Dolar 32,5887
%0.35
Euro 34,7713
%0.11
Altın 2.507,600
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile telefonda görüştü. İki liderin görüşmesinde, Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı

  • Ege Postası
  • 13.07.2021 - 10:22

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; görüşmede Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’u göreve başlaması dolayısıyla tebrik etti.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu’nun güvenliği ve istikrarı bakımından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında enerji, turizm ve teknoloji başta olmak üzere muhtelif alanlarda yüksek bir iş birliği potansiyeli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili ticaretin salgına rağmen arttığını, bu potansiyelden faydalanmanın ortak çıkar olduğunu dile getirdi.

Tüm görüş ayrılıklarına rağmen temas ve diyaloğun sürdürülmesine önem verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin-İsrail ihtilafının BM kararları çerçevesinde, iki devletli, kalıcı ve kapsamlı şekilde çözüme kavuşturulmasının uluslararası camianın beklentisi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin-İsrail ihtilafının çözümünde atılacak olumlu adımların, Türkiye-İsrail ilişkilerinin müspet mecrada seyretmesine de katkı sağlayacağını belirtti.

HERZOG: ERDOĞAN İLE DİYALOGUN SÜRDÜRÜLMESİ KONUSUNDA MUTABIK KALDIK

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için diyalogun sürdürülmesi noktasında mutabık kaldıklarını belirtti.

Erdoğan ile yaptıkları telefon görüşmesi hakkında Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Herzog, Erdoğan'ın kendisini İsrail'in yeni cumhurbaşkanı olması dolayısıyla tebrik ettiğini aktardı.

Görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu'nun güvenliği ve istikrarı için büyük öneme sahip olduğuna vurgu yaptıklarına işaret eden Herzog, "Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için diyalogun sürdürülmesi konusunda mutabık kaldık." ifadesini kullandı. (Habertürk)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.