Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu ve Soyer bir araya geldi! Tarihi ziyarette neler konuşuldu?

Davutoğlu ve Soyer bir araya geldi! Tarihi ziyarette neler konuşuldu?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı açılışını yapmak ve bir dizi programa katılmak için İzmir'e geldi. Davutoğlu'nu iki günlük yoğun program beklerken, İzmir temasları kapsamının ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya geldi. Ziyaret sonrasında basın mensuplarına konuşan Davutoğlu, " Sayın Tunç Başkan ile başka Kemeraltı olmak üzere bütün tarihi mekanları tek tek konuştuk. Mekanlarda yaptıkları düzenlemeler koruma faaliyetleri her türlü takdirin üstünde. Kırsal kesimlerde uyguladıkları projelerden bahsettiler kendileri bize. Küçükbaş hayvancılığı teşvik için süt fiyatlarında takip ettiği politika olmak üzere, kırsal kesimi kalkındırarak İzmir'in hinterlandını, arka bahçesini güçlendirmesi gerçekten çok önemli ve güzel hizmetler. Ben tekrar çalışmalarında başarılar diliyorum. Yerelde siyaset ne kadar demokratik ve zarif bir nitelik kazanırsa bu siyasete de yansır. Bütün bunları paylaştık ama esas odağımız İzmir’di. Ben İzmir aşığıyım” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 11.03.2022 - 13:43

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı açılışını yapmak ve bir dizi programa katılmak için geldiği iki günlük İzmir ziyaretinin ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya geldi.

Tarihi Başkanlık Konutu’nda gerçekleşen görüşmeye Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Başkan Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selim Temurci, Selçuk Özdağ ve Kerim Rota, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı H. Suzan Milli, Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak, Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım ve Gelecek Partisi il yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşme sonrası basın mensuplarına konuşan Davutoğlu, görüşmeye ilişkin bilgi verirken Soyer’in gelecek dönemde de Büyükşehir Belediye Başkanı olması yönünde mesaj verdi.

"UMUDUMUZ ÇOK BÜYÜK"

Görüşmede İzmir’e ve ülke gündemine dair konular konuşuldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6 siyasi parti liderinin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hepimize umut oldunuz. Herkesin fedakarlığıyla, herkesin çabasıyla gelinen bir nokta. Bu çok kıymetli. Geleceğimize ışık tutan, bizleri umutlandıran bir an oldu. Siyasi farklılıklarımız dışında çok fazla ortak noktamız var. Umudumuz çok büyük. Çünkü biz bu yönetimi hak etmiyoruz” diye konuştu.

“O MASA PSİKOLOJİK BİR DEVRİM YARATTI" 

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu ise “Türk siyasetinin yeni bir nefese ihtiyacı var. Nefes almakta zorlanıyoruz. Bu masa Türk siyasetinin ana damarlarını temsil eden bir masa. İnşallah daha iyi aşamalardan geçeceğiz. O masa bu ülkede psikolojik bir devrim yarattı. Bir araya gelinemez denilen partiler bir araya geldi. Genel başkanlar arasında da çok büyük bir nezaket var. Bütün zorlukları hep beraber aşacağız. Toplum artık o masanın dağılmasına izin vermez. Buna inanacak da İzmir’dir” ifadelerini kullandı.

ZEYTİN FİDANI HEDİYE EDİLDİ

Toplantının ardından Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’na zeytin fidanı ve topraktan yapılmış bir gramofon hediye etti. Davutoğlu ise Neptün Soyer’e İzmir ziyareti anısına “Medeniyetler ve Şehirler” adlı kitabını hediye etti. Neptün Soyer ve Sare Davutoğlu, Çetin Emeç Sanat Galerisi’ndeki Nezahat Sevim’in Mavi Düşler Geçmişten Geleceğe Nakış Sergisi’ni gezdi.

