Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ecdat tartışmalarına son nokta Yücel’den

Ecdat tartışmalarına son nokta Yücel’den

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünde yaptığı konuşma Türkiye’nin gündemine oturdu. Tartışmalar tam gaz devam ederken dün yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Soyer’in açıklamaları damga vurdu. Soyer açıklamasında vatan hainleriyle vatanseverleri ayrıştırmak zorunda olduğunu belirtti. Soyer’in bu açıklamalarına destek veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, tartışmalara son noktayı koydu.

  • Ege Postası
  • 13.09.2022 - 09:58

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünde yaptığı konuşmada, “100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. Yine o sabah, tam da bu bulunduğumuz yerden, Kordon boyundan göğü yırtan bir ses yükseldi. O ses, sadece bir kurşunun sesi değil, İzmir’den tüm Anadolu’ya yayılacak bir direnişin müjdecisiydi” ifadelerini kullanmıştı. 

Soyer: Vatan hainleriyle vatanseverleri ayrıştırdım

Soyer’in sözleri ülke gündemine bomba gibi otururken AK Parti ve MHP cephesinden  art arda tepki geldi. Dün yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısında konuya ilişkin açıklama yapan Tunç Soyer, ‘’ Bizim atamız. İftihar ediyoruz. Hepsi bizim atamız. Atalarımızla iftihar etmek birilerinin tekelinde değil. Bizim ecdadımızla bir problemimiz yok. Özgür Bey 'ayrıştırıcı bir dil kullandınız' dedi. Çok doğru. Ayrıştırıcı bir dil kullandım. Vatan hainleriyle vatanseverleri ayrıştırdım. Onları aynı kaba koyamazsınız. Şehitlerin ruhunu incitirsiniz. Vahdettin bizim milli kahramanımız Mustafa Kemal Atatürk için 5 idam fermanı çıkarıp öldürmek istemişler. Kim? Vahdettin… Kaç tane suikast düzenlemek istemişler. Kim? Damat Ferit Paşa. Ve ne yapmışlar? Onlar İngiliz gemilerine atlayıp gitmişler. E ben şimdi bu adamın nesini savunayım. Milliyetçilik de yurtseverlik de ecdada saygı da kimsenin tekelinde değil bu memlekette. Bizler atalarımızı saygı ile anmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı. 

Son noktayı Yücel koydu 

Tartışmalara son noktayı CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabı üzerinden Başkan Soyer’in sözlerini paylaşarak, ‘’Milliyetçilik de, yurtseverlik de, ecdada saygı da kimsenin tekelinde değildir" nokta!’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.