Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,7895
%0.17
Altın 2.511,560
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Sırtımızda küfe var

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Sırtımızda küfe var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ilişkin, “Bakanımla işveren sendikası başkanıyla oturur, konuşur değerlendirmemizi yaparız, inşallah hayırlı bir adım atarız, neticeye varırız. Öyle herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok, çünkü bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşur. Bizim sırtımızdaki küfe, 85 milyonun taşındığı bir küfedir” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.12.2022 - 15:20

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün grup toplantısının ardından TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda TÜRK-İŞ’in yaptığı 9 bin liralık teklifle çıkmaza giren asgari ücret pazarlığına ilişkin şunları söyledi:

“Bakanımla iş veren sendikası başkanıyla oturur, konuşur değerlendirmemizi yaparız, inşallah hayırlı bir adım atarız, neticeye varırız. Öyle herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok, çünkü bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşur. Bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfedir” yanıtını verdi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin “Bugün asgari ücret ile ilgili bir açıklamanız olur mu” sorusunu, “Beklemeye devam” diyerek yanıtlamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise milyonlarca yurttaşın beklediği asgari ücret için, “Görüşmeler devam ediyor, maalesef dün sonuçlanmadı. Bir sonraki toplantının tarihi henüz belli değil. Bugün bir açıklama yapmayacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.