Dolar 32,5497
%0.19
Euro 34,9355
%-0.1
Altın 2.442,300
%0.25
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Asgari ücret yarın belli oluyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Asgari ücret yarın belli oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asgari ücretten, emeklilik düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer başlıkları da kısa sürede hal yoluna koyacağız. Büyük ihtimalle yarın, asgari ücret konusunda bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle, inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız” dedi. Erdoğan ayrıca, “Enflasyonu hızla belirlediğimiz seviyelere düşürme dışında engel kalmamıştır. Enflasyonun tepetaklak aşağı ineceğine şahit olacağız” açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 21.12.2022 - 12:56

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin konuştu. Erdoğan, Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar’ı kutladı.  Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

“KATAR'I DA BAŞARILI EV SAHİPLİĞİ İÇİN KUTLUYORUM: Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin'i tebrik ediyorum, Katar'ı da başarılı ev sahipliği için kutluyorum. İnşallah Milli Takımımızın bu kupayı ülkemize getirdiği günleri de görmeyi ümit ediyoruz.

VARSIN BİRİLERİ KENDİ İÇLERİNDEKİ KAVGAYI, HIRSI, REKABETİ BİZE SALDIRARAK ÖRTMEYE ÇALIŞSIN: Yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasın demokrasi ve kalkınma altyapısını tamamlayarak Türkiye'yi küresel düzeyde güç ve iddia sahibi bir ülke haline getirmek olduğuna inanıyoruz. Bizim milletimize söylediğimiz söz de verdiğimiz taahhüt de budur. Varsın birileri kendi içlerindeki kavgayı, hırsı, rekabeti bize saldırarak örtmeye çalışsın. Milletimiz herkesi hakkın ve hakkaniyetin tartısına çıkarmayı gayet iyi bilir. Bu ülkeyi tek parti faşizmine, darbecilerin nobranlığına, terör örgütünün vahşetine bırakmayan milletimize güvenimiz tamdır.

YÜKSEK ENFLASYONUN VE HAYATA PAHALILIĞININ FIRSATÇILIĞA DAYALI SEBEPLERİNİ KALDIRMAK İÇİN YOĞUN ÇABA HARCADIK: Küresel krizlerin ülkemize olan yansımaları sebebiyle ortaya çıkan sıkıntıların hafiflediğini görüyoruz. Tüm dünya kriz dalgalarıyla boğuşurken biz Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme noktasındaki hedeflerimize ulaştık. Bu kararımızın ne kadar doğru olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Bizi kıyasıya eleştirenler bile artık söylemlerini yumuşatmaya hatta kimileri hakkımızı teslim etmeye başladı… Yüksek enflasyonun ve hayata pahalılığının fırsatçılığa dayalı sebeplerini kaldırmak için yoğun çaba harcadık. Yılbaşından itibaren işçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamların fırsatçıların açgözlülüğüyle eriyip gitmesine göz yumamayız. Enflasyonu hızla belirlediğimiz seviyelere düşürme dışında engel kalmamıştır. Enflasyonun tepetaklak aşağı ineceğine şahit olacağız.

GENEL BAŞKANLAR MI ARARSINIZ, SİYASİ MÜHENDİSLİK HESABI YAPANLARI MI ARARSINIZ: Geçtiğimiz hafta hakimlere hakaret iddiasıyla ceza alan şahıs, tek başına masa efradının perişanlığını göstermeye yeterlidir. Yasak kararını sevinçle, kucaklaşarak kutlayanları mı ararsınız, mitingi sosyal medyadan duyan genel başkanlar mı ararsınız, siyasi mühendislik hesabı yapanları mı ararsınız? Tekmili birden ortalığa döküldü.

OĞLUNA SAHİP ÇIK: CHP'nin başındaki zat, dün çıkmış biz baba-oğul gibiyiz. Bunları duyunca biz de içimizden; 'Bay Kemal oğluna sahip çık. O kendisine başka ebeveynler arama peşinde' demekten duramadık. Şaka bir yana Altılı Masa’nın da yanında yöresinde kendilerine yol açmak için dolananların da ne yaptıkları ne yaptıkları, nereye gittikleri hangi oyun çevirdikleri bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakacağız. Yapmamız gereken daha çok şeyler var.

