Dolar 32,4481
%0
Euro 34,8033
%0.24
Altın 2.482,910
%0.84
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunç Soyer'i bir kez daha hedef aldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunç Soyer'i bir kez daha hedef aldı!

Özbekistan ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunç Soyer'i hedef alarak "Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım" diye konuştu. Erdoğan, Soyer için "Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.09.2022 - 17:26

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi için gittiği Özbekistan'da resmi temaslarını tamamlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD’nin New York kentine gitti.

Erdoğan, ABD ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle, "Haddini bilmez, ahlaksız" dediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e bir kez daha tepki gösterdi.

"GEREĞİNİ YAPMAMIZ LAZIM"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluş yıl dönümünde söylediği skandal sözler çok tepki çekti, çok eleştirildi. Siz de eleştirdiniz. Yani sanki işgalci Yunanistan’ı değil neredeyse Osmanlı ve atalarımızı suçladı. ‘Yunanistan neredeyse hiçbir şey yapmış değil, bütün olan bitenden Osmanlı sorumluymuş’ gibi ifade etti. Bu konuda sizin değerlendirmenizi merak ediyorum?

"Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz. Bu millet, bu ecdatla anılıyor. Bu ecdatla şu anda biz iftihar ediyoruz. Ama ne yazık ki siyasetin içinde olmaktan öte, parti başkanı olanlarda bile ve üstelik tarihçiyim dedikleri halde bunu yapanların olması gerçekten bir akıl tutulmasıdır. 33 sene Osmanlı’yı idare eden bir Sultan Abdülhamid’e utanmadan, sıkılmadan öyle yakıştırmalar yapılması asla kabul edilemez. Bir de Merdan Yanardağ diye birisi var. O da Osmanlı hakkında ahlaksız ifadeler kullanıyor, hakaretler ediyor. Bu ifadeleri kesinlikle nefret suçuna da girer. Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım. Yani bu meydan o kadar boş değil. Bunu bilmeleri gerekecek. Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.