Dolar 32,5168
%-0.09
Euro 34,8211
%-0.13
Altın 2.429,770
%-0.01
Bist-100 9.714,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu Bakan Özer'e 'Kariyer Basamakları Sınavı'nı sordu

Dervişoğlu Bakan Özer'e 'Kariyer Basamakları Sınavı'nı sordu

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı ile Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nı TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Dervişoğlu "Öğretmenlerimizin uzman ve başöğretmen unvanlarını hak kazanmaları için yeniden sınava tabi tutulmalarındaki ihtiyaç nedendir? Bu sınavın yapılmasının zorunluluğu hangi gerekçeden kaynaklanmaktadır?" diye sordu. 

  • Ege Postası
  • 11.08.2022 - 15:14

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu tarafından TBMM’ye sunulan Yazılı Soru Önergesinde; Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı ile Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’nın iptal edilmesinin gündemdeki yerini ve bu sınavın yapılmasındaki zorunluluğunun hangi gerekçeden kaynaklandığı sordu.

Önergede; öğretmenlik mesleğini değersizleştiren, öğretmenlerimizin ekonomik, sosyal, özlük ve mesleki sorunlarını çözümden uzak olan ve eğitimin niteliğine hiçbir katkı sunmayacağı açık olan bu sınavın öğretmenlerimiz arasındaki iş barışını zedeleyeceği de açıkça ortada olduğu vurgusu yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle sunulan önergede şu ifadelere yer verildi.

“Öğretmenlik Meslek Kanunu 3 Şubat 2022 tarihinde TBMM'de kabul edilmiş ve 14 Şubat 2022 tarihinde Resmi Gazete' de yayımlanarak kanunlaşmıştır. Bu kanun uyarınca 12 Mayıs 2022 tarihinde Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği yayımlanmıştır. 18 Mayıs'ta ise Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı ile Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav Duyurusu ile öğretmenlerimizin bir sınava taabi tutulması ve sınav sonucunda başarısını gösteren öğretmenlere ise “uzman” ve “başöğretmen” unvanlarının verileceği amaçlanmıştır.

Öğretmenlik mesleğini kutsal bilen binlerce öğretmenimin, iktidarın hayata geçirdiği bu uygulamayı öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması olarak görmekte ve haklı talepleri ile bu sınavın iptalini dile getirmektedir. Öğretmenlik mesleğini değersizleştiren, öğretmenlerimizin ekonomik, sosyal ve özlük ve mesleki sorunların çözümünden uzak olan ve eğitimin niteliğine hiçbir katkı sunmayacağı açık olan bu sınavın öğretmenlerimiz arasındaki iş barışını zedeleyeceği de açıkça ortadadır. 

Bu bilgiler çerçevesinde;

1. Öğretmenlerimizin uzman ve başöğretmen unvanlarını hak kazanmaları için yeniden sınava tabi tutulmalarındaki ihtiyaç nedendir? Bu sınavın yapılmasının zorunluluğu hangi gerekçeden kaynaklanmaktadır? 

2. Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı ile Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’nın iptal edilmesi gündemimizde yer almakta mıdır?”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.