YARIN ASGARİ ÜCRET KONUSUNU DA İNŞALLAH AÇIKLAYIP ONU DA YOLUNA KOYACAĞIZ: Son dönemde; ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar, pek çok beklentiyi gündemden çıkardık. Asgari ücretten, emeklilik düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer başlıkları da kısa sürede hal yoluna koyacağız. Büyük ihtimalle yarın, asgari ücret konusun da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle, inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız.

BUYUR FAİZ YÜZDE 9, HADİ YATIRIM YAP: Meclis'e bir Anayasa değişikliği teklifini sunduk. CHP’nin gündeme getirdiği başörtüsü ile ilgili teklifi, Türkiye benzer tartışmaların içine düşmesin diye anayasa hükmü haline dönüştürdük. Aile yapımızı korumaya yönelik bir maddeyi de ekledik. Küçük yaşta evlendirildiği iddia edilen bir evladımızın trajedisi üzerinden, milletimizin inancına saldıranların aile kurumunun korunması hususundaki samimiyetini bu vesile ile tartma imkânı bulacağız. Anayasa teklifimizin komisyon ve genel kurul aşamalarındaki tartışmalar tüm partilerin demokrasi, hak ve özgürlükler konusundaki samimiyetini gösteren bir turnusol kâğıdı işlevini görecektir. Bu işin parti toplantılarında kürsü yumruklamakla, gece yarısı videolar yayınlamakla olmayacağına gerçek niyetin ve tutumun böyle durumlarda ortaya çıkacağına hep beraber şahitlik edeceğiz. Bunu şu anda sonuna kadar kovalıyoruz.

Küresel krizleri fırsata dönüştürme yolunda önemli mesafe kat ettiğimiz 2022'nin bu yönünü güçlendirmek için yeni paketler devreye alıyoruz. İşletmeler için 250 milyar liralık paketi paylaşmıştık. Merkez Bankası'nın yüzde 9'a indirdiği faizi, burası önemli, yatırımcı yatırım yapsın. Buyur faiz yüzde 9, hadi yatırım yap. İşsizlik deniliyor, hadi istihdam. Üretim, ihracat, cari fazla... Türkiye şu anda 4-5 gibi bir büyüme ile bu yılı kapatacak. Ülkemizin uzunca süre vaktini ve enerjisini heba eden kısır dönü kırılmıştır. Esnaflarımızı, sanatkarlarımızı, KOBİ'lerimizi desteklemeyi sürdürüyoruz.

YALANDAN BAŞKA SERMAYELERİ YOK: Yeni paketle 115 bin esnafımıza 37 milyar lira kredi kullandırılmıştır. Ziraat Bankası'nın sağladığı kredi miktarı 221 milyar lirayı geçmiştir… Bay Kemal yalan söyleme, dürüst ol. Yalandan başka sermayeleri yok. Yaklaşık 600 bin çiftçimizin kullandığı 56 milyar liralık kredinin faizi devlet tarafından ödenmektedir. Tek isteğimiz bu kredilerin üretim, istihdam, ihracat için kullanılmasıdır. Bu kredileri alıp faizle yatırmayı helal etmeyiz.

AÇTIĞIMIZ PETROL KUYULARINA BETON DÖKÜP KAPATACAKLARI GİBİ PERFORMANSLAR BEKLEYEBİLİRİZ: Kendilerinden yakında Karadeniz’de çıkardığımız gazı havaya salacaklarını, açtığımız petrol kuyularına beton döküp kapatacakları, uçurduğumuz insansız hava araçlarının kanatlarını kıracakları, sınırlarımız boyunca kurduğumuz güvenlik hatlarını yaracakları gibi herhalde performanslar bekleyebiliriz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.