Dolar 32,5818
%0.21
Euro 34,7982
%0.39
Altın 2.412,990
%-0.82
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Fahiş fiyat tüm dünyanın ortak sıkıntısı

Erdoğan: Fahiş fiyat tüm dünyanın ortak sıkıntısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyat artışlarının tüm dünyanın ortak sıkıntısı olduğunu, Türkiye de üretim gücü ve lojistik avantajlarıyla bu sıkıntıdan en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu söyledi. Erdoğan, "Milletimden çoğu da mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumları, felaket tellallığının malzemesi haline dönüştürmeye çalışanlara itibar etmemesini istiyorum. Hamdolsun ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır. Türkiye siyasi olarak yakın tarihinin en itibarlı konumundadır. Ekonomide de hamdolsun üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda artık hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.04.2022 - 14:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nden Antalya’daki Phaselis Tüneli açılışına video konferansla katıldı. Akdeniz sahil yolu üzerindeki bu tünelin Antalya'nın batısındaki ilçeleriyle ulaşımına büyük kolaylık sağlayacağını söyleyen Erdoğan'ın konuşması satır başlarıyla şöyle:

"SADECE VAKİT VE AKARYAKIT TASARRUFUYLA ÜLKEMİZE YILDA 31 MİLYON LİRA KAZANDIRACAK: Böylece Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Kaş, Kalkan gibi ilçelerimizin Antalya şehir merkeziyle irtibatı daha hızlı ve güvenli hale gelecek. Aynı şekilde ülkemizin en önemli sebze yetiştirme merkezlerinden olan bu bölgemizden yola çıkan ürünler kolayca diğer şehirlerimize ulaşabilecektir. Sadece vakit ve akaryakıt tasarrufuyla ülkemize yılda 31 milyon lira kazandıracak, karbon emisyonunda 1,8 bin ton azaltım sağlayacaktır. Tünelin inşasında emeği geçen bakanlığımızı, kurumlarımızı yüklenici firmaları mühendisinden işçisine herkesi şahsım, milletim adına tebrik ediyorum.

ŞEHİRLERİMİZ CUMHURİYET TARİHİNİN 5-10 KATI HİZMETE KAVUŞTU: Türkiye'nin son 20 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesi sayesinde şehirlerimizin her biri Cumhuriyet tarihinde yapılanların toplamının 5 katı 10 katı hizmetlere kavuşmuştur. Eser ve hizmet siyasetimizin en somut ve en iftihar verici örneklerinin görüleceği alanların başında ulaştırma gelmektedir. Ülkemizin dört bir yanını bölünmüş yollarla, otoyollarla inşa ettiğimiz ve baştan sona yenilediğimiz tren hatlarıyla, havalimanlarıyla donattık. Geçtiğimiz günlerde ilan ettiğimiz 'Ulaştırma ve Haberleşme 2053 Vizyonu'yla tüm bu alanlarda ülkemizi önümüzdeki 30 yılda çıkartacağımız seviyeyi de milletimizle paylaştık. Salgın ve krizlerinin ortasında yatırımıyla, istihdamıyla, üretimiyle, ihracatıyla büyüyen bir Türkiye fotoğrafına sahip olmamızı, geçtiğimiz 20 yılın ürünü işte bu altyapıya borçluyuz.

DİĞER ÜLKELER BUGÜN BAŞLASA ÇEYREK ASIRDA TAMAMLAR: Diğer ülkelerin bugün başlasalar çeyrek asırda tamamlayamayacakları işleri biz çoktan bitirdik ve gözümüzü daha büyük hedeflere diktik. Altyapıları eskiyen, köhneyen, yetersiz hale gelen gelişmiş ülkelerle yarışabilecek, çoğu alanda da onları geçecek imkanlara sahibiz. Bu avantajı en güzel şekilde kullanarak ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmekte kararlıyız. Zahmetsiz rahmet olmayacağının bilinciyle bugün yaşadığımız sıkıntıları önümüzdeki dönemde kavuşacağımız büyük Türkiye'nin bedeli olarak görüyoruz.

ÖNÜMÜZDE DURABİLECEK HİÇBİR GÜÇ YOKTUR: Hep söylediğimiz gibi bizim en büyük gücümüz milletimizin birliği, beraberliği kardeşliğidir. Şayet, bu kuvvet iklimini kimsenin bozmasına müsaade etmez, hep birlikte 2023 hedeflerine odaklanıp 2053 Vizyonumuza sarılırsak Allah'ın izniyle önümüzde durabilecek hiçbir güç yoktur.

ÜLKENİN ROTASINI DEĞİŞTİRECEK HER TÜRLÜ OYUNU SERGİLİYORLAR: Tabii bu hakikatlerin sadece biz değil, rakiplerimiz de farkında. Bunun için de ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak siyasi mühendislik hesaplarıyla ülkenin rotasını değiştirecek her türlü oyunu sergiliyorlar. Dünyanın tamamında daha fazlasıyla yaşanan sıkıntıları, sanki sadece Türkiye'ye mahsus gibi göstermeye çalışanların özellikle niyeti, milletin derdini dile getirmek değil, küresel senaryoların borazanlığını yapmaktır. Altını çizerek tekrarlıyorum. Enerjiden gıdaya, madenlerden teknoloji ürünlerine kadar pek çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntısıdır. Hatta Türkiye üretim gücü ve lojistik avantajlarıyla bu sıkıntıdan en az etkilenen ülkelerden biridir.

ÇOĞU DA MEVSİM ETKİSİNDEN: Milletimden çoğu da mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumları, felaket tellallığının malzemesi haline dönüştürmeye çalışanlara itibar etmemesini istiyorum. Hamdolsun ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır. Devletimiz ihtiyacı olan herkesin yanındadır. Türkiye siyasi olarak yakın tarihinin en itibarlı konumundadır. Ekonomide de hamdolsun üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda artık hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Açılışını yaptığımız her eseri bu doğrultuda atılmış yeni bir adım olarak görüyorum."

"ADİL BEY YEŞİLİ ARTIRSAK İYİ OLACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na da seslenerek, "Evet Adil bey yeşili arttırırsak çok daha iyi olacak. Yeşili severim biliyorsun. Sen de Oflu olduğuna göre yeşili sevmen lazım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.