Dolar 32,5125
%-0.08
Euro 34,9430
%0.33
Altın 2.434,670
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu'ndan Sürekli’nin o sözlerine tepki: İzmir’e siyasi bir kale gibi bakıp…

Dervişoğlu'ndan Sürekli’nin o sözlerine tepki: İzmir’e siyasi bir kale gibi bakıp…

İYİ Parti TMMBM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. İzmir’in kangren haline gelmiş koku sorununa değinen Dervişoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin “İzmir merkez sağın kalesidir” sözlerine de tepki gösterdi. Dervişoğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün İzmir’de cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasını “yenilgiyi kabul etmek” olarak yorumladı.

  • Ege Postası
  • 10.06.2022 - 11:31

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İYİ Parti TMMBM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Açıklamaya, Dervişoğlu’nun yanı sıra İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün İzmir’de yaptığı açıklamalara değinen Dervişoğlu, Erdoğan’ın adaylığını açıklaması konusunda, Erdoğan’ın yenilgiyi kabul ettiği yorumunu yaptı.

Dervişoğlu ayrıca, İzmir’deki koku problemi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan görev değişimlerine de değinirken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin “İzmir merkez sağın kalesidir” sözlerine de tepki gösterdi.

“ÜLKEMİZİ ŞAHIS MEMLEKETİNE DÖNDÜRMEK İSTİYOR”

Konuşmasına cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştirerek başlayan Dervişoğlu, Erdoğan’ın ülkede kutuplaştırma siyaseti güderek iktidarını sürdürmeye çalıştığını ifade etti, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin yegane özelliği idareyi ve iradeyi tek bir kişiye telsim etmesidir. Bugün karşı karşıya olduğumuz ekonomik sorunların temelinde de bu vardır. Sayın Erdoğan’ın yetkileri ve görevleri nerede başlayıp nerde bitiyor tespit edebilmiş değiliz. Bu yetkinin nerede başlayıp nerede bitip AKP Genel Başkanı yetkisinin nerede başladığına sanıyorum ki kendisi de yanıt veremez. Geçtiğimiz hafta kullandığı bana saldırmak Türkiye’ye saldırmaktır ifadesi kamu güvenliği açısından ciddi bir tehdit içerdiğini görüyoruz. Sayın Erdoğan kendi kaderiyle Türkiye’nin kaderiyle terkip ederek ülkemizi bir şahıs memleketine döndürmek istiyor. Ama Erdoğan Türkiye demek değildir. Bunun tarihte örnekleri de vardır. ‘Ben gidersem Almanya yok olur’ demişti Hitler. Biz Türkiye’yi tek dam rejimine asla telsim etmeyeceğiz. Türkiye bir seçim sathına doğru ilerlerken AKP iktidarına şunu hatırlatmak isteriz. Siyasi liderler devlet olmak için değil devlet yönetmek için iktidar olutlar. AKP’nin kutuplaştırıcı siyaseti Türkiye’yi milli birlik krizine doğru yönlendiriyor. Erdoğan her seçimden önce beka sorununa kendisi sebep oldu. Ülkemiz, zor bir coğrafyada ve bu coğrafyada hayatta kalabilmek için milli birlik şarttır. Türk milleti bu coğrafyayı en zor zamanlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli birlik stratejisiyle aşmıştır. Ama Erdoğan toplumu kutuplara bölmekte ve ülkeyi bu yöntemle yönetmeye çalışmaktadır. Bu, milli birliğimizi tahrip etmektedir. AK Parti iktidarı önce laiklik üzerinden toplumsal kutuplaşma arayışına girdi. Daha sonra sözde değil özde teslimiyet denildi ve Türkiye etnik gruplara ayrıştırılmaya çalışıldı.  Da olmadı. Şimdi de muhalifler üzerinden bir ayrıştıra siyaseti sürdürüyor. Ama Türk milleti bölünmez bir bütündür.  AK Parti’ye oy vermeyenler ‘çürük’ ve ‘sürtük’ olmakla suçlanıyorlar. AK Parti iktidarının düşünce dünyasındaki millet kavramı da muğlaktır. Kullandıkları siyasi söylemlerde de milli kimlik yoktur. Kutuplaştırıcı bir anlayışla hareket ediyorlar Milletimizin sinir uçlarıyla oynayarak, toplumu kışkırtıp kutuplaştırarak seçim kazanma dönemi sön ermiştir. Çünkü artık İYİ Parti vardır. İYİ Parti nefret yerine sevgiyi, düşmanlık yerine kardeşliği ön plana çıkaracaktır. Sandıklar açıldığında İYİ Parti iktidar olacak” diye konuştu.

