Dolar 32,4498
%0.12
Euro 34,4910
%-0.01
Altın 2.473,080
%-0.41
Bist-100 9.575,00
%-1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması

Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havaalanı’nda düzenlediği basın toplantısında tahıl sevkiyatına ilişkin, “Lider siyasetinin gereğini de Sayın Putin ile gerçekleştirdik, yaptık. Tabi birbirimize olan özgüven olmamış olsa bu adımı atamayız ve bunu da gerçekleştiremeyiz” diye konuştu. Erdoğan Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi bağlamında ise, “Sürekli diasporalar gerek Fransa’da gerek Amerika’da aleyhte çalışıyorlar. Bu aleyhte çalışmalar bu süreci olumsuz etkiliyor. Bu diasporaların olumsuz çalışmalarını olumlu istikamete dönüştürecek olan kimdir, şüphesiz ki Ermenistan yönetimidir” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.11.2022 - 10:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan’a hareket etti. Erdoğan, uçuştan önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Erdoğan, şu açıklamaları yaptı:

“Daha önce de ifade ettiğim gibi bu bir lider siyasetidir. Lider siyasetinin gereğini de Sayın Putin ile gerçekleştirdik, yaptık. Tabii birbirimize olan özgüven olmamış olsa bu adımı atamayız ve bunu da gerçekleştiremeyiz. Birbirimize olan özgüven, saygı bu tür adımları atmaya da bizi teşvik ediyor. Bunu gerçekleştirmeye de vesile oluyor. Şu an itibarıyla bugüne kadar böyle yürüdü, aramızdaki gerek nükleer enerji alanındaki dayanışma gerek bundan sonra belki Sinop ile ilgili de nükleer enerjide yeni bir adım, savunma sanayiine yönelik attığımız adımlar bunlar tabii birbirimize olan saygıyı da teşvik ediyor. Bundan dolayı da bu olayı başarıyla gerçekleştirmiş olduk. Şimdi de takipçisiyiz.

“BİZLER DÜŞMAN ÜRETMEYE DEĞİL DOST KAZANMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Ermenistan'la en son biz Prag'da görüşmeler yaptık. Kendilerine de çok açık net şunu söyledik: ‘Siz Azerbaycan ile eğer ilişkileri olumlu istikamette yürütürseniz, Türkiye olarak bizim de Ermenistan ile olan ilişkilerimiz olumlu istikamette yürüyecektir. Biz sizden bunu bekliyoruz.’ Gerek dar kapsamlı gerek heyetler arası yaptığımız görüşmede bunu çok açık, net şekilde kendilerine ifade ettik. Henüz bu aşamaya gelinebildi diyemeyiz. Zira, sürekli diasporalar gerek Fransa’da gerek Amerika’da aleyhte çalışıyorlar. Bu aleyhte çalışmalar bu süreci olumsuz etkiliyor. Bu diasporaların olumsuz çalışmalarını olumlu istikamete dönüştürecek olan kimdir, şüphesiz ki Ermenistan yönetimidir. Eğer bunu başarabilirlerse bizim de bakışımız olumlu istikamette değişir. Bizler düşman üretmeye değil dost kazanmaya gayret ediyoruz.

Arabuluculuk noktasındaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Ama buna bir tarih vermek ne zaman bu iş biter ne zaman sona erer, bunu söylemek pek akıl kârı değil. Ancak Herson'la ilgili olarak Rusya'nın aldığı karar olumlu bir karar, önemli bir karar. Temennim odur ki, belki G-20'ye Rusya'dan katılım olacak mı olmayacak mı bilemiyorum, eğer bir katılım olursa görüşme imkânımız olacak. Aksi takdirde telefon diplomasisini Rusya ile sürdürmeye devam edeceğiz. Temennimiz o ki, arabuluculukta başarılı olalım ve savaşın egemen olduğu bir dünyadan barışın egemen olduğu bir dünyaya geçişi sağlayalım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.