Dolar 32,5920
%0.32
Euro 35,0059
%0.1
Altın 2.451,220
%0.62
Bist-100 9.792,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Torun’dan AK Parti’ye Menemen mesajı: Halkın iradesini çaldırmayacağız

CHP’li Torun’dan AK Parti’ye Menemen mesajı: Halkın iradesini çaldırmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, , İzmir 2. İdare Mahkemesinin Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçimlerinde kura kısmına ilişkin yürütmeyi durdurma kararının eleştirdi. AK Parti’nin milli iradeyi gasp ettiğini ifade eden Torun, “Biz, Menemen halkının iradesinin çalınmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.12.2020 - 14:00

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanan Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından 1 Aralık tarihinde Belediye Başkan Vekili seçimleri yapılmıştı. İlk 4 turda başkan vekilinin belirlenmediği seçimde, kura yoluna gidilmiş ve kuradan ismi çıkan aday Deniz karakurt olmuştu.

Seçimin ardından Cumhur İttifakı Başkan adayı Aydın Pehlivan idare mahkemesine resmi başvuruyu yapıp seçimin kura kısmının yürütmesinin durdurulması talep etmiş ve geçtiğimiz hafta, İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminde kura çekiminin "usule aykırı şekilde gerçekleştirildiği" gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Kararın ardından Menemen Belediye Başkan Vekili Deniz Karakurt İdare Mahkemesi’nin yürütme durdurma kararına itiraz etmişti.

Mahkemenin yürütme durdurma kararına bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan geldi. Torun, yaptığı açıklamada halkın iradesinin gasp edildiğini ve buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Torun, “Menemen Belediyemizin yeni başkan vekili, belediye meclisinde yapılan oylamalardan sonuç çıkmayınca kura yönetemiyle belirlendi. Ancak Genel Başkan Yardımcısı da dahil olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticileri, tüm kurallara uygun olarak yapılan seçimi içine sindiremedi ve bu yöneticiler, kurallarını kendilerinin belirlediği seçime itiraz ettiler ve İzmir 2. İdare Mahkemesi de kura seçiminin yürütme durdurma kararı aldı ve durdurdu. Her fırsatta milli irade diyenler şimdi mill iradeyi gasp etmek, hukuku da buna alet etmenin peşindeler. Biz mahkemenin bu kararına gerekli itirazı yaptık ve süreci de yakından izliyoruz. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın çok güzel bir söz vardır: Haksızlığı her kabul ediş daha büyüğünü doğurur. Biz, Menemen halkının iradesinin çalınmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.