Dolar 32,5670
%0.17
Euro 34,7793
%0.33
Altın 2.413,600
%-0.79
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu’ndan Büyükşehir’e dikkat çeken ‘yurt’ önerisi

Dervişoğlu’ndan Büyükşehir’e dikkat çeken ‘yurt’ önerisi

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ülke gündeminde en çok konuşulan yurt krizine ilişkin yerel yönetimlere seslendi. Belediyeleri farklı kentlerde yurt yapmaya davet eden Dervişoğlu, “İstanbul’da üniversite kazanan İzmirli öğrenciler İstanbul’a gidiyorlar yurdu yok. İstanbul'dan İzmir'e gelen yurt bulamıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli öğrenciler için İstanbul’da Ankara’da üniversite merkezlerinde yurtlar yapabilir” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.09.2021 - 14:59

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte patlak veren barınma krizi ülkenin dört bir yanında devam ediyor.

Konut fiyatlarındaki yüzde 75’e varan zamlar, konut yetmezliği, yurtlarda yeterli yer olmaması ve özel yurtların uyguladığı fahiş fiyat politikaları nedeniyle başlayan sorun nedeniyle yaklaşık 1 milyon öğrenci mağdur olurken sokakta kalan binlerce öğrenci ise çareyi sokaklarda ve parklarda yatmakta buldular.

Öğrencilerin iskan sorununa ilişkin merkezi iktidar tarafından herhangi bir adım atılmazken yerel yönetimler harekete geçmişti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir genelinde tüm devlet kurumlarının misafirhanelerinin öğrencilere açılacağını açıklarken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Buca ve Bornova’da iki yurdun ve Örnekköy misafirhanesinin öğrencilere açıldığını duyurmuştu. 

Öte yandan İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Gençlik Kolları Mazbata Töreni’nin ardından yaşanan soruna ve atılan adımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundular.  

“CUMHURBAŞKANININ TEK UÇAĞI 2 BİN KİŞİLİK 81 YURT EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı ile 81 yurt yapılabileceğini belirten Dervişoğlu, "Biz bize bildiren sıkıntıların çözümü ile alakalı ortak akılla çözümler üretiyoruz. Bu sıkıntılar bertaraf edilmesi için lojmanların otellerin ikinci evlerin yurt olarak kullanılabileceğini söyledik.  Başka bir şey daha söyleyeyim. İstanbul’da üniversite kazanan İzmirli öğrenciler İstanbul’a gidiyorlar yurdu yok. İstanbul'dan İzmir'e gelen yurt bulamıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli öğrenciler için İstanbul’da Ankara’da üniversite merkezlerinde yurtlar yapabilir.  Bunların maliyetlerine de bakmak lazım. Cumhurbaşkanının tek uçağı 2 bin kişilik 81 yurt ediyor” dedi.  

“TÜRKİYE EVLATLARINI KONTEYNIRA MUHTAÇ EDECEK KADAR KÜÇÜK BİR ÜLKE DEĞİL”

Üniversite bölgelerine öğrenciler için konteynır yurtlar kurulması önerisini de değerlendiren Dervişoğlu, “Bunlar geçici özümler. Sayın Genel Başkan Baş Danışmanımız da açıkladı. Kendisi açık ve net olarak söyledi. Türkiye evlatlarını çadıra ve konteynıra muhtaç edecek kadar küçük bir ülke değildi" diye konuştu.

“BELEDİYELER HÜKÜMETİN AÇIKLARINI KAPATMAYA ÇALIŞIYOR”

Yaşanan sorun üzerinden merkezi hükümetin üzerine düşen görevleri yapmadığını ve sorunların hizmetlerin yerel yönetimler belirten Çıray, "20 yıldır bu adımlar atılmamış olmalı ki bugün devraldıkları 2002'den daha gerideler. Türkiye'de yerel yönetimlerin görevleri ile devletin görev tanımları birbirine karıştı. AK Parti'nin yönettiği devlet üzerine düşeni yapmadığı için, yerel yönetimler de sosyal hizmetlere ve bu tür hizmetlere yöneldi ve bu da belediyecilik ve şehircilik hizmetlerini aksatmaya başladı. Bizim yönetimimiz Türkiye'de görev karmaşası olmayacak. Biz merkezi hükümet olarak yurt sorunun çözeceğiz ve belediyelerde yerel belediyecilik ve şehircilik hizmetlerine ağırlık vermiş olacaklar. Türkiye'de bugün devletin boşluğunu Büyükşehir Belediyeleri doldurmaya çalışıyor bu da yerel hizmetlerde aksamaya neden oluyor. İnşallah bizim yönettiğimiz Genel Başkanımızın Başbakan olduğu Türkiye'de devlet öğrencilerin barınma sorunu öncelikli bir mesele alarak çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.