Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Özel’den ‘Torbalı firesi’ yorumu: AK Parti suçüstü yakalanmıştır

CHP’li Özel’den ‘Torbalı firesi’ yorumu: AK Parti suçüstü yakalanmıştır

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, seçtiğimiz Salı gün gerçekleştirilen Torbalı Belediye Başkanı seçiminde yaşanılanları değerlendirdi. Seçimde verilen ve seçim öncesinde AK Parti’ye geçmesine rağmen CHP sıralarında oturan ‘1 fire” için “ajan” tanımlamasını kullanan Özel, “CHP’liymiş gibi CHP toplantısına katılması, sıralarına oturması, WhatsApp gruplarında bulunması tam ajanlık faaliyetidir. CHP’nin içinde bir 5. Kol faaliyeti yapmaya çalışan AK Parti suçüstü yakalanmıştır” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.04.2021 - 17:08

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefat etmesinin ardından 27 Nisan'da gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısının yankıları sürüyor.

Salı günü gerçekleştirilen belediye başkanı seçiminde CHP'nin adayı Mithat Tekin olurken Cumhur İttifakı'nın adayı Özgür Erman Çağlar olmuştu.

Mithat Tekin'in 3. tur oylamada oyların salt çoğunluğunu alarak başkan seçildiği seçime damgasını vuran konu ise 'telefon krizi' olmuştu.

Cumhur İttifakı adayı Çağlar, CHP'li meclis üyelerinin oy kullanma kabinine cep telefonuyla girip oylarının fotoğrafladıklarını iddia etmiş ve oturumda şerh konulmuş ve hemen sonraki gün, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, seçimi yargıya taşıdıklarını söylemişti.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Torbalı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaşanılan telefon krizini “ali cengiz oyunu” olarak tanımlayan Özel, verilen bir fire hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“ANLAŞILIYOR Kİ HAZMEDEMEMİŞLER”

AK Parti’nin seçimde aday dahi çıkarmaması gerektiğinin altını çizen Özel, "Torbalıda bizim canımız yanıyor çünkü belediye başkanımız kaybettik. Torbalıda hem belediye başkamızın hem belediye meclisimizin açık bir farkla kazandığı bir seçim vardı. Vefat üzerinden fırsatçılık siyaseti yapan Adalet ve Kalkınma Partisi'ni ibretle ve hayretle takip ediyoruz. Türkiye'de pek çok alanda iktidar olan ve yetkileri elinde bulunduran bir partinin, 8 bir oyla kaybettiği, belediye meclisinde çok ciddi geride olduğu yerde hem aday çıkartıp hem CHP'li bir belediye meclis üyesini  oylamaya saatler kala transfer edip, sonrada burada çeşitli ali cengiz  oyunlarına başvurmuş olmasına bütün İzmir gibi bizlerde ayıplıyoruz. Bundan sonraki süreçle ilgili halen bu konuda İstanbul seçimlerini iptal ettiren zihniyet ve oy kendisine verildiğinde bunu baş tacı, başkasına verildiğinde ise alaşağı yapan zihniyet, bir takım alicengiz oyunları ile halkın vermediği yetkiyi belediye meclisindeki oylama nifak karıştırarak, belediye meclis üyelerinin arasına nifak sokabilir miyim diye uğraşarak başarabilir miyim diye bakıyor.  Geçtiğimiz günlerde yapılan oylamada CHP İl Başkanı, İlçe Başkanı, belediye meclis üyeleri, milletvekillerini uyumlu ve birlikte duruşları ile buna izin verilmedi. Anlaşılıyor ki hazmedememişler, şimdi de seçim iptali konuşunda bir gayretleri var" dedi.