“MUTLU VE GURURLUYUZ”

Ziyaret sonrası kısa bir konuşma yapan Başkan Soyer, “Sayın başbakanımızı misafir etmenin büyük gurur ve mutluluğunu duyuruyoruz. Bize vakit ayırdıkları için minnettarım. Hepimize umut oldular. Çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE İZMİR'İN HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALMASININ…”

Görüşmeye ilişkin bilgi veren Davutoğlu, Türkiye'de siyasi iklimin değişmesi gerektiğini belirtirken Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığında ikinci dönemini istediği mesajını verdi ve “Bende sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hem de tebrik etmek istiyorum. Teşekkürüm hanımefendi ile birlikte güzel ve zarif misafirperverlikleri için. Tebriklerim ise bu güzel tarihi ve güzel binada hizmet verme kararı almış olmalarından dolayı. Şehirlerin kültürlerini yansıtan en önemli mekanlarından bir tanesi o şehrin belediye başkanlıklarıdır. Bu bütün dünyada böyledir. Maalesef bizde daha büyük binalar merakı ile tarihi binalarda hizmet vermek ihmal edilir oldu.  Güzel İzmirimize yakışır 150 yıllık binada biz ağırladıkları için teşekkür ediyorum. İzmir bizim ufuk şehrimizdir. Türk milletinin denizle buluşmasının başladığı yerdir. Modernleşmenin eksen şehirdir. Cumhuriyetimizin  kuruluş, istiklal savaşının kurtuluş şehirdir ve demokrasimizin doğduğu şehirdir. Ben önümüzdeki dönemlerde İzmir'in hak ettiği değeri almasının hem ülkeme katkı sağlayacağı inancındayım.  Geçmişte başbakanlık ofisini açarken buraya İzmir'i siyasetin merkezi yapma düşüncesi ile yapmıştık. Önümüzdeki dönemde İzmir siyaseti yönlendirecek ufuk şehri olacak.  Sayın Tunç Başkan ile başka Kemeraltı olmak üzere bütün tarihi mekanları tek tek konuştuk. Mekanlarda yaptıkları düzenlemeler koruma faaliyetleri her türlü takdirin üstünde. Kırsal kesimlerde uyguladıkları projelerden bahsettiler kendileri bize. Küçükbaş hayvancılığı teşvik için süt fiyatlarında takip ettiği politika olmak üzere, kırsal kesimi kalkındırarak İzmir'in hinterlandını, arka bahçesini güçlendirmesi gerçekten çok önemli ve güzel hizmetler. Ben tekrar çalışmalarında başarılar diliyorum. Yerelde siyaset ne kadar demokratik ve zarif bir nitelik kazanırsa bu siyasete de yansır. Bütün bunları paylaştık ama esas odağımız İzmir’di. Ben İzmir aşığıyım” diye konuştu.

“DAHA FAZLA ZEYTİNLİK KAYBETMEYE BU MEMLEKETİN TAHAMMÜLÜ YOK”

Ziyarette Başkan Soyer’in Davutoğlu’na zeytin fidesi hediye etmesi üzerine geçtiğimiz hafta Resmi Gazetede yayımlana ve zeytinliklerin maden sahaları için talan edilmesinin önünü açan karara da tepki gösteren Davutoğlu, “Doğal ortamın korunması ve Türkiye’nin ekolojik zenginliklerinin korunması konusunu ele aldık. Zeytinlikler bir arazi ve toprak… Bakıldığında büyük bir rant alanı olarak görülmemesi gerekir. Aksine asırlarca yılı aşkın tarihe sahip zeytin ağaçlarımız var. Hele son dönemde... Yangın dolayısıyla geçen yıl çok zeytinlik kaybettik. Artık daha fazla zeytinlik kaybetmeye bu memleketin tahammülü yok. Umut ediyoruz bu yanlıştan dönülür ve o yasada gerekli düzenlemeler yapılır. Zeytinlikler bir ekolojik zenginliktir, sadece zeytin üreten bir ekonomik zeytinlik değil. Temelde bunu korunması esastır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.