Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Kılıç’tan Ümit Özdağ’a destek

CHP’li Kılıç’tan Ümit Özdağ’a destek

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a Hatay’a girişi engellenenmesine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Kılıç, "Kanunsuz emri verenler de uygulayanlar da yargılanır. Sonra çok üzülürsünüz!!" dedi. Özdağ da Kılıç'a teşekkür etti.

  • Ege Postası
  • 27.06.2022 - 16:24

EGEPOSTASI - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 26 Haziran 2022 tarihinde partisinin Adana 1. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan da geri çekileceğiz. Yarın arkadaşlar Hatay’a gidiyorum. Türkiye-Suriye sınırına iktidara geldiğimizde tamamlanmak üzere ilk mayını (sembolik) yerleştireceğiz. Buradan da bütün dünyaya duyuruyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Özdağ’ın, bugün sabah saatlerinde Hatay’a girişine polis ve jandarma ekipleri tarafından izin verilmedi. Hatay Valiliği, Özdağ’ın kente alınmaması ile ilgili “Kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kamu düzeninin ve asayişin sağlanabilmesi, huzurun temin edilebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır” açıklamasını yaptı.

Bu gelişmenin ardından siyasilerden tepki mesajları yağarken CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Özdağ’a destek verdi.

Kılıç, Hatay Valiliği’ne “Bir milletvekili ve siyasi parti lideri Ümit Özdağ’ı Hatay’a almamak acizliktir. AKP’nin değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin valisi olun. Kendinizi siyasetin malzemesi yaptırmayın. Kanunsuz emri verenler de uygulayanlar da yargılanır. Sonra çok üzülürsünüz!!” sözleriyle seslendi.

Özdağ da Kılıç’a açıklamalarından dolayı teşekkür mesajı paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.