Dolar 32,4687
%0.07
Euro 34,8256
%0.3
Altın 2.479,900
%0.72
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin Özkoç 'sızıntı' iddiasının araştırılmasını istedi

Engin Özkoç 'sızıntı' iddiasının araştırılmasını istedi

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç; İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın, organize suç örgütü Sarallar Grubu’na yönelik operasyonlara ilişkin bilgi isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Size her söylediğimizde sızıntı oldu” dediği yönündeki iddia ile ilgili açıklama yaptı. Özkoç, “Emniyet Müdürü, İçişleri Bakanına güvenmeyerek bilgi saklıyor. Operasyonların İçişleri Bakanlığına bildirildiğinde sızıntı olduğu iddia ediliyor. İddialar mutlaka araştırılmalı, taraflar açıklama yapmalıdır” dedi. Öte yandan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında geçtiği iddia edilen konuşmayı Meclis gündemine taşıdı. Gök, Süleyman Soylu’ya, “Gelişmiş demokrasilerde, hakkında suç işlediğine dair iddialar bulunan kamu görevlileri istifa etmekte ve yargılanmalarını talep etmektedirler. Söz konusu iddialardan aklanmak için herhangi bir adım atmayı düşünüyor musunuz” diye sordu.

  • Ege Postası
  • 11.11.2022 - 12:47

T24 yazarı Tolga Şardan, bugünkü yazısında; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın organize suç örgütü Sarallar Grubu’na yönelik operasyonlardan biriyle ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında yaşandığını belirttiği diyalogu gündeme getirdi.

Şardan, yazısında; “İddiaya göre; temmuzun son günlerindeki bu görüşmede Soylu, kentin genel güvenlik ve ihtiyaçlarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Aynı görüşmede Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'a yönelik olarak Sarallar Grubu operasyonuyla ilgili kendisine neden bilgi verilmediğini sordu. Soylu'nun eleştirisi üzerine Aktaş, ‘size her söylediğimizde sızıntı oldu’ yanıtını verdi” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Şardan’ın yazısını, sosyal medya hesabında; şu mesajla paylaştı:

“Emniyet Müdürü İçişleri Bakanına güvenmeyerek bilgi saklıyor. Operasyonların İçişleri Bakanlığına bildirildiğinde sızıntı olduğu iddia ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet adabına yakışmayacak bu iddialar mutlaka araştırılmalı, adı geçen taraflar açıklama yapmalıdır.”

LEVENT GÖK’TEN BAKAN SOYLU’YA: "SÖZ KONUSU İDDİALARDAN AKLANMAK İÇİN HERHANGİ BİR ADIM ATMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında, Sarallar Grubu’na yönelik operasyon nedeniyle gerginlik yaşandığı iddia edildi. Süleyman Soylu’nun, Zafer Aktaş’a, Sarallar Grubu’na yönelik operasyonla ilgili kendisine neden bilgi verilmediğini sorduğu; Aktaş’ın da “Size her söylediğimizde sızıntı oldu” yanıtını verdiği öne sürüldü.

CHP Ankara Milletvekili Gök, Soylu ile Aktaş arasında geçtiği iddia edilen bu konuşmayla ilgili, Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Gök, önergesinde şunları kaydetti:

“11 Kasım 2022 tarihinde, İstanbul Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı arasında geçtiği iddia edilen bir diyalog basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulmuş; söz konusu diyaloğun gerçek olması halinde ortaya çıkan tablo, yurttaşlarımızda infial yaratmıştır. Bir organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyona ilişkin bilgilendirilmemiş olmasının sebeplerini soran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, İstanbul Emniyet Müdürü’nün, ‘Size her söylediğimizde sızıntı oldu’ şeklinde cevap verdiği iddia edilmiştir. İstanbul Emniyet Müdürü’nün ifade ettiği sızıntıların nasıl geliştiği ve bu sızıntıların İçişleri Bakanı ile herhangi bir ilişkisinin bulunup bulunmadığı konusunda toplumumuzun aydınlatılması gerekmektedir. Halkımızın can ve mal güvenliğinden sorumlu kolluk kuvvetlerimizin bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı’nın böyle iddiaların içerisinde yer alması dahi Bakan’ın ve Bakanlığın saygınlığına gölge düşürmekte, yurttaşlarımızın devletimize karşı güveni sarsılmaktadır.

Levent Gök, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“Basında yer alan sızıntı iddiaları doğru mudur?

Söz konusu sızıntı iddiaları doğru ise hangi operasyonlar dışarı sızdırılmıştır? Söz konusu sızıntılar sebebiyle başarısızlığa uğrayan polis operasyonlarının sayısını ve hedeflerini açıklar mısınız?

İddialar doğru ise söz konusu sızıntıların kaynağı araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa sızıntıların kaynaklarını açıklar mısınız? Araştırılmadıysa konunun üzerine gidilmemesinin sebepleri nelerdir?

İstanbul Emniyet Müdürü’nün sözünü ettiği sızıntılardan faydalanarak adaletten kaçan hangi suçlular ile birlikte fotoğrafınız bulunmaktadır?

Gelişmiş demokrasilerde hakkında suç işlediğine dair iddialar bulunan kamu görevlileri istifa etmekte ve yargılanmalarını talep etmektedirler. Söz konusu iddialardan aklanmak için herhangi bir adım atmayı düşünüyor musunuz?”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.