“ERDOĞAN’I OLAN BİTENLERDEN HABERDAR OLARAK GÖRMÜYORUZ”

Erdoğan’ın dün İzmir’de yaptığı konuşmaya değinen Dervişoğlu, iktidarın İzmir yatırımları konusunda İzmir’in ödediği vergi üzerinden değerlendirme yaptı ve “Sayın Cumhurbaşkanı İzmir ziyaretlerinde birtakım konulara vurgu yapmıştır. Gittiği her yerde olduğu gibi İzmir’de de İzmirlileri nankörlükle suçladı. Kendisi İzmir’e iktidarları döneminde büyük yatırımlar yaptıklarını söylediler ve bu yatımların 90 milyar olduğu söylediler. İzmir, vergi tahsili açısından Türkiye’de 2. Kent. 20 yıl boyunca AKP iktidarında da İzmir’in bu iktidara ödediği vergi 800 milyar lira. Ama bunun karşılığında iktidar tarafından 90 milyarlık hizmetle ödüllendirilmiş. Bunu adı ödül mü ceza mı? İzmirlilerin takdirine bırakıyorum. Biz Sayın Erdoğan’ı olan bitenlerden haberdar olarak görmüyoruz. Kendisi ekonomik sıkıntılardan, ekilemeyen tarlalardan, kaynamayan tencerelerden, umudu bitmiş gençlerden, vergiler altında ezilen esnaftan bahsetmedi. Ama biz Türkiye’nin sorunlarını konuşmaya devam edeceğiz. Bizim oy oranlarımız artıkça İYİ Parti iktidarın hedefi oluyor. Ama herkes müsterih olsun” ifadelerini kullandı.

“YENİLGİYİ KABUL ETTİĞİ ANLAMINA GELİYOR”

Erdoğan’ın dün yaptığı konuşmada yaptığı adaylık açıklamasına da değinen Dervişoğlu, adaylığın İzmir’de açıklanmasına dikkat çekti ve şunları söyledi; “Dün Erdoğan birtakım açıklamalar yaptı. Bir tek şeye sevindim dün Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Bu açıklama için İzmir'i tercih etmesi önemlidir. Herhalde biri olan yiğit düştüğü yerden kalkar dedi. İzmir'de öyle bir düştü ki bir daha kalkamayacak. İzmir'de açıklaması yenilgiyi kabul ettiğini açıklamak gibi oluyor. Muhataplarına da adaylık çağrısında bulundu. Sayın Kılıçdaroğlu’na ‘ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla’ dedi. Ama dikkatimi çeken başka bir ifadesi daha oldu. ‘Eğer birisi sana aba altından sopa gösteriyorsa seni himayemize alırız’ dedi. Millet İttifakının hiçbir ortağının cumhurbaşkanının himayesine gerek yok. Bu ifadeler onun kafa yapısının da ne olduğun gösteriyor. Demokrasilerde hesaplaşma yeri sandıktır. Biz sandığı ekliyoruz. Çoğu gitti azı kaldı. Zamanında yapılırsa gelecek yıl haziranda, erken yapılırsa kasım ayında… Bu sandık gelecek.”

“İZMİR’DE NE KADAR SORUN OLSA HEP SPEKÜLATİF EDİLİR”

İzmir’in yıllardır kangren haline gelen ve siyasetin en çok tartışma konusu ettiği sorunlardan olan koku sorununa ilişkin soruyu da yanıtlayan Dervişoğlu, sorunun çözümünün yalnızca yerel yönetimde olmadığına vurgu yaptı ve “İzmir’in körfezi kokuyor, Türkiye’de de kurumlar kokuyor. İzmir’e yakışan bir durum değil. Hem büyükşehir belediyesinin hem de merkezi yönetimin konusun çözümü için gerçekçi projeler hayata geçirmeleri gerekiyor. İzmir’de ne kadar sorun olsa hep spekülatif edilir.  İzmir körfezi kokuyor diye bundan siyasi bir çıkar beklemek yanlıştır. Koku varsa bu hepimizi ilgilendiren bir konudur. Sadece büyükşehirim bağlamaz. Hükümeti de bağlar. Bu konuyla alakalı atılması gereken doğru adımlar neyse zaman kaybetmeden atılmalıdır. İzmir’in böyle bir çağda böyle bir sorundan mustarip olması kabul edilebilir değil. İzmir’in sadece koku değil başka sorunları da var. Biz bunların çözümü için elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

