Dolar 32,5989
%0.38
Euro 34,8144
%0.24
Altın 2.506,400
%0.88
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu ile AK Parti'li milletvekilleri arasında tartışma

Dervişoğlu ile AK Parti'li milletvekilleri arasında tartışma

TBMM Genel Kurulu'nda 2022 bütçe görüşmeleri sürerken İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu ile AK Parti'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

  • Ege Postası
  • 06.12.2021 - 17:47

TBMM Genel Kurulu’nda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un yönetiminde başladı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve AKP’li vekiller arasında “şahsiyet” gerilimi yaşandı.

“TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜNÜZÜ ANLIYORUM”

Dervişoğlu'nun, “Sizlere hürriyet ve şahsiyet kavramlarının faziletini hatırlatıyor, lafın daha fazlasını feraset ve tahayyül kabiliyetinize bırakıyorum” sözlerine AK Parti'li vekiller tepki gösterdi.

Dervişoğlu, “Tahammülsüzlüğü anlıyorum. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar, onu da biliyorum. Ama bu yandan laf atmalarla tehditlere pabuç bırakmayacağımı da buradan söylüyorum” karşılığını verdi.

DERVİŞOĞLU'NDAN TEK ADAM ELEŞTİRİSİ

TBMM Genel Kurulu'nda 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ardından bütçe üzerine ilk sözü İYİ Parti Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu aldı.

İYİ Partili Dervişoğlu, şunları söyledi:

* Bugün geldiğimiz noktada cumhuriyeti ve demokrasiyi içselleştirememiş, araçsallaştırmış bir zihnin ürünü olan AK Parti iktidarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm yetkilerin tek adamda toplandığı, ne olduğu hala anlaşılamayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tarafından yönetilmektedir.

* Türkiye’yi siyasi ve ekonomik çöküşe sürükleyen bu tek adam rejiminde TBMM’nin yetkileri kısıtlanmış, denge ve denetleme mekanizmaları yok edilmiş, denetimsiz bir yürütme, keyfî bir yönetim anlayışı ortaya çıkmıştır.

* Partili cumhurbaşkanı, kararnameler yoluyla Meclis’in yasama yetkisini de fiilen gasbetmiştir. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı fiilen sona ermiş, hukuk siyasetin tasallutu altında ezilmiş, korkusuz yargı hasreti günden güne kendini hissettirmeye başlamıştır.

* Partili cumhurbaşkanı, devletin ve milletin temsilcisi olmaktan çıkmış, bir siyasi görüşün temsilcisi ve siyasi kamplaşmanın bizatihi sebebi haline gelmiştir.

KISA SÜRELİ TARTIŞMA YAŞANDI

Bu sırada AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Dervişoğlu’nun üslubunu eleştirerek, “Temiz bir dil kullanın, bütçe üzerine konuşun” diye konuştu. Dervişoğlu ile AKP’li milletvekilleri arasında bir süre tartışma devam etti. Oturumu yöneten TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un uyarısıyla tartışma son buldu.

MHP’Lİ AKÇAY: CUMHUR İTTİFAKI 5,5 YILINI BAŞARIYLA GERİDE BIRAKTI

MHP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Erkan Akçay da 12 gün sürecek bütçe görüşmelerini sabırla ve dikkatle takip edeceklerini belirtti. Cumhur İttifakı’nın Türkiye ve Türk milleti paydasında kurulan ‘siyasi erdem’ ittifakı olduğunu kaydeden Akçay, “Bir sistem ittifakı olan Cumhur İttifakı 5,5 yılını başarıyla geride bırakmıştır. 3,5 yılını tamamlayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile parlamenter sistemdeki siyasi istikrasızlıklara son verilmiş, darbe ve vesayet müdahaleleri tarihin tozlu raflarına kaldırılmıştır” dedi.

Terörün, Türkiye’nin öncelikli meselelerinden biri olduğuna dikkat çeken Akçay, “Dünyada hiçbir ülke Türkiye kadar terörün ve iş birlikçilerin hedefi olmamıştır. Aynı zamanda, Türkiye dışında terörle böylesine etkin ve başarılı mücadele veren bir ülke daha yoktur” diye konuştu.

Yüksek faizin, uzun vadede üretim sistemine büyük hasarlar vererek ekonomik atılımların önünü kestiğini söyleyen MHP’li Akçay, “Bu durum; işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığına neden olmaktadır. Enflasyonun kaynağı doğru tespit edilerek ve Türkiye faiz yükünden kurtulmalıdır” dedi. DHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.