Dolar 32,5679
%0.09
Euro 34,8967
%0.2
Altın 2.426,430
%0.13
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan ile Esad, Moskova'da görüşecek

Erdoğan ile Esad, Moskova'da görüşecek

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Moskova'da görüşeceğini yazdı.

  • Ege Postası
  • 14.01.2023 - 12:19

Türkiye ile Suriye arasında devam eden resmi görüşmeleri değerlendiren Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Moskova'da görüşeceğini belirtti.

Esad'ın Türkiye'nin Suriye’deki askeri varlığını tümüyle çekmesi ve Suriye yönetimi aleyhine faaliyetleri desteklemekten vazgeçmesi şartlarıyla Erdoğan’la görüşmeyi kabul ettiğini hatırlatan Balbay, kulis bilgisini şöyle paylaştı:

"Bu gelişmelerin devamının nereye gittiği malum. Dışişleri bakanlarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Suriye Devlet Başkanı Esad bir araya gelecek. Son anda bir değişiklik olmazsa bu buluşmanın Moskova’da olması planlanıyor. Bunun için Putin’in Erdoğan’a söz verdiği Ankara koridorlarının yadırganmayan kulisleri arasında!"

29 Aralık’ta Savunma Bakanı Hulusi Akar’la Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmut Abbas, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Moskova’da görüşmüştü. MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da katıldığı bu görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Suriye ve Rusya Dışişleri bakanlarıyla şubat ayı başında Moskova’da buluşacaklarını açıklamıştı. (Gazete Duvar)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.