“BAŞKA ALANLARDAN GELEN TECAVÜZLERE KARŞI KALE GİBİ DURUŞ SERGİLER”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında “İzmir merkez sağın kalesidir” ifadelerini kullanmıştı. Sürekli’nin ifadelerini yorumlayan Dervişoğlu, İzmir’in fethedilecek bir kale olmadığını belirtti ve “İzmir, demokrasi ve hürriyetin kalesidir. Merkez sağ partilere de sol partilere de oy vermiştir. İzmir’e siyasi bir kale gibi bakıp komutanı kim olacak gibi değerlendirmeleri doğru bulmuyorum. İzmir kimin kalesidir bilmem ama İzmir hürriyet ve demokrasi sevdalılarının yaşadığı bir kenttir. İzmir makul seve İzmir sahip olduğu yaşama alışkanlıklarına zarar verilmemesini ister. İzmir’in başka yerde olmayan başka bir özelliği de kent kültürünün her türlü olumsuzluğa rağmen korunmuş olmasıdır. Başka alanlardan gelen tecavüzlere karşı kal gibi duruş sergiler. Kendi kültürün oluşması kolay değil. Bu asırlarla olur. Daha önce AP ve Doğru yol partileriyle İzmir merkez sağ ile yol almıştır daha sonra CHP ve DSP ile merkez solla yol almıştır. Bizde önümüzdeki seçimlerinde İzmir'de birinci parti olmaya ve milletvekillerinin tamamını almaya talibiz" diye konuştu.

“DOĞRU ÇALIŞMA ARZUSUNDAN OLABİLİR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bürokratik seviyede yaşanan görev değişimlerine ilişkin sorulan soruyu da yanıtlayan Dervişoğlu, “Büyükşehir belediye başkanı hangi bürokratla çalışmak istiyor o bürokratla alışma hakkına sahiptir. Bu görev değişikliklerinin neden olduğunu bilmiyorum. Doğru çalışma arzusundan olabilir. Bir tayin var” dedi.

“TÜRKİYE’NİN 13. CUMHURBAŞKANI MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAYI OLACAK”

Cumhur İttifakı tarafından Millet İttifakı’na yapılan adayını açıkla baskısına ilişkin soruyu yanıtlayan Dervişoğlu, tabanda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de cumhurbaşkanı adaylığının istenmesine ilişkin şunları söyledi; “Sayın genel başkanımız o konudaki net tavrını ortaya koydu. Ben de Sayın Erdoğan’la ve Sayın Bahçeli’nin ‘adayınızı açıklayın da açıklayın’ yaklaşımını anlamıyorum. Biz de onlara ‘Seçimin takvimini açıklayın’ biz de adayımızı açıklayalım diyoruz. Aday kimdir değildir ben bilmem, onu tartışacak konumda da değilim. Aday kim olacak onu bilemem ama Türkiye’nin 13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak” ifadelerini kullandı.

“O SORUYA KANİ BEKO YANIT VERSİN”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun 'HDP'ye mutlaka sorulmalı' yönündeki soruya yanıt veren Dervişoğlu, şunları söyledi; “Bu sorulara Kani Bey kudreti ve nisbeti oranında cevap versin. Biz hangi masada ve kimlerle oturduğumuzu biliyoruz. HDP’yi soran biri varsa AK Parti’ye sorsunlar.”  

“OYLARIMIZ 2. KATINA ÇIKTI”

Mevcut anketlerde İYİ Parti’nin oy oranına ilişkin de bilgi veren Dervişoğlu, “Geçen seçimin sonuçları ve şimdiki anket sonuçları ortada. Sadece anket sonuçlarına bakarak oylarımız 2 katından fazla artmış. İzmir’de 2018 yılında almış olduğumuz oyun 2 katına çıkmışız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.