Dolar 32,4339
%-0.16
Euro 34,7540
%-0.62
Altın 2.436,080
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu ve Babacan'dan 'enflasyon' tepkisi

Davutoğlu ve Babacan'dan 'enflasyon' tepkisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı mayıs ayı enflasyon verilerine tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 03.06.2022 - 13:34

TÜİK mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre mayısta yıllık enflasyon yüzde 73.50'ye ulaştı. TÜFE aylık olarak ise yüzde 2.98 yükseldi. Ekonomistler yıllık enflasyonun yüzde 76'yı aşmasını bekliyordu. Yükseliş beklentilerin altında kaldı ancak yıllık enflasyon mayısta Ekim 1998'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

TÜİK'in mayıs ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından muhalafet partisi liderleri de sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak verilere tepki gösterdi.

DAVUTOĞLU’NDAN İKTİDARA 'ENFLASYON' TEPKİSİ: SİZ KENDİNİZİ KANDIRMAYA DEVAM EDİN

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Çarşıda, pazarda fiyatlar sürekli artıyor, TÜİK bizimle dalga geçmeye devam ediyor. TÜİK’e göre aylık enflasyon yüzde 2,98 artmış, yıllık enflasyon ise yüzde 73,5. Siz kendinizi kandırmaya devam edin; az kaldı, sandık gelecek, bu aziz millet size gereken cevabı verecek.”

BABACAN: HİPERENFLASYON DÖNEMİNE KOŞUYORUZ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın paylaşımı şöyle:

“Rakamları Ayarlama Enstitüsünün açıkladığı enflasyon yüzde 73. Artık kronik yüksek enflasyon dönemini yaşıyor, hiperenflasyon dönemine koşuyoruz. Bu ülke bunların hiçbirini hak etmiyor. Biz, kontrolden çıkan bu enflasyonu yeniden tek haneye düşüreceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.