Dolar 32,3349
%0.17
Euro 35,1808
%-0.01
Altın 2.244,870
%0.06
Bist-100 8,72
%-1.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Kılıç: Bu bütçe son bütçeniz olacak

CHP'li Kılıç: Bu bütçe son bütçeniz olacak

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 2022 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Kılıç, ''Halkı yoksullukla kırılıp evine ekmek götüremezken yetkisi çok ama iş sorumluluk almaya gelince birden yok olan, her mevsim için ayrı ayrı yaptırdığı saraylarında yaşayan tek adamdan ve tek adam zihniyetinden ülkemizi kurtarmak gibi bir sorumluluğumuz var. O yüzden bu bütçe son bütçeniz, bu koltuklar son koltuğunuz olacak'' dedi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2021 - 09:48

CHP Milletvekili Av. Kılıç, 101 sene önce zor şartlar altında açılan, ulusal kurtuluş mücadelesini yöneten Gazi Meclis’te oturanların, bugüne görkemli bir tarih, tüm kurumlarıyla laik bir Cumhuriyet ve tıkır tıkır işleyen fabrikalar bıraktığını belirterek, “Ta ki siz haramzadelerin saltanatına kadar…” dedi. 

Meclis’in şu anda işlevsiz halde olduğunu, en önemli denetim aracı olan yazılı soru önergelerinin yanıtsız kaldığını ifade eden CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, konuşmasında şu hususları belirti: 

“Sayıştay raporları da sansürleniyor. Bu dönem, 55 bin 294 soru önergesinin 18 bin 53'ü yanıtsız kalmış, 27 bin 323'ü de süresi geçtikten sonra, yani Anayasa ihlal edilerek cevaplanmıştır. Atanmış bakanların, seçilmiş milletvekillerine ve halka karşı bir sorumluluk duygusu hissetmediğini zaten biliyoruz ama Anayasa ihlaline hiç ses çıkarılmamasını kabul edemiyoruz. Fakat bilin ki sizler Anayasa ihlallerini normalleştirmeye çalışsanız da biz her seferinde bunu hatırlatacak ve hesabını muhakkak soracağız. 

Her yıl söylüyorum, bu yıl bir daha söyleyeceğim: Kendi içinde adaleti sağlayamayan bir kurum ülkeye adalet getiremez. Meclis çalışanlarının farklı statüleri ve farklı maaşları var biliyorsunuz, bunların ücretlerinin bir an önce ‘eşit işe eşit ücret’ şiarıyla yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Yol arkadaşlarımız, danışmanlarımız var; onların özlük hakları ve kıdem tazminatlarıyla ilgili de ivedilikle bir düzenleme muhakkak yapılmalıdır.” 

“Keşke devletin bütün kurumları bu kadar hassas davransa” 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı’nca Sayıştay’ın dış denetimini yapmak üzere görevlendirilen Komisyonun dış denetim raporuna göre; bazı harcırah beyannamelerinin yasal süresi içinde verilmediğini, bu yüzden yasal faiz hesaplandığını ve ilgililerin maaşlarından 70 lira 27 kuruş, 42 lira 36 kuruş, 73 lira 18 kuruş kesildiğini bildirdi. 

“Keşke devletin bütün kurumları bu kadar hassas davransa.” diyen CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, konuşmasında, “Doğrusu, devlet bankalarından milyonlarca Lira kredi çeken yandaşların bunları ödemediği, Demirören Grubunun Ziraat Bankasından çektiği 750 milyon doları ödemediği, Doğuş İnşaatın son 3 yılda hiç kurumlar vergisi ödemediği, Cengiz İnşaatın 2018'de hiç kurumlar vergisi ödemediği, Özaltın İnşaatın 2020'de kurumlar vergisi hiç ödemediği ve Limak İnşaatın 2019-2020'de hiç kurumlar vergisi ödemediği bir ülkede, çalışan emekçinin maaş kesintisine gelince gösterilen kuruşluk hassasiyet hakikaten gözlerimizi yaşarttı hepimizin.” ifadesini kullandı. 

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Binlerce esnaf ve şirketin batışına göz yumduğunuz, milyonlarca işsiz, yoksul ve çaresizi kaderine terk ettiğiniz, küçük bir azınlığın mutluluğu için cebini boşalttığınız bu millet ise son beş yılda 2 trilyon dolar vergi ödeyip görevini yaptı. Bu halkın ödediği vergiler nerelere gitti? Tabii ki biliyorsunuz; beşli çetelere, saray beslemelerinin ikili, üçlü, beşli maaşlarına gitti. Her felakette iban vererek, vatandaşa el açarak para isteyenlerin hesabını, halkımızın ilk seçimde kapatacağını bizler çok iyi biliyoruz.” 

“Çocuğuna pantolon alamayan babalar intihar ederken…” 

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Kılıç, bu ülkeye karşı sorumluluklarının çok olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 

“Kolluk güçlerine gazeteci tartaklatan, işini yapmasını engelleyen, suçu işleyeni değil onu haber yapanı tutuklayan zihniyetten ülkemizi kurtarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Yangın söndürmek için bilimden değil de Diyanetin yağmur duasından medet uman zihniyetten bu ülkeyi kurtarmamız gerekiyor. Kadın katillerini koruyan, ‘kadınlar ölmesin’ diye eylem yapanlara biber gazıyla, copla, toma ile elinde ne varsa saldıran zihniyetten ülkemizi kurtarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Kendi iradesiyle bıyık bile bırakamayan, ancak İstanbul Sözleşmesi hakkında atıp tutan, tek adam sözleşmeden çekilirken irade koyamayan bu eril zihniyetten bu ülkeyi kurtarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Kendi bakanlığına ürün satan ve sattığı yanına kar kalan bu zihniyetten ülkemizi kurtarmak gibi bir sorumluluğumuz var. 

Çiftçi toprağını ekemez, ektiğini toplayamaz, toplasa da satamaz haldeyken, kamu bankalarından aldığı beleş kredilerle zenginleşen yandaşlardan ülkemizi kurtarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Emeklilikte yaşa takılanları, atanmayan öğretmenleri, mühendisleri, sağlıkçıları yani umutla kadro bekleyenleri görmezden gelen bu zihniyetten ülkemizi kurtarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Sanatçılar, gençler işsizlikten; çocuğuna pantolon alamayan babalar, pazara gidecek parası olmayan anneler yoksulluktan intihar ederken, bu milletin vergileriyle zengin olan yandaşlar için bütçe hazırlayan zihniyetten bu ülkeyi kurtarmak gibi bir sorumluluğumuz var.” 

“Halkı yoksullukla kırılıp evine ekmek götüremezken…” 

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 

“Son olarak; halkı yoksullukla kırılıp evine ekmek götüremezken yetkisi çok ama iş sorumluluk almaya gelince birden yok olan, her mevsim için ayrı ayrı yaptırdığı saraylarında yaşayan tek adamdan ve tek adam zihniyetinden ülkemizi kurtarmak gibi bir sorumluluğumuz var. O yüzden bu bütçe son bütçeniz, bu koltuklar son koltuğunuz olacak, geliyor gelmekte olan diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.