Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı!

Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Özellikle kendilerine yönelik en küçük bir saldırı olduğunda on binlerce kilometre öteden gelip ortalığı yıkanlar, sınırımızın hemen dibinde yuvalanan teröristlere karşı müsamaha göstermemizi bizden bekleyemez. Türkiye, terörü kaynağında yok etme stratejisini devam ettirmekte kararlıdır” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.11.2022 - 19:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile birlikte, Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen üçüncü gemi için bugün düzenlenen denize indirme törenine katıldı. Erdoğan, burada şunları söyledi:

“NEREDEYSE 40 YILDIR BÖLÜCÜ TERÖR İLE MÜCADELE EDEN BİR ÜLKE OLARAK, PAKİSTAN HALKININ ÇEKTİĞİ ACIYI VE ÖDEDİĞİ BEDELLERİ GAYET İYİ BİLİYORUZ”

“Milli Mücadele günlerimizde Pakistanlı kardeşlerimizin kendi çektikleri sıkıntılara aldırmadan bizlere verdiği desteği hiçbir zaman unutmadık. Pakistan, Türk milletinin gönlünde her zaman müstesna bir konuma sahip. Hava köprüsü ile ve iyilik trenleri ile Pakistan halkı için elimizdeki imkanları seferber ettik. Pakistanlı kardeşlerimizin sel felaketinin yaralarını sarmaya başladıklarını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu zor günlerin üstesinden gelebilmek için gelecekte de Pakistan’ın yanında yer almaya da devam edeceğiz.

Bu sene, Pakistan ile diplomatik ilişkilerimizin 75’inci yıl dönümünü idrak ediyoruz. Aramızdaki dayanışma, iki ülkenin tarihi ile dostluğu ile ve potansiyeli ile mütenasip bir şekilde stratejik bir perspektifle günden güne güçleniyor. Savunma sanayinin bu iş birliği ile saç ayaklarından biridir. Pakistan, Türkiye gibi yakın coğrafyasında yaşanan istikrarsızlıklar nedeni ile çeşitli meydan okumalarla karşı karşıya bulunuyor. Pakistanlı kardeşlerimiz, terör örgütlerinin saldırıları başta olmak üzere birçok tehdit ile aynı anda mücadele etmek zorunda kalıyor. Neredeyse 40 yıldır bölücü terör ile mücadele eden bir ülke olarak, Pakistan halkının çektiği acıyı ve ödediği bedelleri gayet iyi biliyoruz.

TÜRKİYE, TERÖRÜ KAYNAĞINDA YOK ETME STRATEJİSİNİ DEVAM ETTİRMEKTE KARARLIDIR”

Proje ürünü örgüt durumundaki DEAŞ’a karşı sahada göğüs göğüse çarpışan ve bu terör örgütünü bozguna uğratan tek NATO müttefiki olarak, bu konuda kimse bize ders veremez. Özellikle kendilerine yönelik en küçük bir saldırı olduğunda on binlerce kilometre öteden gelip ortalığı yıkanlar, sınırımızın hemen dibinde yuvalanan teröristlere karşı müsamaha göstermemizi bizden bekleyemez. Türkiye, terörü kaynağında yok etme stratejisini devam ettirmekte kararlıdır. Dahası, Türkiye, son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlar ile bölgesinde önemli bir aktör konumuna gelmiştir. Türkiye, artık sadece kendisinden ibaret olmanın ötesinde, dostları ve kardeşleri ile çok daha büyük bir gücü ifade etmektedir. Hiç şüphesiz, bu noktaya gelmemizde savunma sanayiimizin çok önemli katkıları vardır.

“2002 YILINDA SAVUNMA PROJELERİMİZİN BÜTÇESİ 5,5 MİLYAR DOLARI ANCAK BULURKEN BUGÜN 70 MİLYAR DOLARLIK SAVUNMA PROJESİ HACMİNE ULAŞTIK”

Savunma sanayii alanında ulaştığımız seviye sayesinde, kimsenin icazetini arama gereği duymadan hamdolsun müdahil olduğumuz süreçleri kendi irademizle yönetme kabiliyetine sahibiz. Rakamlara baktığımızda, 2002 yılında sadece 62 savunma projesi yürütürken bugün bu sayının 750’yi geçtiğini görüyoruz. Yine 2002 yılında savunma projelerimizin bütçesi 5,5 milyar doları ancak bulurken bugün yaklaşık 60 milyar dolarlık ihale aşamasındakiler ile 70 milyar dolarlık savunma projesi hacmine ulaştık. Bu alanda 248 milyon dolar olan yıllık ihracatımız da yıl sonu itibariyle inşallah 4 milyar dolar seviyesini yakalamış olacaktır. Silah ve mühimmattan füzelere, İHA, deniz araçlarından helikopterlere, ihtiyacımız olan sistemleri yerli ve milli olarak tasarlıyor, üretiyor ve geliştiriyoruz. Dünyada savaş gemisini milli imkanlarla tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyoruz.  

“DÖRDÜNCÜ VE SON GEMİMİZİ DE PAKİSTANLI KARDEŞLERİMİZE 2025’İN ŞUBAT AYINDA TESLİM ETMEYİ PLANLIYORUZ”

Pakistan’a savunma altyapısının güçlendirilebilmesi için her türlü katkıyı veriyoruz. Bu anlayış ile imzalarını 2018 yılında attığımız Pakistan MİLGEM Korvet Projesi ile savunma sanayi iş birliğimiz ile önemli bir aşamaya geçmiş olduk. Pakistan Deniz Kuvvetleri için dört adet MİLGEM sınıfı korvet inşa etmek için başlattığımız projede gemilerin yapım aşamaları birer birer tamamlanıyor. Bu gemilerin ikisi ülkemizde, ikisi Pakistan’da inşa ediliyor. Korvetlerde kullanılacak ilave teknoloji ve teçhizatlarda yine Türk savunma sanayii ürünleri arasından seçiliyor. 2021’in ağustos ayında İstanbul’da Cumhurbaşkanı Sayın Alvi ile Babür gemisinin suya indirme törenine iştirak etmiştik. 2022’nin mayıs ayında ise Bedir gemisi suya indirilmişti. Bugün ise Pakistan MİLGEM Korvet Projesi kapsamında üçüncü geminin suya indirilme törenini icra ediyoruz. Dördüncü ve son gemimizi de Pakistanlı kardeşlerimize 2025’in şubat ayında teslim etmeyi planlıyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.