Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan 'sosyal medya' açıklaması

Erdoğan'dan 'sosyal medya' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnternet mecraları, özellikle de sosyal medya, sağladığı kolaylıklar yanında doğru, kararında ve bilinçli kullanılmazsa adeta bir bataklık gibi içine düşeni yutup yok edecek tehditleri de içinde barındırıyor… Hukuki altyapıdan yoksun sosyal medya ve elektronik ticaret platformlarının yol açacağı sorunlar, bu konudaki tereddütlerin ve endişelerin çok üzerindedir. Bunun için en kısa sürede gereken düzenlemeleri hayata geçireceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2022 - 17:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da, Fatih Belediyesi Merkez Kütüphanesi'nde düzenlenen ‘Fatih'te Genç Projeler’ programının açılışında konuştu. Erdoğan, gençlere, internet ve sosyal medya gibi alanlardan istifade ederken gerçek hayattan kopmamalarını tavsiye etti. “İmkanınız olursa dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın” diyen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Bugün burada, Fatih Belediye’mizin ilçemize kazandırdığı 13 kütüphane ile gençlik ve spor merkezlerinin açılışını yapmak üzere bir aradayız. Kütüphanelerimiz, bünyelerindeki 150 bin kitapla toplam bin 800 kişiye hizmet verecek kapasitededir. Her ay 120 bin öğrencimize hizmet sunan kütüphanelerimizin imkanlarından gençlerimiz geniş bir şekilde istifade etmektedir. Tamamı da salgın döneminde hazırlanan kütüphanelerimizi bugün toplu bir şekilde resmen hizmete açıyoruz.

Hamd ediyoruz, zira kitabımız Kur’an-ı Kerim ‘ikra’ ile başlıyor ve ‘oku’ emri ilahisiyle başlayan kitabımızda işte bu kütüphanelerimizin bu noktada adeta bütün gençlerimize, 7’den 70’e okuma imkanını hazırlaması sebebiyle de ben belediye başkanımızı ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum. Tabii Fatih Belediyemizin hizmetleri sadece bununla sınırlı değil, Zeyrek Akademi bünyesinde fotoğrafçılıktan Osmanlı Türkçesi ve minyatür okumalarına kadar geniş bir alanda hizmet veriliyor. Medrese Davutpaşa, lisansüstü ve doktora öğrencilerinin hizmetindedir. Bilim Fatih’te ise içindeki atölyeleriyle bugüne kadar 33 bin öğrencimizin ufkunu açacak faaliyetler icra edilmiştir. Bunların yanında dokuz ayrı spor merkeziyle de pek çok branşta gençlerimize kendilerini geliştirebilecekleri altyapı sunulmuştur. Tüm bu eser ve hizmetlerin Fatih ilçemiz başta olmak üzere İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyorum.

“MADDİ ALTYAPI VE TEKNOLOJİK İMKANLAR BAKIMINDAN GERÇEKTEN ÇOK ŞANSLISINIZ”

Bugün dönüp baktığımda, ülkemizin son 40 yılda sahip olduğu kazanımların hepsinin de öncülüğünü zor şartlarda kendini yetiştiren bu neslin yaptığını görüyorum. Sizler, maddi altyapı ve teknolojik imkanlar bakımından gerçekten çok şanslısınız. Ancak bu imkanların aynı zamanda dikkatinizi dağıtma riskinin işinizi zorlaştırdığı da bir gerçektir.

