Dolar 32,5441
%-0.01
Euro 34,8642
%0
Altın 2.427,640
%-0.1
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efes-2022 başarıyla sona erdi... Erdoğan ve Bahçeli de tatbikatı takip etti

Efes-2022 başarıyla sona erdi... Erdoğan ve Bahçeli de tatbikatı takip etti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İzmir'de gerçekleştirdiği EFES-2022 Tatbikatı'nı takip etmek için İzmir’e geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük planlı tatbikatı Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı, gündüz faaliyetleri tamamlanmasıyla sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin de takip ettiği tatbikatta, yerli ve milli imkanlarla üretilen silah ve araçlarla yapılan başarılı atışlar alkış topladı.

  • Ege Postası
  • 09.06.2022 - 08:15

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İzmir'de 20 Mayıs'ta başlattığı ve bugün sona eren Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesindeki EFES-2022 Tatbikatı'nı takip etti.

Saat 11.00 sularında uçağı Adnan Menderes Havalimanı'na inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanından direk tatbikatın yapıldığı bölge Seferihisar'a gitti. 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) en büyük planlı tatbikatı olan Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı’nın gündüz safhası, sabah saatlerinden itibaren icra edilmeye başlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli tatbikatı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve diğer ülkelerden seçkin gözlemcilerle takip etti.

TANKSAVAR ATIŞLARIYLA BAŞLADI

Amfibi hücum harekatını destekleyen ateşler çerçevesinde keşif, gözetleme, ateş destek unsurları ve taarruz helikopterleri eş zamanlı koordineli hareketiyle senaryo gereği tespit edilen düşman zırhlı araçları, tanksavar atışlarıyla imha edildi. Hava desteğiyle beraber muharebe arama kurtarma harekatı, hava savunması, zamana duyarlı yüksek değerlikli hedefe direkt görev harekatı icra edilirken, uzman nişancı unsuru tarafından kritik hedeflerin etkisiz hale getirildi.

Çağrı dalgasının kapak atmasıyla birlikte Akıncı TİHA atışı, Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) atışı ve amfibi harekatı destekleyen ateşler çerçevesinde topçu, havan ve tank topu atışları yapıldı. Havadan lojistik ikmal desteği verilmesinden sonra meskun mahal muharebesine geçildi. Burada tank atışları, SİHA atışları, keskin nişancı atışları yapılırken, tünel tespit cihazı ve mayın tespit imha araçları kullanıldı. Daha sonra tespit edilen düşman zırhlı araçları tanksavar atışlarıyla vuruldu. Amfibi hücum harekatına yönelik yakın hava desteğiyle beraber tank topu ve havan atışları gerçekleştirildi. Tatbikat hava hücum harekatıyla başarıyla tamamlanırken, personelin yaptığı başarılı operasyonlar alkış topladı.

37 ÜLKE KATILDI

Tatbikata 37 ülkeden binden fazla yabancı personel katıldı. Bölgedeki en büyük birleşik müşterek tatbikat olma özelliği taşıyan EFES-2022 Tatbikatı'na TSK unsurları ile birlikte toplam 10 binden fazla personelin katıldığı ifade edildi. Eğitimlere ABD ve İtalyan donanmasına ait savaş gemileri, Libya donanmasına ait deniz unsurları başta olmak üzere pek çok yabancı personel ve silah sistemi de eşlik etti.

GAZİEMİR'DE İL DANIŞMA KURULU'NA KATILACAK

Erdoğan, tatbikatın ardından partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılacak. Bahçeli’nin ise Efes programının ardından kentten ayrılması bekleniyor.

Öte yandan Danışma Kurulu sonrası Erdoğan’ın İzmirli iş insanlarıyla da bir araya geleceği ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.