Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Polat: Uğurlar olsun, unutmadık seni…

CHP’li Polat: Uğurlar olsun, unutmadık seni…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Uğur Mumcu’nun ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

  • Ege Postası
  • 24.01.2022 - 10:11

Polat, “29 yıl önce alçakça bir saldırıyla katledilen Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu saygı ve özlemle anıyorum. Satırları bugün de güncel. Tam bağımsız Türkiye’den yana keskin kalemi yürekli yiğitlere yoldaş. İlkeleriyle, yazdıklarıyla ve mücadele azmiyle bugün toplumun her kesimine örnek ve umut olan bir aydın; Uğur Mumcu. Hiç şüphesiz ki ölümünü planlayan karanlık güçler, Uğur Mumcu’nun bedeninde Atatürkçülüğü, devrimciliği, antiemperyalist tam bağımsız Türkiye’yi hedef aldılar” dedi. 

IŞIĞI HALA KARANLIKLARI YIRTIYOR

Polat, “Daha çocukken babamın, Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesini sesli okutmasıyla tanıştım Uğur Mumcu ile. Fikirsel gelişimimde köşe taşıydı. Kendisini topluma ve memlekete karşı sorumlu hisseden, soru soran, araştıran, bulduğu cevap kimin canını sıkar, uykusunu kaçırır demeden cesurca üzerine giden kişi olarak tanıdım Uğur Mumcu’yu. Başlı başına bir ‘araştırmacı gazeteci’ tarifiydi. Yılmaz bir insan hakları savunucusuydu. Demokrasi konusunda tutumu çok netti; fikirlerin, düşüncelerin tartışılmasına olanak veren rejim olarak tanımlardı demokrasiyi. Yazılarında bugünleri satır satır yazdı. Uğur Mumcu’nun her sözü özgür, bağımsız, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin tuğlasıydı. Din, tarikat, ticaret üçgeni içinde Türkiye’nin nasıl boğulmak istendiğini anlattı. Cemaatlerin Türk ordusunu ele geçirmek amacıyla askeri okullara öğrenci yerleştirdiğini o açığa çıkardı. İsim isim terör örgütlerinin, silah ticareti ve uyuşturucu kaçakçılığının üzerine gitti. Yılmadı, korkmadı. İlham kaynağı oldu. Yıllar öncesinden bugünlere tuttuğu ışık, hala karanlıkları yırtıyor” diye konuştu.  

İZİNDEN GİDENLER ÇOĞALDIKÇA TÜRKİYE AYDINLANACAK

Türkiye’nin en önemli gazetecileri arasında yer alan Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 29 yıl geçmesine rağmen cesurca kaleme aldığı yazıları ve sözleriyle hatırlanmaya devam ettiğini belirten Polat, “Bütün yaşamı boyunca hukuksuzluğun, yolsuzluğun, hırsızlığın, zulmün, gericiliğin üstüne giden, somut belgelerle tarihe not düşen korkusuz gazeteci. Emeğin kutsallığına inanan bir devrimci. Her görüşün özürlüğüne saygı gösteren bir demokrat. Memleketin sürüklendiği yerden kaygı duyan, canı pahasına bildiklerini söylemekten geri durmayan ve mücadelesinden taviz vermeyen bir Atatürkçü; Uğur Mumcu. Yeri asla doldurulamaz ama izinden gidenler çoğaldıkça Türkiye aydınlığa daha hızlı kavuşacak. Saygı ve özlemle anıyorum. Uğurlar olsun… Bu halk Uğur Mumcu’yu unutmadı” diye sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.