“HUKUKİ ALTYAPIDAN YOKSUN SOSYAL MEDYA VE ELEKTRONİK TİCARET PLATFORMLARININ YOL AÇACAĞI SORUNLAR, BU KONUDAKİ TEREDDÜTLERİN VE ENDİŞELERİN ÇOK ÜZERİNDEDİR”

İnternet mecraları, özellikle de sosyal medya, sağladığı kolaylıklar yanında doğru, kararında ve bilinçli kullanılmazsa adeta bir bataklık gibi içine düşeni yutup yok edecek tehditleri de içinde barındırıyor. Amerika ve Avrupa Birliği başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde genel olarak internet mecraları özellikle de sosyal medya ve elektronik ticaret platformları konusunda ciddi düzenlemeler yapılmaya başlanmıştır. Türkiye olarak biz de vatandaşlarımızın tamamını, özellikle de gençlerimizin geleceğini korumak için benzer çalışmaların hazırlıklarına başladık. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta başında AK Parti olarak düzenlediğimiz bir forumda, dijital kültür, dijital ekonomi, dijital hukuk meselelerini enine boyuna konuştuk, tartıştık. Hukuki altyapıdan yoksun sosyal medya ve elektronik ticaret platformlarının yol açacağı sorunlar, bu konudaki tereddütlerin ve endişelerin çok üzerindedir. Bunun için en kısa sürede gereken düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Tabii dijitalleşme ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın, bir kitabın kapağının içine girerek adım attığımız o dünyanın yerini tutamaz. Tutmamalıdır. Aynı şekilde hiçbir dijital mecra, sporla elde edilen fiziki performansın ikamesi olamaz. Bunun için gençlerimizden internet, sosyal medya vb. alanlardan istifade ederken gerçek hayattan kopmamalarını istiyoruz. Mesela kağıda basılı kitapları çantanızdan, masanızdan asla eksik etmeyin. Yakın şehirlerimizden başlayarak ülkemizi, imkanınız olursa dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın. Bunları yaptığınızda diğer imkanların, diğer mecraların önünüzde bambaşka dünyalar açtığını, size bambaşka faydalar sağladığını göreceksiniz.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İSTANBUL’DA LİDERLER ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRSEK TÜRKİYE OLARAK MUTLULUK DUYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Temenni ederim ki bugün yapacağımız bu görüşmeyle yani tarih olarak ne zaman olabilir onu onlar belirleyecek ve buna göre de eğer İstanbul'umuzda böyle bir liderler zirvesini gerçekleştirilebilir ve bunun neticesinde de inşallah bu olumsuz gidişi olumlu bir hâle dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilirsek, bizler de tabii Türkiye olarak bundan büyük bir mutluluk duyacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Üsküdar’daki Hazreti Ali Camii’ndeki Cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan şöyle konuştu:

“Her iki liderle de yapacağımız bu görüşmelerde, önce alt yapıda ön görüşmeler neticesinde varılan bir mutabakat diyeyim, bunun getirisini artık liderler bazında özellikle Kırım ve Donbass noktasında bir adımın atılması için bunu en üst düzeyde sayın liderlerle görüşmenin ve bu konuya da ev sahipliği yapabileceğimizi kendilerine ifade ettik. Sayın Zelenskiy'nin olumlu bakışı var. Sayın Putin'in de daha önce buna bir olumlu yaklaşımı söz konusuydu. Temenni ederim ki bugün yapacağımız bu görüşmeyle yani tarih olarak ne zaman olabilir onu onlar belirleyecek ve buna göre de eğer İstanbul'umuzda böyle bir liderler zirvesini gerçekleştirilebilir ve bunun neticesinde de inşallah bu olumsuz gidişi olumlu bir hâle dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilirsek, bizler de tabii Türkiye olarak bundan büyük bir mutluluk duyacağız.”

“MAYINLAR KONUSUNDA BİR SIKINTI SÖZ KONUSU DEĞİL”

“Mayınlar noktasında bunlar biliyorsunuz imha edildi ve bu konuyla ilgili olarak da özellikle Deniz Kuvvetlerimiz ciddi bir çalışmanın, takibin gayreti içerisinde. Şu an itibarıyla herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bundan sonraki sürece yönelik de başta Savunma Bakanım olmak üzere Deniz Kuvvetleri tüm imkânlarıyla bu süreci devam ettiriyor, takip ediyorlar. Şu ana itibarıyla bir sıkıntı yok ama tedbiri elden bırakmayacağız.” (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.