Dolar 32,5108
%0.2
Euro 34,7400
%0.05
Altın 2.490,210
%1.13
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Bakan’la İçişleri Bakan Yardımcısı arasında ‘polise yumruk’ polemiği

CHP’li Bakan’la İçişleri Bakan Yardımcısı arasında ‘polise yumruk’ polemiği

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydemir’in polise yumruk atması olayı üzerinden sosyal medyada tartıştı. Ersoy, Son dönemde polis intiharlarını sık sık gündeme getiren Bakan'ı polise yumruk atılması olayına karşı sessiz kalmakla suçladı. Bakan ise Ersoy'a “Polisimize şerefsiz diyen vekilinizle ilgili ne yaptınız? Özür diledi konu kapandı öyle mi? Ya polisimizi sıraya dizen vekil çocukları? Şırnaktaydın Mehmet Ersoy, intihar eden polisimiz Alpaslan Soylu ilgili soruşturma ne oldu?" sorularını yöneltti.

  • Ege Postası
  • 13.06.2022 - 18:28

EGEPOSTASI – İstanbul’un Kadıköy ilçesinde önceki gün "Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik'e Yürüyoruz" sloganı ile izinsiz yapılan yürüyüşe polis müdahale etti. Taraflar arasında çıkan arbedede DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in bir polise yumruk attığı görüntüler kamuoyunda büyük tepki çekti.

ERSOY: BAKAN’DAN HİÇ SES ÇIKMADI

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise yaşanan bu olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son dönemde polis intiharlarını sık sık gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’a tepki gösterdi. Bakan’ı olaya karşı sessiz kaldığı gerekçesiyle eleştiren Ersoy, “HDP’li vekiller polisimize saldırdı.Hesabı elbette sorulacak. Birçok kesim de kınadı. Ancak her vesileyle polisin yanında olduğunu açıklayan Murat Bakan’dan hiç ses çıkamadı.Polise şiddet PKK’nın emir erlerinden gelince bazıları neden kör,sağır ve dilsiz olmak zorundalar acaba?” dedi.

BAKAN: HAYATIMIZ SİZİN GİBİ SOSYAL MEDYADA GEÇMİYOR

Bakan ise Ersoy’a “Mehmet Ersoy, nereden çıkardın ses çıkarmadığımı ya da çıkarmayacağımı sizin gibi hayatımız sosyal medyada geçmiyor sen dedin diye değil yürekten hissederek söylüyorum. Her kim bu ülkenin polisine, askerine elini uzatıyorsa eli kırılsın, hakaret ediyorsa dili kurusun” yanıtını verdi.

ERSOY: TEBESSÜMLE KARŞILIYORUM

Bakan’ın bu sözlerinin ardından bir kez daha paylaşım yapan Ersoy, “Polisimizin sorunlarına bu kadar duyarlı bir vekilimizin Ülkemizin gündeminde ve bütün haber kanallarında yoğun bir şekilde yer alan bir mağduriyet ve uygulanan şiddetle ilgili olarak, tam 24 saat ve benim twitimden hemen sonra yaptığı bu açıklamayı tebessümle karşılıyorum” ifadelerini kullandı.

BAKAN: SORUMLULUKLARININ ALTINDA EZİLMEYE DEVAM ET

Murat Bakan da Ersoy’a “Polisimize şerefsiz diyen vekilinizle ilgili ne yaptınız? Özür diledi konu kapandı öyle mi? Ya polisimizi sıraya dizen vekil çocukları? Şırnaktaydın Mehmet Ersoy, intihar eden polisimiz Alpaslan Soylu ilgili soruşturma ne oldu? Gülmeye sorumluluklarının altında ezilmeye devam et!” şeklinde yanıt verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.