“MENEMEN’DEKİ GİBİ TORBA OYUNLARI YAPMASI GEREKMİYOR”

Seçimin iptali için açılan davayı da Anayasa değişikliği konusunda TBMM’de yapılan seçimle örnekleyen Özel, "Bu İstanbul seçimlerindeki gibi beyhude bir gayrettir. Burada faturayı Torbalılar günü geldiğinde misli ile keserler. Ayrıca seçim herkesin gözünün önünde usulüne uygun yapılmışken, daha sonra çıkan birtakım fotoğraflar ile iptalini isteyenler, bu ülkenin rejime kast eden anayasa değişikliğinde kendi milletvekilleri AK Partiye açık oy attırdılar. MHP'liler ise en arkaya bir kadın milletvekillerini oturtup atılmayan pulları toplattılar. Bunları Anayasa değişikliğinde yapmaya teşebbüs edenler, seçim herkesin gözü önünde usulü uygun yapılmışken, daha sonra bir takım kişisel endişeler ile acaba bir yanlış olurda üzerime kalır diye yapmış olduğu kişisel bir takım şeylerden seçimi sakatlamaya çalışıyorlar. Bu acizliğin göstergesidir. Torbalılar yetkiyi rahmetli başkanımıza verdiler. Bir ölüm üzerinden fırsat siyasetine soyunmak, yakışsa yakışsa AK Parti’ye yakışır. Bir AK Partili, Torbalı Belediye Başkanı olmak istiyorsa Torbalı halkının gönlünü alması lazım. Menemen’deki gibi torba oyunları yapması gerekmiyor" diye konuştu.

“AK PARTİ SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTIR”

CHP PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu, seçimin hemen ardından AK Parti’ye geçtiğini duyuran eski CHP’li meclis üyesi Mustafa Akbıyık’ın aslında seçimden 2 saat 15 dakika önce AK Parti’ye katıldığını söylemiş ve rozet takma merasimindeki fotoğraftaki saati kanıt göstermişti. Yaşanılan durumu “ajanlık” olarak yorumlayan Özel, “Zaten bir ajan devşirdikleri anlaşılıyor. Rıfat Bey bu devşirmenin saatini de ispatlamış. Ama daha sonra CHP’liymiş gibi CHP toplantısına katılması, sıralarına oturması, WhatsApp gruplarında bulunması tam ajanlık faaliyetidir. Önüne galene herkese 5. kol diyenlerin bazılarına nasıl CHP içinde 5. Kol faaliyeti yürütmeye azmettirdiklerini ve onları kullandıklarını gördük. 5. Kol faaliyetini CHP yapmaz. Aynı faşist Franko’nun Madrid’e yaptığı gibi CHP’nin içinde bir 5. Kol faaliyeti yapmaya çalışan AK Parti suçüstü yakalanmıştır” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR KARAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİ BİR KARAR OLUR”

Açılan dava sonucunda seçimin iptali ya da tekrarı kararı çıkacağını düşünmediğini ifade eden Özel, “Ben partimizin hukukçularını ve kendisi de hukukçu olan bu konudaki değerlendirmelerine iştirak ediyorum. Seçim tekrarını ihtimal dahilinde görmüyorum. Böyle bir karar hukuki değil siyasi bir karar olur. Bu karar, tıpkı İstanbul seçiminin tekrarı kararını alanlar gibi tarih önünde de mahcup olurlar sandıkta da rezil olurlar” dedi.

ÜST DÜZEY YETKİLİ VE MUĞLA

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP’nin Muğla Ula’da aday çıkarmasını dün gerçekleştirilen basın toplantısında sert bir dille eleştirmiş ve Torbalı Belediye Başkanı seçiminde meclis başkanının oylama esnasında üst düzel bir yetkiliyle konuştuğunu iddia etmişti. Özel, iddialara ilişkin şunları söyledi; “Neyi kastettiğini biliyorum. Kötü örnek, örnek teşkil etmez ama üst düzey siyasi ve sisim vermiyorum demek gibi şeyler AK Parti’nin her zaman yaptığı işlerdir. İsim vereceksen konuşursun, isim vermeyeceksen susarsın. AK Parti İl Balkanı mecliste de arkasında duramadığı ithamlar ve ispatlayamadığı görüşmelerde gündeme gelmiş ve komik duruma düşmüş bir arkadaşımızdır. Onun çok ciddiye alınacak bir tarafı yok.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.