Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Kılıç’a, AK Parti ve Bayraktar Ailesi'nden ‘ASELSAN’ tepkisi

CHP’li Kılıç’a, AK Parti ve Bayraktar Ailesi'nden ‘ASELSAN’ tepkisi

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sevda Erdan Kılıç, ‘ASELSAN’daki işten çıkarılma’ haberlerinin artması üzerine “ASELSAN’ın liyakatli personelleri gönderilerek kurumun içi boşaltılıyor. Yoksa yandaş şirketlerin; örneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadının sahibi olduğu BAYKAR’ın önü mü açılmak isteniyor?” ifadelerini kullanmıştı. CHP’li vekile Bayraktar ailesinden ve AK Parti’den ardı ardına tepkiler yükseldi.

  • Ege Postası
  • 15.09.2022 - 17:16

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunana CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sevda Erdan  Kılıç, “ASELSAN’da yıllardır çalışan 200’ün üzerinde personel hiçbir gerekçe gösterilmeden, ‘Şahıs Güvenlik Belgesi olumsuz çıktı’ denilerek işten uzaklaştırılıyor. Türkiye’nin güvenliği için önemli bilgilere sahip olan bu personeller, daha önce ‘güvenli’ idi de şimdi mi ‘güvensiz’ oldu? “Yoksa yandaş şirketlerin; örneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadının sahibi olduğu BAYKAR’ın önü mü açılmak isteniyor?” ifadelerini kullandı. 

Kılıç’ın açıklamalarına AK Parti’den ve Bayraktar ailesinden ardı ardına tepkiler geldi. 

Selçuk Bayraktar: İstediğiniz kadar yolumuza TAKOZ hatta MAYIN döşeyin

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise açıklamasında,  “Tüm dünya övgüyle bahsederken, SİHA'larımızı kullanan ülkeler kahraman derken, içeride birileri sadece iftira peşinde. PKK/YPG sıkışınca saldırı siyasetten geliyor. İstediğiniz kadar yolumuza takoz hatta mayın döşeyin. Biz, son nefesimize kadar bu zihniyetle mücadele edeceğiz!” dedi.

Haluk Bayraktar: Algı oyunları 

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, “Öz kaynaklarınla sıfırdan geliştirdiğin teknolojilerle dünyanın gıpta ile baktığı bir firma ol, memleketin ana muhalefet partisi sinsice iftira ve algı oyunlarıyla yoluna takoz koysun. Nuri Demirağ gibi bu topraklara ait girişimcileri yok etmiş bu zihniyet bu kez başaramayacak!” ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan: Taş Devri temsilcisi muhalefet

Sosyal medyadan CHP’yi hedef alan AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, ‘’Bu kez CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Selçuk Bayraktar'a iftira atmış. Tüm dünya kahraman ilan ederken ve herkes SİHA'ların başarısını konuşurken heykelci CHP ve İyi Parti'nin yaptığına bakın! Taş Devri temsilcisi muhalefet, Türkiye düşmanlığında Yunanistan'la yarışıyor!’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.